Sfaturi despre cum să faci marketing pentru afaceri mici la prețuri accesibile

Orice campanie de marketing își poate pune amprenta asupra resurselor afacerii dumneavoastră, dar afacerea dumneavoastră are nevoie de dumneavoastră pentru a face publicitate și a răspândi vestea. Marketingul pentru întreprinderile mici este esențial pentru a crește. Nu vă puteți permite să fiți mulțumit - știți că nici concurenții dvs. nu sunt.  Acesta este momentul în care tu, ca antreprenor, ar trebui să începi să gândești în afara cutiei.

Fă-ți temele înainte de a atrage noi clienți

Începeți prin a discuta cu clienții dvs. existenți. În loc să cheltuiți mii de dolari pe o campanie de atragere de noi persoane, puteți începe prin a acționa pe baza bogăției de oportunități care sunt disponibile cu clienții dvs. existenți. Primul dvs. obiectiv este să evaluați percepția celor care au încercat deja produsul sau serviciul dvs. Pentru a face acest lucru, alegeți câțiva dintre clienții dvs. și intervievați-i (sau trimiteți-le un sondaj). Puteți chiar să cereți unei terțe părți să o facă, în acest fel clienții ar putea fi mai deschiși dacă nu se tem să nu vă rănească sentimentele.

Acum, odată ce aveți o persoană dispusă să participe la interviu, următorul pas este să puneți întrebări importante și să păstrați interviul scurt. Nu doriți să vă plictisiți sau să vă enervați clienții existenți.

Întrebările ar trebui să fie ceva de genul: 1) ce provocări ați încercat să rezolvați atunci când ați ales produsul nostru? b) cât de esențiale au fost produsele companiei noastre în rezolvarea problemei dvs. c) după ce ați încercat produsul, ce alt produs sau serviciu ați dori să vindem împreună cu cel(e) existent(e)?

În continuare, după ce ați adunat toate interviurile, puteți utiliza aceste date pentru a căuta tendințe și teme. Nu uitați să trimiteți o notă de mulțumire fiecărui client care a participat; nu numai că se vor simți apreciați, dar puteți folosi acest lucru ca pe o altă oportunitate de a vă spori recunoașterea mărcii. Partea importantă este să vă uitați în ceea ce aveți. Învățați din datele pe care le aveți la îndemână și aplicați-le la afacerea dumneavoastră.

Folosește-ți imaginația

Campaniile de marketing nu trebuie să fie explozii grafice costisitoare; puteți concepe cu ușurință una care să se potrivească bugetului dumneavoastră. Poate fi la fel de mică precum o carte poștală. Încercați să veniți cu ceva diferit și nu ezitați să verificați ce fac concurenții dumneavoastră. De asemenea, poate fi util să vă uitați la modul în care companiile din alte industrii fac lucrurile. S-ar putea să veniți cu niște idei inedite.

Nu este atât de scump pe cât credeți

Publicitatea poate părea scumpă, dar în zilele noastre există din ce în ce mai multe firme de PR care sunt disponibile pentru un preț foarte mic și, datorită internetului, este ușor să faci cumpărături la preț. Aceste firme sunt specializate în a concepe ceva, oricât de mic, care va capta cu siguranță interesul publicului.

Începeți cu marketingul prin e-mail. Este flexibil, eficient din punct de vedere al costurilor, ușor de măsurat și foarte eficient. Ajută la atragerea traficului către site-ul dvs. web și la atingerea unui public mai larg. De fapt, marketingul prin e-mail vă permite nu numai să vă comercializați serviciile, ci și să vă ajutați să vă stabiliți brandul. Este o formă eficientă de comunicare; puteți chiar anunța lansări de produse cu ajutorul acestuia.

Opțiunile sunt nenumărate, dar trebuie să vă faceți temele, să vă gândiți bine și să elaborați un mesaj adecvat, care să fie eficient și adecvat și care să fie în concordanță cu obiectivele dumneavoastră de marketing.

Într-o postare ulterioară pe blog vom analiza modul în care social media poate fi folosită ca un instrument de marketing suplimentar.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână