Enquêtes gebruiken in het onderwijs - een paar voorbeelden

Boeken in het onderwijs

Voorbij zijn de dagen dat u een enquête opstelde, deze liet afdrukken, fotokopiëren en verspreiden voordat u de deelnemers eraan herinnerde dat zij alles in blokletters moesten schrijven.

Vandaag de dag concurreren online enquêtesites met elkaar om u het meeste te bieden op het gebied van functies die voldoen aan de behoeften van elke enquêtemaker. Dus hoe kunt u het beste gebruik maken van enquêtes in het onderwijs?

Schoolbestuur

U kunt altijd online enquêtes gebruiken om feedback van ouders of leerlingen te krijgen wanneer u een nieuwe activiteit, evenement of hulpmiddel introduceert. Bovendien kunt u eens per jaar een gestandaardiseerde enquête uitsturen naar alle personeelsleden van uw school om te weten te komen wat hun behoeften zijn op het gebied van professionele ontwikkeling. Bovendien zijn online enquêtes gemakkelijk en kost het u slechts de tijd die u nodig heeft om een paar toetsen in te voeren. Daarom kunt u ze gemakkelijk gebruiken om de belangstelling te peilen voor een aankomend evenement of activiteit voor uw school. Ook veel schoolbestuurders gebruiken vragenlijsten om feedback te krijgen over de werkomgeving.

Leraren

Online enquêtes zijn een zeer vindingrijk instrument als het gaat om het verzamelen van informatie van uw leerlingen, bijvoorbeeld voor het onderzoeken van de interesses van uw leerlingen. Sommige leraren maken gebruik van enquêtevragenlijsten om te weten waar de voorkennis van nieuwe of overgeplaatste leerlingen staat voor het komende schoolwerk. En dat is nog niet alles, u kunt studenten enquêtes sturen om feedback te krijgen over eerder werk en na te gaan of het succesvol was of hoe het verbeterd kan worden. Kijk ook eens op Surveyrock.com; u kunt onze tools gebruiken om een enquête te ontwerpen die specifiek op uw behoeften is afgestemd.

Studenten

Studenten kunnen zelf ook gebruik maken van online enquêtes. Studenten kunnen enquêtes bijvoorbeeld gebruiken om informatie te verzamelen voor een opdracht. Ze kunnen het gebruiken om feedback te verzamelen over iets dat ze hebben gemaakt. Bovendien kunnen ze hun resultaten analyseren met behulp van onze grafieken of de ruwe gegevens exporteren naar een spreadsheet voor analyse en dit gebruiken om verdere beslissingen te nemen of gewoon om na te denken over wat ze hebben geleerd.

Denk na over wat online enquêtes echt kunnen doen in het onderwijs. Wanneer studenten hun eigen enquêtes maken, moeten ze een goed begrip hebben van de taak en de inhoud; alleen dan zijn ze in staat om adequate vragen te formuleren. Daarnaast leren studenten ook hoe ze geschikte vragen kunnen stellen om de nodige informatie te verkrijgen. Sommige leerkrachten moedigen leerlingen aan om met enquêtes te werken omdat ze geloven dat het hun kennis over het interpreteren van antwoorden in de vorm van cijfers en grafieken vergroot en inzicht geeft in hoe mensen echt over bepaalde onderwerpen denken (aangezien de meeste enquêtes anoniem zijn). Het komt erop neer dat dit een geweldige manier is voor studenten om na te denken en hun leerproces te verbeteren. Online enquêtes zijn een uitstekend voorbeeld van strategisch en innovatief leren.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands