Използване на проучвания в образованието - няколко примера

Книги в образованието

Отмина времето, когато изготвяхте анкета, разпечатвахте я, ксерокопирахте я и я разпространявахте, преди да напомните на участниците, че трябва да напишат всичко с печатни букви.

Днес сайтовете за онлайн проучвания се конкурират, за да ви предоставят най-много функции, които отговарят на нуждите на всеки създател на проучване. И така, как можете най-добре да използвате проучванията в образованието?

Училищна администрация

Винаги можете да използвате онлайн анкети, за да получите обратна връзка от родителите или учениците, когато въвеждате нова дейност, събитие или ресурс. Освен това веднъж годишно можете да изпратите стандартизирано проучване на всеки член на персонала в училището и да разберете какви са нуждите му от професионално развитие. Освен това онлайн проучванията са безпроблемни и отнемат само времето, което би ви отнело да въведете няколко клавиша. Затова можете удобно да ги използвате, за да проучите интереса към предстоящо събитие или дейност във вашето училище. Също така много училищни администратори използват въпросници, за да получат обратна връзка за работната среда.

Учители

Онлайн проучванията са много полезен инструмент за събиране на информация от учениците, например за проучване на техните интереси. Някои учители използват въпросници за проучване, за да разберат докъде стигат предварителните знания на новите или прехвърлените ученици за предстоящата работа в училище. И това не е всичко, можете да изпратите на учениците анкети, за да получите обратна връзка за предишна работа и да проверите за нейния успех или как може да бъде подобрена. Вижте Surveyrock.com; можете да използвате нашите инструменти, за да разработите проучване, съобразено с вашите нужди.

Ученици

Учениците също могат да се възползват от онлайн проучвания. Например учениците могат да използват анкети, за да събират информация за дадено задание. Могат да ги използват за събиране на обратна връзка за нещо, което са създали. Освен това те могат да анализират резултатите си с помощта на нашите диаграми или да експортират необработените данни в електронна таблица за анализ и да ги използват за вземане на по-нататъшни решения или просто да обмислят какво са научили.

Помислете за това какво наистина могат да направят онлайн проучванията в образованието. Когато учениците правят свои собствени проучвания, те трябва добре да разбират задачата и съдържанието; само тогава ще могат да формулират подходящи въпроси. В допълнение към това учениците се научават и как да задават подходящи въпроси, с които да извличат необходимата информация. Някои учители насърчават учениците да работят с анкети, тъй като смятат, че това повишава знанията им за това как да тълкуват отговорите под формата на цифри и графики и да придобият представа за това как хората наистина мислят по определени теми (тъй като повечето анкети са анонимни). Изводът е, че това е чудесен начин учениците да размишляват и да подобряват своето обучение. Онлайн проучванията са ярък пример за стратегическо и иновативно обучение.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски