Spørgsmål om stjernevurdering (eller smilies, hjerter og tommelfingre)

Vores nyeste spørgsmålstype, stjerneklassificering, bruges typisk af anmeldere til at klassificere ting som restauranter og hoteller, film, tv-serier eller hvad som helst. Et femstjernet vurderingssystem er mest almindeligt, hvor én stjerne er den laveste og fem stjerner er den bedste eller højeste kvalitet.

Eksempel på et simpelt spørgsmål om stjernevurdering

Du kan bruge et spørgsmål om stjerneklassificering i sig selv i en simpel undersøgelse eller meningsmåling eller som en del af en større samling spørgsmål for at indsamle flere oplysninger fra respondenterne.

Ikon typer

Vi giver dig mulighed for at tilpasse flere aspekter af spørgsmålet. Hvis du ikke ønsker at bruge en stjerne ikon til dit spørgsmål, kan du gerne bruge en smiley, et hjerte eller et symbol med tommelfingeren opad.

Alle 4 ikon typer: stjerne, hjerte, smiley, tommelfinger op

Rating skala tæller

Hvis du hellere vil bruge et 10-ikon vurderingsskala for mere granularitet i stedet for vores standard 5, kan du også gøre det. Du kan vælge mellem 1 og 10 ikoner til din vurderingsskala. Jeg er ikke sikker på, hvorfor du kun vil have en 1-ikon-bedømmelse, men vi ville give dig muligheden, hvis nogen virkelig havde brug for det!

Ikonfarve

The ikonfarve er et andet aspekt, der kan ændres efter eget ønske. Klik på en af de 64 standardfarver, eller tilpas din farve ud fra en kombination af nuancer, nuancer og nuancer.

Farvevælger. Vælg mellem 64 standardfarver, eller lav din egen kombination.

Etiketter til klassificering

Den næste indstilling, du kan justere, er ratingmærker. Hvis du f.eks. ønsker at gøre det klart for deltagerne i din undersøgelse, at en 1-stjernet bedømmelse betyder dårlig og en 5-stjernet bedømmelse betyder bedst, skal du tilføje en etiket lige over ikonerne, der fortæller det. Tilføj så mange eller så få etiketter, som du ønsker.

Spørgsmål om stjernemarkering med mærkning af bedømmelser

Mulighed "N/A

En anden måde at tilpasse dit spørgsmål om stjerneklassificering på er ved at tilføje et "N/A mulighed. Dette står for udtrykket "ikke relevant", "ikke tilgængelig" eller "intet svar". Det bruges i en situation, hvor spørgsmålet ikke gælder for respondenten.

Lad os sige, at du ejer et hotel, og du beder hver enkelt gæst om at udfylde en undersøgelse med det obligatoriske spørgsmål "Hvad synes du om vores mad?" Hvis en person kun overnattede på hotellet, men aldrig spiste mad i restauranten, ville vedkommende svare "N/A" på dette spørgsmål.

Spørgsmål om stjernemarkering med et valgfrit valg uden angivelse af "N/A".

Vægtning af klassificering

Normalt ville du rangordne hvert svar med en simpel skala: 1 stjerne = 1 point, 2 stjerner = 2 point osv. Der kan dog være omstændigheder, hvor du ønsker at vægte tingene anderledes.

Måske 1 stjerne = 0 point, 2 stjerner = 5 point, 3 stjerner = 10 point, for eksempel. Du kan også bruge negative tal. Du kan f.eks. gøre noget som dette: 1 stjerne = -2, 2 stjerner = -1, 3 stjerner = 0, 4 stjerner = 1 og 5 stjerner = 2. Disse vurderingsvægte bruges i rapporteringsafsnittet til at give en vægtet gennemsnitlig score til hvert svar.

Kommentar Mulighed

Der er tilfælde, hvor et svar med et enkelt klik ikke giver dig nok oplysninger. Hvis du ønsker at give respondenten mulighed for at give yderligere kontekst til sit svar, kan du tilføje et felt med "andet" (eller en kommentar) til dit spørgsmål.

Spørgsmål om stjernevurdering med et tekstfelt "andet

Trin til at oprette dit eget spørgsmål om stjernevurdering

Jeg vil nu gennemgå trinene for at oprette dit eget spørgsmål om stjernevurdering.

Først skal du klikke på knappen Tilføj spørgsmål + og derefter dobbeltklikke på Stjernebedømmelse.

Vælg spørgsmålet om stjerneklassificering

Det næste skridt er at indtaste spørgsmålstekst. For eksempel: "Hvordan vil du vurdere vores medarbejderes venlighed"?

Vælg derefter den ikon. I dette tilfælde har vi valgt "hjerter".

Vi besluttede at give respondenterne valget mellem 1 og 10 hjerter.

Endelig vælger vi den farve der passer bedst til vores spørgsmål og ikon (rødt). Lige til højre for farvevælgeren kan du se et eksempel på ikonet med de valgte indstillinger.

Afhængigt af størrelsen af skalaen (antal ikoner) kan vi også gøre bredde af valgmulighederne er smallere end standard 100% for sidens bredde. Når du træffer denne beslutning, skal du være opmærksom på, at dette påvirker både den desktop- og mobilbaserede visning af undersøgelsen.

Tilføj et spørgsmål om en stjernevurdering

For beskrivelser af de andre spørgsmålsmuligheder henvises til de korte introduktioner ovenfor.

Rapportering af stjerneklassificering

Når respondenterne begynder at deltage i din undersøgelse, vil du gerne se, hvad de har indsendt. Klik på knappen "Rapportering" øverst på siden og derefter på "Individuelle svar" for at se de valg, som hver enkelt person har indsendt.

Klik på Individuelle svar for at se alt, hvad en enkelt respondent har indsendt

På denne side viser vi dig, hvordan de personer, der har deltaget i din undersøgelse, har svaret på hvert spørgsmål. For spørgsmålstypen Stjernevurdering viser vi antallet af ikoner, der er klikket på, og den tilhørende score. Hvis du ikke har ændret standardvægtene, vil disse to tal være de samme.

Individuelle svar

Resumé af rapporteringen

Hvis du vil se en oversigt over de valg, som alle respondenterne i din undersøgelse har foretaget indtil nu, skal du gå tilbage til siden med oversigten over rapporteringen og klikke på den grønne pil til højre øverst på siden. Alternativt kan du blot vælge en bestemt side fra rullemenuen.

Nedenfor er et eksempel på, hvad du kan se for et spørgsmål om stjernemarkering. Indtil videre har vores spørgsmål kun fået 4 svar: 1 1 stjerne, 1 4 stjerner og 2 valgmuligheder, der ikke er relevante. Det vægtede gennemsnit beregnes ved at lægge antallet af svar for hver vurdering sammen med vægten af den pågældende vurdering. Der ses bort fra valg "N/A".

Sammenfatning af rapportering af stjerneklassificering - vægtet gennemsnit

I eksemplet ovenfor svarer det til: (1 * 1 + 1 * 4) / (1 + 1) = 2.5. Dette tal er vist i det gule søjlediagram. Klik på drop-down-knappen "Vægtet gennemsnit" øverst til højre, og vælg "Fordeling" for at få vist grafisk hvor mange gange hvert enkelt valg blev valgt. Valgmuligheder, der slet ikke blev valgt, er udelukket fra diagrammet. Det er derfor, at der kun er 3 søjler.

Sammenfatning af indberetninger om stjerneklassificering - fordeling af valgmuligheder

Vi kan se, hvad respondenterne har skrevet i tekstboksen "Andet?" ved at klikke på linket nederst med titlen "Gennemse de 'andre' svar".

For yderligere dataanalyse kan du også klikke på knappen "Eksporter" øverst til højre på skærmen for at eksportere dine data fra Star Rating-spørgsmålene til Excel-, CSV- eller SPSS-dataformater.

Det var det! Vi håber, at du nu har fået en god idé om, hvornår og hvordan du skal bruge spørgsmålet om stjernevurdering i dine undersøgelser. Lad os vide, hvis du har spørgsmål i kommentarfeltet nedenfor, eller send en e-mail til vores supportteam.

Kommentarer

 • Alessandra
  June 23, 2023 på 4:37 pm

  Er det muligt at bruge denne model til at klassificere østrelationer i en e-mail?

  1. Chris
   September 2, 2023 på 12:03 pm

   Em algumas semanas anunciaremos um novo distribuidor de e-mail que permitirá que você envie pesquisas, incluindo perguntas como esta, para seus contatos.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk