Star Rating Question (vagy smilies, szívek és hüvelykujjak)

Legújabb kérdéstípusunkat, a csillagértékelést, jellemzően az értékelők használják olyan dolgok rangsorolására, mint például éttermek és szállodák, filmek, tévéműsorok, vagy tényleg bármi más. A legelterjedtebb az ötcsillagos értékelési rendszer, ahol egy csillag a legalacsonyabb, öt csillag pedig a legjobb vagy legmagasabb minőséget jelzi.

Egyszerű csillagértékelési kérdés példa

A Csillagértékelés kérdést használhatja önmagában egy egyszerű felmérésben vagy közvélemény-kutatásban, vagy egy nagyobb kérdésgyűjtemény részeként, hogy több információt gyűjtsön a válaszadóktól.

Ikon típusok

Lehetőséget biztosítunk Önnek arra, hogy a kérdés számos aspektusát személyre szabja. Ha nem szeretne csillagot használni ikon a kérdésedhez nyugodtan használj egy mosolygós arcot, szívet vagy egy felfelé mutató hüvelykujj ikont.

Mind a 4 ikon típus: csillag, szív, smiley, hüvelykujj felfelé

Értékelési skála Szám

Ha inkább egy 10 ikonos értékelési skála az alapértelmezett 5 helyett nagyobb részletességért, akkor ezt is megteheti. Válasszon 1 és 10 ikonok között az értékelési skálához. Nem tudom, miért csak 1 ikonos értékelést szeretnél, de meg akartuk adni a lehetőséget, ha valakinek tényleg szüksége lenne rá!

ikon színe

A ikon színe egy másik aspektus, amelyet a szíved kénye-kedve szerint változtathatsz. Kattintson a 64 szabványos szín egyikére, vagy állítsa be a színét az árnyalatok, árnyalatok és árnyalatok kombinációjából.

Színválasztó. Válasszon 64 standard szín közül, vagy állítsa össze saját kombinációját.

Értékelő címkék

A következő beállítási lehetőség a értékelő címkék. Ha például egyértelművé akarja tenni a felmérésben résztvevők számára, hogy az 1 csillagos értékelés rosszat, az 5 csillagos értékelés pedig a legjobbat jelenti, akkor az ikonok fölé egy feliratot tesz, amely ezt mondja. Annyi vagy annyi címkét adhat hozzá, amennyit csak akar.

Csillagértékelési kérdés értékelő címkékkel

'N/A' opció

Egy másik módja a csillagértékelési kérdés testreszabásának az, hogy hozzáad egy "N/A opció. Ez a "nem alkalmazható", "nem áll rendelkezésre" vagy "nincs válasz" kifejezést jelenti. Olyan helyzetben használatos, amikor a kérdés nem vonatkozik a válaszadóra.

Tegyük fel, hogy önnek van egy szállodája, és megkér minden látogatót, hogy töltsön ki egy kérdőívet, amely a következő kérdést tartalmazza: "Hogy ízlett az ételünk?". Ha valaki csak az éjszakát töltötte a szállodában, de soha nem evett ételt az étteremben, akkor erre a kérdésre a "N/A" választ adná meg.

Csillagértékelési kérdés opcionális N / A választási lehetőséggel

Értékelési súlyok

Normális esetben az egyes válaszokat egy egyszerű skála segítségével rangsorolná: 1 csillag = 1 pont, 2 csillag = 2 pont stb. Előfordulhatnak azonban olyan körülmények, amikor a dolgokat másképp akarja súlyozni.

Például 1 csillag = 0 pont, 2 csillag = 5 pont, 3 csillag = 10 pont. Használhatsz negatív számokat is. Például valami ilyesmit tehetsz: 1 csillag = -2, 2 csillag = -1, 3 csillag = 0, 4 csillag = 1 és 5 csillag = 2. Ezeket az értékelési súlyokat a jelentéstételi szakaszban használjuk, hogy súlyozott átlagpontszámot adjunk az egyes válaszoknak.

Megjegyzés opció

Vannak olyan esetek, amikor az egy kattintásos válasz nem nyújt elegendő információt. Ha lehetőséget szeretne adni a válaszadónak arra, hogy további kontextust adjon a válaszához, adjon a kérdéséhez egy "egyéb" (vagy megjegyzés) mezőt.

Csillagértékelési kérdés egy "egyéb" szövegdobozzal

Lépések a saját csillagértékelési kérdés létrehozásához

Most végigvezetem Önt a saját Csillagértékelési kérdés létrehozásának lépésein.

Először kattintson a Kérdés hozzáadása + gombra, majd kattintson duplán a Csillagértékelésre.

Válassza ki a Csillagértékelés kérdést

A következő lépés a kérdés szövege. Például: "Hogyan értékelné személyzetünk barátságosságát"?

Ezután válassza a ikon. Ebben az esetben a "szívek" opciót választottuk.

Úgy döntöttünk, hogy a válaszadóknak választási lehetőséget adunk 1 és 10 között szívek.

Végül kiválasztjuk a szín amelyik a legjobban illik a kérdésünkhöz és az ikonhoz (piros). A színválasztótól jobbra látható az ikon előnézete a kiválasztott beállításokkal.

A skála méretétől (az ikonok számától) függően a szélesség a választási lehetőségek keskenyebbek, mint az oldal szélességének alapértelmezett 100% értéke. A döntés meghozatalakor vegye figyelembe, hogy ez mind az asztali, mind a mobil eszközökön megjelenő felmérés nézetét befolyásolja.

Csillagértékelési kérdés hozzáadása

A többi kérdéslehetőség leírását lásd a fenti rövid bemutatkozásban.

Csillagminősítési jelentés

Amikor a válaszadók elkezdik a felmérést, látni szeretné, hogy mit küldtek be. Kattintson az oldal tetején található "Jelentés" gombra, majd az "Egyéni válaszok" menüpontra az egyes személyek által megadott választások megtekintéséhez.

Kattintson az Egyéni válaszok gombra, ha mindent meg szeretne nézni, amit egy adott válaszadó küldött.

Ezen az oldalon megmutatjuk, hogy a felmérésben részt vevő személyek hogyan válaszoltak az egyes kérdésekre. A Csillagértékelés kérdéstípus esetében megjelenítjük a rákattintott ikonok számát és a hozzájuk tartozó pontszámot. Ha nem változtatta meg a standard súlyokat, akkor ez a két szám megegyezik.

Egyéni válaszok

Jelentés összefoglaló

A felmérésben részt vevők által eddig meghozott választások összefoglalójának megtekintéséhez térjen vissza a jelentés áttekintő oldalra, és kattintson az oldal tetején található zöld jobbra mutató nyílra. Alternatívaként egyszerűen válasszon egy adott oldalt a legördülő menüből.

Az alábbiakban egy példát láthat egy csillagértékelési kérdésre. Eddig a kérdésünkre csak 4 válasz érkezett: 1 1 csillagos értékelés, 1 4 csillagos értékelés és 2 nem alkalmazható választási lehetőség. A súlyozott átlagot úgy számítjuk ki, hogy az egyes értékelésekre adott válaszok számát összeszorozzuk az adott értékelés súlyával. Az "N/A" válaszokat figyelmen kívül hagyjuk.

Csillagminősítési jelentés összefoglalója - súlyozott átlag

A fenti példában ez a következő: (1 * 1 + 1 * 4) / (1 + 1) = 2.5. Ezt a számot mutatja a sárga oszlopdiagram. Kattintson a "Weighted Average" (súlyozott átlag) legördülő gombra a jobb felső sarokban, és válassza az "Distribution" (eloszlás) lehetőséget, hogy grafikusan láthassa, hányszor választották ki az egyes választásokat. Az egyáltalán nem választott lehetőségek nem szerepelnek a grafikonon. Ezért van csak 3 sáv.

Csillagminősítési jelentés összefoglalója - választási lehetőségek elosztása

Az "Egyéb válaszok böngészése" című linkre kattintva láthatjuk, hogy a válaszadók mit írtak be a "Még valami?" szövegdobozba.

További adatelemzéshez a képernyő jobb felső sarkában található "Exportálás" gombra kattintva exportálhatja a Star Rating kérdés adatait Excel, CSV vagy SPSS adatformátumba.

Ez az! Reméljük, hogy most már van egy jó elképzelése arról, hogy mikor és hogyan használja a Star Rating kérdést a felméréseiben. Kérjük, ha bármilyen kérdése van, ossza meg velünk az alábbi megjegyzés rovatban, vagy küldjön e-mailt ügyfélszolgálatunknak.

Megjegyzések

 • Alessandra
  June 23, 2023 az 4:37 pm-nél

  É possível utilizar esse modelo de pergunta de classificação de estrelas no corpo do e-mail?

  1. Chris
   September 2, 2023 az 12:03 pm-nél

   Néhány félév múlva egy új e-mail címjegyzéket fogunk közzétenni, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó kérdezzen, beleértve az ilyen kérdéseket is, mint ez, a kapcsolataihoz.

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar