Brug af undersøgelser i undervisningen - et par eksempler

Bøger inden for uddannelse

De dage er forbi, hvor du plejede at udarbejde en undersøgelse, få den udskrevet, fotokopieret og distribueret, før du mindede deltagerne om, at de skulle skrive alt med blokbogstaver.

I dag konkurrerer online undersøgelseswebstederne om at give dig de bedste funktioner, der passer til hver enkelt undersøgelsesmagers behov. Så hvordan kan du bedst udnytte undersøgelser i undervisningen?

Skoleadministration

Du kan altid bruge onlineundersøgelser til at få feedback fra forældre eller elever, når du introducerer en ny aktivitet, et nyt arrangement eller en ny ressource. Desuden kan du en gang om året sende en standardiseret undersøgelse ud til alle medarbejdere på din skole og finde ud af, hvilke behov de har for faglig udvikling. Desuden er onlineundersøgelser problemfri og tager kun den tid, det tager dig at taste et par taster ind. Derfor kan du nemt bruge dem til at måle interessen for et kommende arrangement eller en aktivitet på din skole. Mange skoleadministratorer bruger også spørgeskemaer til at få feedback om arbejdsmiljøet.

Lærere

Onlineundersøgelser er et meget nyttigt redskab, når det drejer sig om at indsamle oplysninger fra dine elever, f.eks. til at undersøge elevernes interesser. Nogle lærere gør brug af spørgeskemaer til at finde ud af, hvor en ny elev eller en elev, der skal overflyttes, står med sin forhåndsviden til det kommende skolearbejde. Og det er ikke det hele, du kan sende eleverne spørgeskemaer for at få feedback på tidligere arbejde og kontrollere, om det har været en succes, eller hvordan det kan forbedres. Tjek Surveyrock.com; du kan bruge vores værktøjer til at udforme en undersøgelse, der passer specifikt til dine behov.

Studerende

De studerende kan også selv gøre brug af onlineundersøgelser. De kan f.eks. bruge undersøgelser til at indsamle oplysninger til en opgave. De kan bruge dem til at indsamle feedback på noget, de måske har lavet. Desuden kan de analysere deres resultater ved hjælp af vores diagrammer eller eksportere de rå data til et regneark med henblik på analyse og bruge dette til at træffe yderligere beslutninger eller blot reflektere over, hvad de har lært.

Tænk over, hvad onlineundersøgelser virkelig kan gøre i undervisningen. Når eleverne laver deres egne undersøgelser, skal de have en god forståelse af opgaven og indholdet; først da er de i stand til at udforme passende spørgsmål. Derudover lærer eleverne også at stille passende spørgsmål, der vil hente de nødvendige oplysninger. Nogle lærere opfordrer eleverne til at arbejde med undersøgelser, da de mener, at det styrker deres viden om, hvordan man fortolker svar i form af tal og grafer, og at de får indsigt i, hvordan folk virkelig tænker om bestemte emner (da de fleste undersøgelser er anonyme). Det er i bund og grund en god måde for eleverne at reflektere over og forbedre deres læring på. Onlineundersøgelser er et godt eksempel på strategisk og innovativ læring.

Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk