Как проучванията на пазара помагат за разбирането на клиентите?

Пазарните проучвания са най-ефективният и често използван метод за получаване на пазарна информация за организациите. Проучванията дават възможност на вашия бизнес да разбере своите пазари, клиенти и потребители. Те също така ви дават възможност да разработите и приложите маркетингови стратегии, за да запазите не само името и дела си на пазара, но и да навлезете на нови пазари и дори да създадете свой собствен пазар (като създадете търсене на вашите продукти и услуги).

Зелена отметка на проучването

С развитието на социалните медии и нарастващата глобализация ще бъдете в губеща позиция, ако не актуализирате организацията си по отношение на най-новите технологични актуализации и промени. Тъй като все повече хора стават технически грамотни, за вашата организация е наложително да достигне до тях на лично ниво. Това ще ви позволи да ги разберете по-добре и да помогнете на организацията си да се приспособи към техните нужди.

Онлайн проучванията на пазара ви дават възможност да опознаете по-добре клиентите си. Ето какви са ползите от онлайн пазарните проучвания:

Знайте какво искат

Да речем, че планирате да предлагате замразени пилета, но всички ваши клиенти са вегани. Какво ще правите сега? Провеждането на онлайн пазарни проучвания преди проектирането и пускането на продукта на пазара помага. То ви помага да идентифицирате клиентите си и техните предпочитания предварително. Така разработеният ви продукт ще бъде по-добре адаптиран към нуждите на клиентите ви.

Освен това повечето от вашите клиенти са компютърно грамотни и вероятно ще предпочетат да отговорят на онлайн проучвания, а не на устни или печатни.

Лесно за отговор

Представете си, че изпращате отпечатан въпросник на клиентите си и получавате обратно без отговор. Ако това ви се струва досадно, представете си колко досадно трябва да е за вашия клиент да извади химикалка, да отговори на вашите въпроси и да напише предложения със собствените си ръце! Имам предвид, кой го прави сега?? Помислете колко дразнещо трябва да звучи, когато въпросникът ви започва с "Използвали ли сте някога нашия продукт? Ако отговорът е "да", преминете към следващия въпрос." А клиентът отговаря с "Не, не съм!".

В днешния електронен свят тези методи никога няма да доведат до положителни резултати. Онлайн проучванията могат да бъдат разпространявани сред вашите клиенти, които могат да отговарят на тях по всяко време, което сметнат за удобно. Те се нуждаят от прости опции "докосване, за да изберете" на смартфоните си и от клавиатура/тип клавиатура, за да отговорят на писмени въпроси. Това гарантира, че всички въпросници ще бъдат върнати попълнени, за да ви дадат задълбочени познания за техните желания и нужди, без да се налага да ги отгатвате.

Намаляване на човешките грешки

Офлайн въпросниците са много по-податливи на човешки грешки. Записаните отговори зависят от вниманието и концентрацията на анкетьора, което ограничава тяхната надеждност при определянето на тенденциите на клиентите и пазара.

Онлайн пазарните проучвания изпращат обратна връзка от клиентите директно в софтуера, без да се прехвърлят през трета страна. Това ще позволи директна комуникация между вас и вашите клиенти. Също така ще ви помогне да търсите подходяща обратна връзка директно, без да бомбардирате клиентите си с документи и листове.

За да научите повече за ползите от онлайн пазарните проучвания и как те ви помагат да разберете по-добре клиентите си, моля, посетете нашите страница с функции.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски