Tippek, hogyan kell csinálni kisvállalkozások marketing megfizethetően

Bármilyen marketingkampány igénybe veheti vállalkozása erőforrásait, de vállalkozásának még mindig szüksége van arra, hogy reklámozzon és terjessze az igét. A kisvállalati marketing elengedhetetlen a növekedéshez. Nem engedheti meg magának, hogy önelégült legyen - tudja, hogy a versenytársai nem azok.  Ez az a pillanat, amikor vállalkozóként el kell kezdenie a dobozon kívül gondolkodni.

Csináld meg a házi feladatod, mielőtt új ügyfeleket vonzolnál

Kezdje azzal, hogy beszélget a meglévő ügyfeleivel. Ahelyett, hogy több ezer dollárt költene egy kampányra, hogy új embereket vonzzon, kezdheti azzal, hogy a meglévő ügyfelei által kínált rengeteg lehetőséget kihasználja. Az első célja, hogy felmérje azok megítélését, akik már kipróbálták a termékét vagy szolgáltatását. Ehhez válasszon ki egy maroknyi ügyfelet, és készítsen velük interjút (vagy küldjön nekik felmérést). Ezt akár egy harmadik féllel is elvégeztetheti, így az ügyfelek talán nyitottabbak lesznek, ha nem félnek attól, hogy megbántják az Ön érzéseit.

Ha már van egy személy, aki hajlandó végigülni az interjút, a következő lépés az, hogy fontos kérdéseket tegyen fel, és tartsa rövidre az interjút. Nem akarja untatni vagy bosszantani meglévő ügyfeleit.

A kérdéseknek a következő témakörökben kell megfogalmazódniuk: 1) milyen kihívásokat próbált megoldani, amikor a mi termékünket választotta? b) mennyire voltak nélkülözhetetlenek cégünk termékei a problémája megoldásában c) a termék kipróbálása után milyen más terméket vagy szolgáltatást szeretne a meglévő termék(ek) mellé árulni?

Ezután, miután összegyűjtötte az összes interjút, felhasználhatja ezeket az adatokat trendek és témák keresésére. Ne felejtsen el köszönőlevelet küldeni minden ügyfélnek, aki részt vett; nem csak ők fogják úgy érezni, hogy megbecsülik, de ezt egy újabb lehetőségként használhatja fel arra, hogy növelje márkája ismertségét. A fontos az, hogy nézzen utána annak, amije van. Tanuljon a rendelkezésre álló adatokból, és alkalmazza azokat a vállalkozására.

Használja a képzeletét

A marketingkampányoknak nem kell drága grafikai robbanásoknak lenniük; könnyen megtervezhet egyet a költségvetéséhez illeszkedő módon. Ez lehet olyan kicsi is, mint egy képeslap. Próbáljon meg valami mással előállni, és ne habozzon megnézni, mit csinálnak a versenytársai. Az is hasznos lehet, ha megnézi, hogy más iparágak vállalatai hogyan csinálják a dolgokat. Lehet, hogy vadonatúj ötletekkel állhat elő.

Nem olyan drága, mint gondolja

A reklám drágának tűnhet, de manapság egyre több PR cég van, amely nagyon alacsony áron elérhető, és az internetnek köszönhetően az árvásárlás is egyszerű. Ezek a cégek arra szakosodtak, hogy kitaláljanak valamit, legyen az bármilyen kicsi, ami biztosan felkelti a nyilvánosság érdeklődését.

Kezdje az e-mail marketinggel. Rugalmas, költséghatékony, könnyen mérhető és nagyon hatékony. Segít forgalmat generálni a weboldalára, és nagyobb közönséget elérni. Valójában az e-mail marketing lehetővé teszi, hogy ne csak a szolgáltatását értékesítse, hanem a márkája megalapozásában is segítsen. A kommunikáció hatékony formája; akár termékbevezetéseket is be lehet vele jelenteni.

A lehetőségek száma végtelen, de meg kell csinálnia a házi feladatát, át kell gondolnia a dolgokat, és ki kell dolgoznia egy megfelelő üzenetet, amely hatékony és megfelelő lesz, és összhangban van a marketingcéljaival is.

Egy későbbi blogbejegyzésben megvizsgáljuk, hogy a közösségi média hogyan használható további marketingeszközként.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar