Hogyan segítenek a piaci felmérések az ügyfelek megértésében?

A piaci felmérések a leghatékonyabb és leggyakrabban alkalmazott módszer a piaci információk megszerzésére a szervezetek számára. A felmérések lehetővé teszik, hogy vállalkozása megértse piacait, ügyfeleit és vásárlóit. Lehetővé teszik továbbá, hogy olyan marketingstratégiákat tervezzen és hajtson végre, amelyekkel nemcsak megtarthatja piaci nevét és részesedését, hanem új piacokra is bemerészkedhet, sőt, akár saját piacot is létrehozhat (azáltal, hogy keresletet teremt termékei és szolgáltatásai iránt).

Felmérés Zöld pipa

A közösségi média növekedésével és a növekvő globalizációval Ön lesz a vesztes, ha nem frissíti szervezetét a legújabb technológiai frissítések és változások tekintetében. Mivel egyre több ember válik technológia-érzékennyé, szervezetének elengedhetetlen, hogy személyes szinten is elérje őket. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megértse őket, és segítsen szervezetét az igényeikhez igazítani.

Az online piackutatások lehetőséget nyújtanak Önnek arra, hogy jobban megismerje ügyfeleit. Íme, milyen előnyökkel járnak az online piackutatások:

Tudja, mit akarnak

Tegyük fel, hogy fagyasztott csirkéket tervez szállítani, de a közönsége és a vásárlói mind vegánok. Mit tegyen most? A terméktervezés és -bevezetés előtt online piackutatások elvégzése segít. Segítségével előzetesen azonosíthatja vásárlóit és preferenciáikat. Az így megtervezett termékét jobban a vásárlói igényekhez igazítja.

Továbbá a legtöbb ügyfél számítógépes írástudással rendelkezik, és valószínűleg szívesebben válaszol az online felmérésekre, mint a szóbeli vagy nyomtatott felmérésekre.

Könnyen megválaszolható

Képzelje el, hogy elküld egy nyomtatott kérdőívet az ügyfeleinek, és azt válasz nélkül kapja vissza. Ha ezt bosszantónak találja, képzelje el, milyen bosszantó lehet az ügyfele számára, hogy elővegyen egy tollat, válaszoljon az Ön kérdéseire, és saját kezűleg írjon javaslatokat! Úgy értem, ki csinál ilyet manapság? Gondoljon bele, mennyire idegesítő lehet, ha a kérdőíve így kezdődik: "Használta már valaha a termékünket? Ha igen, akkor folytassa a következő kérdéssel". És az ügyfél azt válaszolja, hogy "Nem, még nem használtam!".

A mai elektronikus világban ezek a módszerek soha nem fognak pozitív eredményeket hozni. Az online felméréseket szétoszthatja ügyfelei között, akik akkor válaszolhatnak rájuk, amikor csak kényelmesnek találják. Egyszerű "érintéssel választható" opciókat igényelnek az okostelefonjaikon, és billentyűzet/billentyűzet típusú írásos kérdések megválaszolásához. Ez biztosítja, hogy minden kérdőívet kitöltve küldjenek vissza, így Ön alapos ismereteket szerezhet az igényeikről és szükségleteikről, másodkézből történő megkérdezés nélkül.

Az emberi hibák csökkentése

Az offline kérdőívek sokkal inkább ki vannak téve az emberi hibáknak. A rögzített válaszok a kérdező figyelmétől és koncentrációs képességétől függenek, ami korlátozza hitelességüket a vásárlói és piaci trendek meghatározásában.

Az online piackutatások közvetlenül a szoftverbe küldik a vásárlói visszajelzéseket, anélkül, hogy harmadik személyen keresztül történne. Ez lehetővé teszi a közvetlen kommunikációt Ön és ügyfelei között. Segít Önnek abban is, hogy közvetlenül kérje a megfelelő visszajelzéseket, anélkül, hogy papírokkal és lapokkal bombázná ügyfeleit.

Ha többet szeretne megtudni az online piackutatások előnyeiről és arról, hogyan segítik Önt abban, hogy jobban megértse ügyfeleit, kérjük, látogasson el a következő weboldalunkra funkciók oldal.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar