Hoe helpen marktonderzoeken bij het begrijpen van uw klanten?

Marktonderzoeken zijn de meest doeltreffende en vaakst gebruikte methode om marktinformatie voor organisaties te verkrijgen. Enquêtes stellen uw bedrijf in staat uw markten, cliënten en klanten te begrijpen. Zij stellen u ook in staat marketingstrategieën te ontwerpen en uit te voeren om niet alleen uw marktnaam en marktaandeel te behouden, maar ook nieuwe markten aan te boren en zelfs uw eigen markt te creëren (door vraag naar uw producten en diensten te creëren).

Enquête Groen vinkje

Met de groei van de sociale media en de toenemende globalisering, zult u aan de verliezende hand zijn als u uw organisatie niet bijwerkt met betrekking tot de laatste technologische updates en veranderingen. Aangezien steeds meer mensen technisch onderlegd worden, is het noodzakelijk dat uw organisatie hen op een persoonlijk niveau bereikt. Zo kunt u hen beter begrijpen en uw organisatie beter afstemmen op hun behoeften.

Online marktonderzoeken bieden u de mogelijkheid om uw klanten beter te leren kennen. Hier is hoe online marktonderzoeken u voordeel opleveren:

Weet wat ze willen

Stel, u bent van plan diepvrieskippen te leveren, maar uw publiek en klanten zijn allemaal veganisten. Wat doet u nu? Het helpt om online marktonderzoeken uit te voeren voorafgaand aan het productontwerp en de lancering. Het helpt u uw klanten, en hun voorkeuren, op voorhand te identificeren. Uw product, aldus ontworpen, zal beter zijn afgestemd op de behoeften van uw klant.

Bovendien zullen de meeste van uw klanten computervaardig zijn en waarschijnlijk de voorkeur geven aan het beantwoorden van online enquêtes boven mondelinge of gedrukte enquêtes.

Gemakkelijk te beantwoorden

Stelt u zich eens voor dat u een geprinte vragenlijst naar uw klanten stuurt, en dat u die vervolgens onbeantwoord terug krijgt. Als u dit vervelend vindt, stelt u zich dan eens voor hoe vervelend het voor uw klant moet zijn om een pen te pakken, uw vragen te beantwoorden en suggesties te schrijven met hun eigen handen! Ik bedoel, wie doet dat nog? Bedenk eens hoe irritant het moet klinken als uw vragenlijst begint met "Heeft u ons product ooit gebruikt? Zo ja, ga dan verder met de volgende vraag." En de klant antwoordt met een "Nee, dat heb ik niet!"

In de elektronische wereld van vandaag zullen deze methoden nooit positieve resultaten opleveren. Online enquêtes kunnen worden verspreid onder uw klanten, die ze kunnen beantwoorden op elk moment dat zij geschikt achten. Ze vereisen eenvoudige "touch to select"-opties op hun smartphones en toetsenbordtype om schriftelijke vragen te beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat alle vragenlijsten ingevuld teruggestuurd worden, zodat u een grondige kennis krijgt van hun wensen en behoeften, zonder achteraf te moeten oordelen.

Menselijke fouten verminderen

Offline vragenlijsten zijn veel vatbaarder voor menselijke fouten. De geregistreerde antwoorden zijn afhankelijk van de oplettendheid en het concentratievermogen van de enquêteur, waardoor hun geloofwaardigheid bij het vaststellen van klanten- en markttendensen wordt beperkt.

Online marktonderzoeken plaatsen de feedback van klanten rechtstreeks in de software, zonder via een derde partij te passeren. Dit maakt directe communicatie tussen u en uw klanten mogelijk. Het zal u ook helpen om direct de juiste feedback te krijgen, zonder uw klanten te bombarderen met papieren en bladen.

Om meer te weten te komen over de voordelen van online marktonderzoeken en hoe ze u helpen uw klanten beter te begrijpen, kunt u terecht op onze pagina met kenmerken.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands