Cum ajută sondajele de piață la înțelegerea clienților dumneavoastră?

Studiile de piață reprezintă cea mai eficientă și frecvent utilizată metodă de obținere a informațiilor de piață pentru organizații. Sondajele permit afacerii dvs. să vă înțeleagă piețele, clienții și consumatorii. De asemenea, acestea vă permit să concepeți și să puneți în aplicare strategii de marketing nu numai pentru a vă păstra numele și cota de piață, ci și pentru a vă aventura pe noi piețe și chiar pentru a vă crea propria piață (prin crearea unei cereri pentru produsele și serviciile dumneavoastră).

Marca de control verde a sondajului

Odată cu creșterea social media și globalizarea tot mai mare, veți fi în dezavantaj dacă nu vă actualizați organizația în ceea ce privește cele mai recente actualizări și schimbări tehnologice. Pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni devin experți în tehnologie, este imperativ ca organizația dvs. să ajungă la ei la nivel personal. Acest lucru vă va permite să îi înțelegeți mai bine și să vă ajutați să vă pregătiți organizația pentru a răspunde nevoilor lor.

Studiile de piață online vă oferă posibilitatea de a vă cunoaște mai bine clienții. Iată cum vă avantajează sondajele de piață online:

Știu ce vor

Să spunem că intenționați să furnizați pui congelați, dar publicul și clienții dumneavoastră sunt toți vegani. Ce trebuie să faceți acum? Efectuarea de studii de piață online înainte de proiectarea și lansarea produsului vă ajută. Vă ajută să vă identificați în prealabil clienții și preferințele acestora. Produsul dumneavoastră, astfel conceput, va fi mai bine adaptat pentru a răspunde nevoilor clienților.

În plus, majoritatea clienților dvs. vor fi familiarizați cu calculatoarele și probabil că vor prefera să răspundă la sondaje online în locul celor orale sau tipărite.

Ușor de răspuns

Imaginați-vă că trimiteți un chestionar tipărit clienților dvs., doar pentru a primi înapoi un răspuns fără răspuns. Dacă vi se pare enervant, imaginați-vă cât de enervant trebuie să fie pentru clientul dumneavoastră să scoată un pix, să răspundă la întrebările dumneavoastră și să scrie sugestii cu propriile mâini! Adică, cine mai face asta? Gândiți-vă cât de enervant trebuie să sune când chestionarul dumneavoastră începe cu "Ați folosit vreodată produsul nostru? Dacă da, treceți la următoarea întrebare". Iar clientul răspunde cu un "Nu, nu am folosit niciodată!".

În lumea electronică de astăzi, aceste metode nu vor da niciodată rezultate pozitive. Sondajele online pot fi distribuite clienților dumneavoastră, care pot răspunde la ele în orice moment pe care îl consideră convenabil. Aceștia au nevoie de opțiuni simple de tipul "atingeți pentru a selecta" pe smartphone-urile lor și de tipul tastatură/claviță pentru a răspunde la întrebările scrise. Acest lucru garantează că toate chestionarele sunt returnate completate pentru a vă oferi cunoștințe aprofundate despre dorințele și nevoile lor, fără a fi nevoie de a doua oară.

Reducerea erorilor umane

Chestionarele offline sunt mult mai susceptibile la erori umane. Răspunsurile înregistrate depind de atenția și de capacitatea de concentrare a celui care efectuează sondajul, ceea ce limitează credibilitatea acestora în determinarea tendințelor clienților și ale pieței.

Sondajele de piață online transmit feedback-ul clienților direct în software, fără a trece prin intermediul unei terțe părți. Acest lucru va permite o comunicare directă între dumneavoastră și clienții dumneavoastră. De asemenea, vă va ajuta să solicitați direct un feedback adecvat, fără să vă bombardați clienții cu hârtii și foi.

Pentru a afla mai multe despre beneficiile studiilor de piață online și despre modul în care acestea vă ajută să vă înțelegeți mai bine clienții, vă rugăm să vizitați site-ul nostru pagina de caracteristici.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână