Felmérések használata az oktatásban - néhány példa

Könyvek az oktatásban

Elmúltak már azok az idők, amikor a felmérés elkészítése, kinyomtatása, fénymásolása és terjesztése után emlékeztette a résztvevőket, hogy mindent nyomtatott betűkkel kell írniuk.

Manapság az online felmérési oldalak versenyeznek azért, hogy a legtöbbet nyújtsák az egyes felméréskészítők igényeinek megfelelő funkciókban. Hogyan lehet tehát a legjobban kihasználni a felméréseket az oktatásban?

Iskolai adminisztráció

Egy új tevékenység, esemény vagy erőforrás bevezetésekor mindig használhat online felméréseket a szülők vagy diákok visszajelzéseinek kikérésére. Ezenkívül évente egyszer kiküldhetne egy szabványosított felmérést az iskola minden alkalmazottjának, és megtudhatná, hogy milyen szakmai fejlesztési igényeik vannak. Ráadásul az online felmérések nem jelentenek gondot, és csak annyi időt vesznek igénybe, amennyit Ön néhány billentyű beütésével töltene. Ezért kényelmesen használhatja ezeket arra, hogy felmérje az érdeklődést egy közelgő esemény vagy tevékenység iránt az iskolája számára. Sok iskolaigazgató is használ kérdőíveket, hogy visszajelzést kapjon a munkakörnyezetről.

Tanárok

Az online felmérések nagyon hasznos eszköznek bizonyulnak, ha információkat szeretne gyűjteni a diákjaitól, például a diákok érdeklődési körének kutatásához. Egyes tanárok felmérő kérdőíveket használnak arra, hogy megtudják, hol tartanak az új vagy átjelentkező diákok előzetes tudása a közelgő iskolai munkához. És ez még nem minden, küldhetsz a diákoknak kérdőíveket, hogy visszajelzést kapj a korábbi munkáról, és ellenőrizd, hogy sikeres volt-e, vagy hogyan lehetne javítani rajta. Nézze meg Surveyrock.com; az eszközeink segítségével kifejezetten az Ön igényeinek megfelelő felmérést tervezhet.

Diákok

A diákok maguk is igénybe vehetik az online felméréseket. A diákok például felméréseket használhatnak arra, hogy információkat gyűjtsenek egy feladathoz. Használhatják arra is, hogy visszajelzést gyűjtsenek valamiről, amit esetleg ők készítettek. Ráadásul elemezhetik az eredményeiket a grafikonjaink segítségével, vagy exportálhatják a nyers adatokat egy táblázatba elemzés céljából, és ezt felhasználhatják további döntések meghozatalához, vagy egyszerűen csak arra, hogy elgondolkodjanak azon, amit tanultak.

Gondoljon bele, hogy az online felmérések mire képesek az oktatásban. Amikor a diákok saját felméréseket készítenek, jól kell ismerniük a feladatot és a tartalmat; csak így képesek megfelelő kérdéseket megfogalmazni. Ezen kívül a diákok azt is megtanulják, hogyan kell megfelelő kérdéseket feltenni, amelyekkel a szükséges információkat nyerhetik ki. Egyes tanárok arra bátorítják a diákokat, hogy felmérésekkel dolgozzanak, mivel úgy vélik, hogy ez növeli a tudásukat arról, hogyan kell értelmezni a számok és grafikonok formájában megjelenő válaszokat, és betekintést nyerhetnek abba, hogy az emberek valójában hogyan gondolkodnak bizonyos témákról (mivel a legtöbb felmérés névtelen). A lényeg az, hogy ez egy nagyszerű módja annak, hogy a diákok reflektáljanak és fejlesszék a tanultakat. Az online felmérések a stratégiai és innovatív tanulás egyik legjobb példája.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar