Hur hjälper marknadsundersökningar dig att förstå dina kunder?

Marknadsundersökningar är den mest effektiva och ofta använda metoden för att få fram marknadsinformation för organisationer. Undersökningar gör det möjligt för ditt företag att förstå dina marknader, klienter och kunder. De gör det också möjligt för dig att utforma och genomföra marknadsföringsstrategier för att inte bara behålla ditt marknadsnamn och dina marknadsandelar, utan också för att ta dig in på nya marknader och till och med skapa din egen marknad (genom att skapa efterfrågan på dina produkter och tjänster).

Undersökning grönt kryss

I och med de sociala mediernas tillväxt och den ökande globaliseringen kommer du att vara på förlorarsidan om du inte uppdaterar din organisation med hänsyn till de senaste tekniska uppdateringarna och förändringarna. Eftersom fler och fler människor blir tekniskt kunniga är det viktigt att din organisation når ut till dem på en personlig nivå. På så sätt kan ni förstå dem bättre och hjälpa er att anpassa er organisation till deras behov.

Marknadsundersökningar online ger dig möjlighet att lära känna dina kunder bättre. Här är hur marknadsundersökningar på nätet gynnar dig:

Vet vad de vill ha

Låt oss säga att du planerar att leverera frysta kycklingar, men att din målgrupp och dina kunder alla är veganer. Vad gör du nu? Det hjälper att genomföra marknadsundersökningar online innan produkten utformas och lanseras. Det hjälper dig att identifiera dina kunder och deras preferenser i förväg. Din produkt, som utformas på detta sätt, kommer att vara bättre anpassad för att passa kundernas behov.

De flesta av dina kunder är dessutom datorvana och föredrar förmodligen att svara på enkäter online framför muntliga eller tryckta enkäter.

Lätt att svara

Föreställ dig att du skickar ett tryckt frågeformulär till dina kunder och sedan får det obesvarat tillbaka. Om du tycker att detta är irriterande, tänk då hur irriterande det måste vara för dina kunder att ta fram en penna, besvara dina frågor och skriva förslag med sina egna händer! Jag menar, vem gör det längre? Tänk på hur irriterande det måste låta när ditt frågeformulär börjar med "Har du någonsin använt vår produkt? Om ja, gå vidare till nästa fråga". Och kunden svarar med ett "Nej, det har jag inte!".

I dagens elektroniska värld kommer dessa metoder aldrig att ge några positiva resultat. Onlineundersökningar kan distribueras till dina kunder, som kan besvara dem när som helst när det passar dem. De behöver enkla alternativ för att välja genom att röra vid telefonen och svara på skriftliga frågor med hjälp av tangentbordet. Detta garanterar att alla frågeformulär returneras ifyllda för att ge dig djupgående kunskap om deras önskemål och behov, utan att du behöver göra andra bedömningar.

Minska mänskliga fel

Frågeformulär offline är mycket känsligare för mänskliga fel. De svar som registreras är beroende av undersökarens uppmärksamhet och koncentrationsförmåga, vilket begränsar deras trovärdighet när det gäller att fastställa kund- och marknadstrender.

Marknadsundersökningar online skickar kundfeedback direkt till programvaran, utan att gå via en tredje part. Detta möjliggör direkt kommunikation mellan dig och dina kunder. Det hjälper dig också att få lämplig feedback direkt, utan att bombardera dina kunder med papper och blanketter.

Om du vill veta mer om fördelarna med marknadsundersökningar online och hur de hjälper dig att förstå dina kunder bättre kan du besöka vår sida med funktioner.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska