Tips til, hvordan du kan lave markedsføring for små virksomheder til en overkommelig pris

Enhver markedsføringskampagne kan tage hårdt på din virksomheds ressourcer, men din virksomhed har stadig brug for dig til at annoncere og sprede budskabet. Markedsføring af små virksomheder er afgørende for at vokse. Du har ikke råd til at være selvtilfreds - det ved du, at dine konkurrenter ikke er det.  Det er her, du som iværksætter skal begynde at tænke ud af boksen.

Gør dit hjemmearbejde, før du tiltrækker nye kunder

Start med at tale med dine eksisterende kunder. I stedet for at bruge tusindvis af dollars på en kampagne for at tiltrække nye kunder, kan du begynde med at udnytte de mange muligheder, der er til stede hos dine eksisterende kunder. Dit første mål er at vurdere opfattelsen hos dem, der allerede har prøvet dit produkt eller din tjenesteydelse. For at gøre det skal du udvælge en håndfuld af dine kunder og interviewe dem (eller sende dem en undersøgelse). Du kan endda få en tredjepart til at gøre det, på den måde er kunderne måske mere åbne, hvis de ikke er bange for at såre dine følelser.

Når du har en person, der er villig til at deltage i interviewet, er det næste skridt at stille vigtige spørgsmål og holde interviewet kort. Du ønsker ikke at kede eller irritere dine eksisterende kunder.

Spørgsmålene bør være noget i retning af 1) hvilke udfordringer forsøgte du at løse, da du valgte vores produkt? b) hvor vigtige var vores virksomheds produkter for at løse dit problem c) efter at du har prøvet produktet, hvilket andet produkt eller hvilken anden service ville du ønske, at vi solgte sammen med det/de eksisterende produkt(er)?

Når du har indsamlet alle interviewene, kan du bruge disse data til at finde tendenser og temaer. Glem ikke at sende en tak til alle de kunder, der har deltaget; de vil ikke kun føle sig værdsat, men du kan også bruge dette som endnu en mulighed for at øge din brand recognition. Det vigtige er, at du ser på det, du har. Lær af de foreliggende data og anvend dem i din virksomhed.

Brug din fantasi

Marketingkampagner behøver ikke nødvendigvis at være dyre grafiske eksplosioner; du kan nemt designe en kampagne, der passer til dit budget. Den kan være så lille som et postkort. Prøv at finde på noget anderledes, og tøv ikke med at tjekke, hvad dine konkurrenter har gang i. Det kan også være nyttigt at se på, hvordan virksomheder i andre brancher gør tingene. Måske får du nogle helt nye idéer.

Det er ikke så dyrt, som du tror

Reklame kan virke dyrt, men i dag er der flere og flere PR-firmaer, der kan fås til et meget lavt beløb, og takket være internettet er det nemt at købe priser. Disse firmaer er specialiseret i at udtænke noget, uanset hvor lille det er, som helt sikkert vil fange offentlighedens interesse.

Start med e-mailmarkedsføring. Det er fleksibelt, omkostningseffektivt, let at måle og meget effektivt. Det er med til at skabe trafik til dit websted og til at nå ud til et større publikum. Faktisk giver e-mailmarkedsføring dig mulighed for ikke kun at markedsføre din service, men også hjælpe dig med at etablere dit brand. Det er en effektiv kommunikationsform; du kan endda annoncere produktlanceringer med den.

Mulighederne er uendelige, men du skal gøre dit hjemmearbejde, tænke tingene igennem og udvikle et ordentligt budskab, som vil se effektivt og passende ud og samtidig være i overensstemmelse med dine markedsføringsmål.

I et senere blogindlæg vil vi se nærmere på, hvordan sociale medier kan bruges som et yderligere markedsføringsværktøj.

Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk