Användning av undersökningar i utbildningen - några exempel

Böcker inom utbildning

Det är slut med de dagar då du brukade skriva ut en enkät, få den tryckt, fotokopierad och distribuerad innan du påminde deltagarna om att de måste skriva allt med tryckbokstäver.

I dag konkurrerar webbplatser för onlineundersökningar om att ge dig de bästa funktionerna som passar varje undersökningsledares behov. Så hur kan du bäst använda dig av enkäter i utbildningen?

Skolförvaltning

Du kan alltid använda online-enkäter för att få föräldrarnas eller elevernas feedback när du introducerar en ny aktivitet, ett nytt evenemang eller en ny resurs. Dessutom kan du en gång om året skicka ut en standardiserad enkät till alla anställda på skolan för att ta reda på deras behov av professionell utveckling. Dessutom är onlineundersökningar problemfria och tar bara den tid det tar att slå in ett par tangenter. Därför kan du enkelt använda dem för att mäta intresset för ett kommande evenemang eller en aktivitet på din skola. Många skoladministratörer använder också enkäter för att få feedback om arbetsmiljön.

Lärare

Onlineundersökningar är ett mycket användbart verktyg när det gäller att samla in information från dina elever, till exempel för att undersöka elevernas intressen. Vissa lärare använder sig av enkäter för att veta var nya eller förflyttade elevers förkunskaper ligger inför kommande skolarbete. Och det är inte allt, du kan skicka enkäter till eleverna för att få feedback på tidigare arbete och kontrollera om det har lyckats eller hur det kan förbättras. Kolla in Surveyrock.com; du kan använda våra verktyg för att utforma en enkät som passar just dina behov.

Studenter

Eleverna kan också använda sig av onlineundersökningar. De kan till exempel använda enkäter för att samla in information för en uppgift. De kan använda dem för att samla in feedback på något som de kanske har skapat. Dessutom kan de analysera sina resultat med hjälp av våra diagram eller exportera rådata till ett kalkylblad för analys och använda detta för att fatta ytterligare beslut eller helt enkelt reflektera över vad de har lärt sig.

Tänk på vad onlineundersökningar verkligen kan göra inom utbildningen. När eleverna gör sina egna enkäter måste de ha en god förståelse för uppgiften och innehållet, först då kan de formulera lämpliga frågor. Utöver detta lär sig eleverna också hur man ställer lämpliga frågor som ger nödvändig information. Vissa lärare uppmuntrar eleverna att arbeta med enkäter eftersom de anser att det ökar deras kunskaper om hur man tolkar svar i form av siffror och grafer och hur man får en inblick i vad människor verkligen tycker om vissa ämnen (eftersom de flesta enkäter är anonyma). Det är ett utmärkt sätt för eleverna att reflektera och förbättra sitt lärande. Onlineundersökningar är ett utmärkt exempel på strategiskt och innovativt lärande.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska