Tips om hur du kan göra marknadsföring för småföretag på ett prisvärt sätt

Alla marknadsföringskampanjer kan ta hårt på ditt företags resurser, men ditt företag behöver fortfarande dig för att annonsera och sprida ordet. Marknadsföring för småföretag är viktigt för att växa. Du har inte råd att vara självbelåten - du vet att dina konkurrenter inte är det.  Det är då du som företagare bör börja tänka utanför boxen.

Gör din hemläxa innan du lockar nya kunder

Börja med att prata med dina befintliga kunder. Istället för att lägga tusentals dollar på en kampanj för att locka till dig nya kunder kan du börja med att agera på de många möjligheter som finns hos dina befintliga kunder. Ditt första mål är att bedöma uppfattningen hos dem som redan har provat din produkt eller tjänst. För att göra det väljer du ut en handfull av dina kunder och intervjuar dem (eller skickar en enkät till dem). Du kan till och med låta en tredje part göra det, på så sätt kan kunderna vara mer öppna om de inte är rädda för att såra dina känslor.

När du har en person som är villig att ställa upp på intervjun är nästa steg att ställa viktiga frågor och hålla intervjun kort. Du vill inte tråka ut eller irritera dina befintliga kunder.

Frågorna bör vara av typen 1) Vilka utmaningar försökte du lösa när du valde vår produkt? b) Hur viktiga var vårt företags produkter för att lösa ditt problem? c) Efter att ha provat produkten, vilken annan produkt eller tjänst önskar du att vi sålde tillsammans med den eller de befintliga?

När du sedan har samlat in alla intervjuer kan du använda dessa data för att leta efter trender och teman. Glöm inte att skicka ett tackbrev till varje kund som deltog; de kommer inte bara att känna sig uppskattade utan du kan använda detta som ytterligare ett tillfälle att öka ditt varumärkeskännedom. Det viktiga är att du tittar på det du har. Lär dig av de tillgängliga uppgifterna och använd dem i din verksamhet.

Använd din fantasi

Marknadsföringskampanjer behöver inte vara dyra grafiska explosioner; du kan enkelt utforma en kampanj som passar din budget. Den kan vara så liten som ett vykort. Försök att hitta på något annorlunda och tveka inte att kolla in vad dina konkurrenter gör. Det kan också vara till hjälp att titta på hur företag i andra branscher gör saker och ting. Du kanske kommer på några helt nya idéer.

Det är inte så dyrt som du tror

Publicitet kan tyckas dyrt, men i dag finns det fler och fler PR-företag som är tillgängliga för en mycket låg avgift och tack vare Internet är det lätt att handla priser. Dessa företag är specialiserade på att utforma något, oavsett hur litet, som definitivt kommer att fånga allmänhetens intresse.

Börja med e-postmarknadsföring. Det är flexibelt, kostnadseffektivt, lätt att mäta och mycket effektivt. Det hjälper till att driva trafik till din webbplats och att nå en större publik. Faktum är att e-postmarknadsföring gör det möjligt för dig att inte bara marknadsföra din tjänst utan också hjälpa dig att etablera ditt varumärke. Det är en effektiv kommunikationsform; du kan till och med tillkännage produktlanseringar med den.

Alternativen är oändliga, men du måste göra din hemläxa, tänka igenom saker och ting och utveckla ett riktigt budskap som ser effektivt och lämpligt ut och som också är i linje med dina marknadsföringsmål.

I ett senare blogginlägg kommer vi att undersöka hur sociala medier kan användas som ett ytterligare marknadsföringsverktyg.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska