Tips om betaalbaar aan Small Business Marketing te doen

Elke marketingcampagne kan zijn tol eisen van de middelen van uw bedrijf, maar uw bedrijf heeft u nog steeds nodig om reclame te maken en het woord te verspreiden. Marketing voor kleine bedrijven is essentieel om te groeien. U kunt het zich niet veroorloven zelfgenoegzaam te zijn - u weet dat uw concurrenten dat niet zijn.  Dit is het moment waarop u als ondernemer moet beginnen buiten de gebaande paden te denken.

Doe uw huiswerk voordat u nieuwe klanten aantrekt

Begin met praten met uw bestaande klanten. In plaats van duizenden dollars uit te geven aan een campagne om nieuwe mensen aan te trekken, kunt u beginnen met in te spelen op de rijkdom aan mogelijkheden die er zijn bij uw bestaande klanten. Uw eerste doel is om de perceptie te beoordelen van degenen die uw product of dienst al hebben geprobeerd. Om dat te doen, kiest u een handvol van uw klanten en interviewt u hen (of stuurt u hen een enquête). U kunt het zelfs door een derde laten doen, op die manier zullen de klanten misschien opener zijn als ze niet bang zijn om uw gevoelens te kwetsen.

Zodra u een bereidwillig persoon hebt die het interview wil afnemen, is de volgende stap om belangrijke vragen te stellen en het interview kort te houden. U wilt uw bestaande klanten niet vervelen of ergeren.

De vragen moeten iets zijn in de trant van 1) welke uitdagingen probeerde u op te lossen toen u ons product koos? b) hoe essentieel waren de producten van ons bedrijf bij het oplossen van uw probleem? c) na het product te hebben geprobeerd, welk ander product of welke andere dienst zou u willen dat we samen met het bestaande product of de bestaande producten verkochten?

Vervolgens, nadat u alle interviews hebt verzameld, kunt u deze gegevens gebruiken om trends en thema's te zoeken. Vergeet niet een bedankbriefje te sturen naar elke klant die heeft deelgenomen; niet alleen zullen ze zich gewaardeerd voelen, maar u kunt dit gebruiken als een extra kans om uw naamsbekendheid te vergroten. Het belangrijkste is dat je kijkt naar wat je hebt. Leer van de gegevens die voorhanden zijn en pas ze toe op uw bedrijf.

Gebruik je verbeelding

Marketingcampagnes hoeven geen dure grafische explosies te zijn; u kunt er gemakkelijk een ontwerpen die binnen uw budget past. Het kan zo klein zijn als een ansichtkaart. Probeer met iets anders te komen en aarzel niet om te kijken wat uw concurrenten doen. Het kan ook nuttig zijn om te kijken hoe bedrijven in andere sectoren dingen doen. Misschien kom je wel op een paar gloednieuwe ideeën.

Het is niet zo duur als je denkt

Publiciteit lijkt misschien prijzig, maar tegenwoordig zijn er steeds meer PR-firma's die voor een zeer laag bedrag beschikbaar zijn en dankzij het internet is prijswinkelen gemakkelijk. Deze firma's zijn gespecialiseerd in het bedenken van iets, hoe klein ook, dat zeker de belangstelling van het publiek zal trekken.

Begin met e-mailmarketing. Het is flexibel, kosteneffectief, gemakkelijk te meten en is zeer effectief. Het helpt verkeer naar uw website te leiden en een groter publiek te bereiken. In feite kunt u met e-mailmarketing niet alleen uw dienst op de markt brengen, maar ook uw merk vestigen. Het is een effectieve vorm van communicatie; u kunt er zelfs productlanceringen mee aankondigen.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar u moet uw huiswerk doen, goed nadenken en een boodschap ontwikkelen die er effectief en passend uitziet en ook in overeenstemming is met uw marketingdoelstellingen.

In een latere blogpost zullen we nagaan hoe sociale media als een verder marketinginstrument kunnen worden gebruikt.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands