Utilizarea sondajelor în educație - Câteva exemple

Cărți în educație

Au trecut vremurile în care trebuia să redactați un sondaj, să îl tipăriți, să îl fotocopiați și să îl distribuiți înainte de a le reaminti participanților că trebuie să scrie totul cu litere de tipar.

În prezent, site-urile de sondaje online concurează pentru a vă oferi cele mai multe caracteristici care să se potrivească nevoilor fiecărui producător de sondaje. Așadar, cum puteți utiliza cel mai bine sondajele în educație?

Administrația școlară

Puteți folosi întotdeauna sondaje online pentru a obține feedback-ul părinților sau al elevilor atunci când introduceți o nouă activitate, eveniment sau resursă. Mai mult, o dată pe an, ați putea trimite un sondaj standardizat fiecărui membru al personalului școlii dvs. și să aflați care sunt nevoile lor de dezvoltare profesională. În plus, sondajele online nu presupun nicio complicație și durează doar cât timp vă ia să introduceți câteva taste. Prin urmare, le puteți utiliza în mod convenabil pentru a măsura interesul pentru un eveniment sau o activitate viitoare pentru școala dumneavoastră. De asemenea, mulți administratori de școli folosesc chestionarele pentru a obține feedback despre mediul de lucru.

Profesori

Sondajele online sunt un instrument foarte util atunci când vine vorba de colectarea de informații de la elevii dvs., de exemplu pentru a cerceta interesele elevilor. Unii profesori folosesc chestionarele de sondaj pentru a afla care este stadiul cunoștințelor anterioare ale elevilor noi sau transferați pentru viitoarele lucrări școlare. Și asta nu este tot, puteți trimite chestionare elevilor pentru a obține feedback despre munca anterioară și a verifica succesul acesteia sau modul în care ar putea fi îmbunătățită. Consultați Surveyrock.com; puteți utiliza instrumentele noastre pentru a concepe un sondaj adaptat în mod specific nevoilor dumneavoastră.

Studenți

Elevii pot utiliza și ei înșiși sondajele online. De exemplu, elevii pot folosi sondajele pentru a colecta informații pentru o temă. Ei le pot folosi pentru a colecta feedback cu privire la ceva ce au creat. În plus, ei pot analiza rezultatele lor folosind graficele noastre sau pot exporta datele brute într-o foaie de calcul pentru analiză și le pot folosi pentru a lua decizii ulterioare sau pur și simplu pentru a reflecta asupra a ceea ce au învățat.

Gândiți-vă la ceea ce pot face cu adevărat sondajele online în educație. Atunci când elevii își fac propriile sondaje, trebuie să înțeleagă bine sarcina și conținutul; numai atunci vor putea formula întrebări adecvate. Pe lângă aceasta, elevii învață și cum să pună întrebări adecvate care să recupereze informațiile necesare. Unii profesori îi încurajează pe elevi să lucreze cu sondaje, deoarece consideră că le sporesc cunoștințele despre cum să interpreteze răspunsurile sub formă de cifre și grafice și să obțină informații despre modul în care oamenii gândesc cu adevărat despre anumite subiecte (deoarece majoritatea sondajelor sunt anonime). În concluzie, aceasta este o modalitate excelentă pentru ca elevii să reflecteze și să își îmbunătățească învățarea. Sondajele online sunt un exemplu excelent de învățare strategică și inovatoare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână