Fördelar med att använda onlineundersökningar

Om du är företagare och precis har börjat, kan det vara klokt att allvarligt överväga att genomföra en onlineundersökningar. De är lämpliga för marknadsundersökningar eftersom de inte kostar lika mycket som vanliga pappersbaserade undersökningar, är snabbare att genomföra och ger möjlighet till ett mycket större urval av frågor. Nedan finns en lista som går närmare in på fördelarna med att genomföra undersökningar via Internet.

Snabbare

För dem som inte känner till det kan du genomföra en onlineundersökning med två tredjedelar av den normala hastigheten för en konventionell undersökningsmetod. Du behöver inte vänta på att få svar på pappersenkäter, eftersom de uppgifter du söker samlas in automatiskt. Detta innebär att du får en nästan omedelbar svarsfrekvens. Det har sagts av de som är specialister inom området marknadsföring på nätet att de svar du söker normalt kan erhållas inom de tre första dagarna av ditt undersökningsprojekt.

Kostnadseffektivt

Forskningskostnaderna kan bokstavligen sänkas med 80% eller mer när du använder frågeformulär online. Du behöver inte anställa personal eller använda en massa resurser när du använder ett frågeformulär online. Du kan också spara pengar på porto. Forskningsresultaten kommer att vara nåbara när som helst, eftersom feedbacken behandlas automatiskt.

Extra exakt

Deltagarnas svar på dina undersökningar kommer direkt in i systemet, vilket innebär att risken för fel är mycket mindre. De äldre undersökningsmetoderna var beroende av att arbetstagaren var uppmärksam för att kunna föra in varje detalj på rätt sätt. Detta ger utrymme för många mänskliga fel, särskilt eftersom det är en så omständlig process.

Snabb undersökning

Det fina med onlineundersökningar är att de kan användas när som helst. Tabeller och grafer kan användas för att visa upp data och de flesta undersökningsverktyg på internet tillhandahåller verktyg för tabulering och analys samt resurser för att göra tabeller vid behov.

Enkel användning av deltagare

Det är ett faktum att 90% av de människor som har tillgång till webben föredrar att svara på enkäter online, bortsett från användningen av smarttelefoner. För deltagaren är det mycket snabbare att svara på enkäten online och den kan göras när som helst när det passar honom eller henne. Om deltagarna dessutom inte gillar några av frågorna kan de helt enkelt hoppa över dem.

tummen upp för endast undersökningsverktyg

Forskare kan enkelt använda dem

Forskaren kan spara mycket tid genom att använda onlineundersökningar. Att ha omedelbar tillgång till värdefulla uppgifter kan vara mycket användbart för en forskare eftersom uppgifterna lätt kan överföras till specialiserad analytisk programvara eller till ett kalkylblad. Detta kan underlätta utvärderingen av uppgifterna och även hjälpa forskaren.

Bekvämt att stilen

För ditt företags varumärke och webbplats kan onlineundersökningar enkelt anpassas till dem. Företagets logotyper kan läggas till, och du kan också välja din egen layout och färger för enkäten. Video, ljud och bilder kan också användas i enkätfrågorna. Det är dock tillrådligt att vara försiktig, eftersom det kan förlänga väntetiden mellan frågorna om man tillämpar för mycket, vilket gör att de blir för långsamma att ladda. Många människor anser att det är ett stort avstängningsmoment och ett hinder att vänta på nästa fråga för länge.

Mycket uppriktig

Marknadsundersökare har noterat längre och mer omfattande svar i onlineundersökningar. Detta beror på att onlineanvändare känner sig säkrare i en sådan anonym atmosfär och därför är de mer benägna att svara sanningsenligt.

Mer exklusivt

Deltagarna i onlineundersökningar kan förhandsgranskas för att eliminera dem som inte har den perfekta profilen för att delta i deras undersökningar. På så sätt kan du få bort de deltagare vars uppgifter inte kommer att vara till nytta.

Mer mångsidig

Onlineundersökningar kan enkelt anpassas till varje deltagare när de går igenom undersökningen. Beroende på deltagarens svar på en tidigare fråga kan ordningen på frågorna ändras eller så kan vissa frågor helt utelämnas.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska