Întrebare cu stele (sau zâmbete, inimioare și degete mari)

Cel mai recent tip de întrebare, Star Rating, este utilizat de obicei de către recenzenți pentru a clasifica lucruri precum restaurante și hoteluri, filme, emisiuni TV sau, de fapt, orice. Cel mai frecvent se folosește un sistem de evaluare de cinci stele, o stea fiind cea mai mică și cinci stele reprezentând cea mai bună sau cea mai înaltă calitate.

Exemplu simplu de întrebare de rating cu stele

Puteți utiliza o întrebare de evaluare prin stele ca atare într-un sondaj simplu sau ca parte a unei colecții mai mari de întrebări pentru a colecta mai multe informații de la respondenți.

Tipuri de pictograme

Vă oferim posibilitatea de a personaliza mai multe aspecte ale întrebării. Dacă nu doriți să folosiți o stea pictograma pentru întrebarea dvs., nu ezitați să folosiți o față zâmbitoare, o inimă sau o pictogramă cu degetul mare în sus.

Toate cele 4 tipuri de pictograme: steluță, inimă, zâmbet, degetul mare în sus

Scala de evaluare Număr

Dacă preferați să folosiți o pictogramă de 10 scară de evaluare pentru o mai mare granularitate în loc de cea implicită de 5, puteți face și acest lucru. Alegeți între 1 și 10 pictograme pentru scara de evaluare. Nu sunt sigur de ce ați dori doar o evaluare cu 1 pictogramă, dar am vrut să vă oferim această posibilitate, în cazul în care cineva chiar are nevoie de ea!

Icoana Culoare

The culoarea pictogramei este un alt aspect care poate fi modificat după bunul plac. Faceți clic pe una dintre cele 64 de culori standard sau personalizați-vă culoarea dintr-o combinație de nuanțe, nuanțe și umbre.

Selector de culori. Alegeți dintre cele 64 de culori standard sau creați-vă propria combinație.

Etichete de clasificare

Următoarea opțiune pe care o puteți ajusta sunt etichete de clasificare. Dacă doriți să le spuneți clar celor care participă la sondaj, de exemplu, că un rating de 1 stea înseamnă rău și un rating de 5 stele înseamnă cel mai bun, atunci adăugați o etichetă chiar deasupra pictogramelor care să spună acest lucru. Adăugați oricât de multe sau de puține etichete doriți.

Întrebare cu etichete de clasificare cu stele

Opțiunea "N/A

O altă modalitate de a personaliza întrebarea Star Rating este adăugarea unui "N/A opțiunea. Aceasta reprezintă sintagma "nu se aplică", "nu este disponibil" sau "fără răspuns". Se utilizează în situația în care întrebarea nu se aplică respondentului.

Să spunem că dețineți un hotel și cereți fiecărui vizitator să completeze un sondaj care include întrebarea obligatorie "Cum v-a plăcut mâncarea noastră?". Dacă cineva a petrecut doar o noapte în hotel, dar nu a mâncat niciodată mâncare în restaurant, atunci va răspunde la această întrebare cu opțiunea "N/A".

Întrebare de evaluare prin stele cu o opțiune opțională N/A

Greutăți de evaluare

În mod normal, ar trebui să clasificați fiecare răspuns cu o scală simplă: 1 stea = 1 punct, 2 stele = 2 puncte, etc. Cu toate acestea, ar putea exista circumstanțe în care doriți să ponderați lucrurile în mod diferit.

Poate că 1 stea = 0 puncte, 2 stele = 5 puncte, 3 stele = 10 puncte, de exemplu. De asemenea, puteți utiliza numere negative. De exemplu, ați putea face ceva de genul următor: 1 stea = -2, 2 stele = -1, 3 stele = 0, 4 stele = 1 și 5 stele = 2. Aceste ponderi de evaluare sunt utilizate în secțiunea de raportare pentru a acorda un scor mediu ponderat fiecărui răspuns.

Comentariu Opțiune

Există momente în care un răspuns cu un singur clic nu vă oferă suficiente informații. Dacă doriți să oferiți respondentului la sondaj opțiunea de a oferi un context suplimentar pentru răspunsul său, adăugați o casetă "altele" (sau comentarii) la întrebare.

Întrebare de evaluare prin stele cu o casetă de text "altele".

Pași pentru a vă crea propria întrebare de evaluare a stelelor

Acum vă voi ghida prin pașii de creare a propriei întrebări de evaluare a stelelor.

În primul rând, faceți clic pe butonul Add Question + (Adăugați întrebare +) și apoi faceți dublu clic pe Star Rating (Evaluarea prin stele).

Alegeți întrebarea Star Rating

Următorul pas este să introduceți Textul întrebării. De exemplu, "Cum ați aprecia amabilitatea personalului nostru"?

Apoi alegeți pictograma. În acest caz, am ales opțiunea "inimioare".

Am decis să le oferim respondenților posibilitatea de a alege între 1 și 10 inimi.

În cele din urmă, selectăm culoare care se potrivește cel mai bine întrebării noastre și pictograma (roșu). Chiar în dreapta selectorului de culori puteți vedea o previzualizare a pictogramei cu opțiunile alese.

În funcție de dimensiunea scalei (numărul de pictograme), am putea face și lățime dintre opțiuni mai înguste decât lățimea implicită 100% a paginii. Atunci când luați această decizie, vă rugăm să țineți cont de faptul că aceasta afectează atât vizualizarea sondajului pe desktop, cât și pe cea de pe dispozitivele mobile.

Adăugați o întrebare de evaluare a stelelor

Pentru descrieri ale celorlalte opțiuni de întrebare, consultați scurtele introduceri de mai sus.

Raportarea ratingului stelar

Atunci când respondenții încep să răspundă la sondajul dvs., veți dori să vedeți ce au trimis. Faceți clic pe butonul "Reporting" din partea de sus a paginii și apoi pe "Individual Responses" (Răspunsuri individuale) pentru a examina opțiunile pe care le-a trimis fiecare persoană.

Faceți clic pe Răspunsuri individuale pentru a vedea tot ceea ce a trimis un singur respondent.

Pe această pagină vă prezentăm modul în care persoanele care au participat la sondajul dvs. au răspuns la fiecare întrebare. Pentru tipul de întrebare "Star Rating", afișăm numărul de pictograme pe care s-a făcut clic și scorul asociat. Dacă nu ați modificat ponderile standard, atunci aceste două numere vor fi aceleași.

Răspunsuri individuale

Rezumat al raportării

Pentru a vedea un rezumat al opțiunilor făcute până acum de toți respondenții la sondaj, reveniți la pagina de prezentare generală a rapoartelor și faceți clic pe săgeata verde din dreapta din partea de sus a paginii. Alternativ, alegeți pur și simplu o anumită pagină din meniul derulant.

Mai jos este un exemplu de ceea ce ați putea vedea pentru o întrebare de tip Star Rating. Până în prezent, întrebarea noastră a primit doar 4 răspunsuri: 1 rating de 1 stea, 1 rating de 4 stele și 2 opțiuni neaplicabile. Media ponderată se calculează prin însumarea numărului de răspunsuri pentru fiecare rating înmulțit cu ponderea ratingului respectiv. Selecțiile "N/A" sunt ignorate.

Rezumatul raportării ratingului stelar - media ponderată

În exemplul de mai sus, acest lucru se traduce prin: (1 * 1 + 1 * 4) / (1 + 1) = 2.5. Acest număr este indicat în graficul cu bare galbene. Faceți clic pe butonul derulant "Weighted Average" (Medie ponderată) din dreapta sus și selectați "Distribution" (Distribuție) pentru a vedea grafic numărul de ori de câte ori a fost selectată fiecare alegere individuală. Orice opțiune care nu a fost aleasă deloc este exclusă din grafic. Acesta este motivul pentru care există doar 3 bare.

Rezumat al raportării ratingului stelar - distribuirea alegerilor

Putem vedea ce au introdus respondenții în căsuța de text "Altceva?" făcând clic pe linkul din partea de jos intitulat "Răsfoiește răspunsurile "altele"".

Pentru o analiză mai aprofundată a datelor, puteți, de asemenea, să faceți clic pe butonul "Export" din partea dreaptă sus a ecranului pentru a exporta datele privind întrebările de evaluare a stelelor în format Excel, CSV sau SPSS.

Asta e! Sperăm că acum aveți o idee bună despre când și cum să folosiți întrebarea privind evaluarea prin stele în sondajele dumneavoastră. Vă rugăm să ne anunțați dacă aveți întrebări în secțiunea de comentarii de mai jos sau să ne trimiteți un e-mail către echipa noastră de asistență.

Comentarii

 • Alessandra
  June 23, 2023 la 4:37 pm

  Este posibil să se utilizeze acest model de întrebare de clasificare a stelelor în corpul e-mail-ului?

  1. Chris
   September 2, 2023 la 12:03 pm

   În câteva săptămâni vom anunța un nou distribuitor de e-mail care vă va permite să trimiteți întrebări, inclusiv întrebări ca aceasta, pentru contactele dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână