Avantajele utilizării sondajelor online

Dacă sunteți proprietar de afacere și sunteți la început de drum, ar fi prudent să luați în considerare în mod serios efectuarea de sondaje online. Acestea sunt potrivite pentru cercetarea de piață deoarece nu costă la fel de mult ca sondajele standard pe hârtie, sunt mai rapide și permit o gamă mult mai largă de întrebări. Mai jos este o listă care prezintă mai multe detalii privind beneficiile realizării de sondaje pe internet.

Mai rapid

Pentru cei care nu știu, puteți efectua un sondaj online cu două treimi din viteza normală a unei metode convenționale de cercetare. Nu mai este nevoie să așteptați răspunsurile la chestionarele pe hârtie, deoarece datele pe care le căutați vor fi colectate automat. Acest lucru înseamnă că veți avea o rată de răspuns aproape instantanee. S-a afirmat de către cei care sunt specialiști în domeniul marketingului online că răspunsurile pe care le căutați pot fi obținute, în mod normal, în primele trei zile ale proiectului dumneavoastră de studiu.

Rentabil

Costurile de cercetare pot fi literalmente reduse cu 80% sau mai mult atunci când utilizați chestionare online. Nu va fi nevoie să angajați personal sau să folosiți o mulțime de resurse atunci când utilizați un chestionar online. De asemenea, puteți economisi fonduri pentru cheltuielile poștale. Rezultatele cercetării vor fi accesibile în orice moment, deoarece feedback-ul este procesat automat.

Foarte precis

Răspunsurile participanților la sondajele dumneavoastră vor fi introduse imediat în sistem, ceea ce înseamnă că există mult mai puține șanse de eroare. Tehnicile mai vechi de sondaj depindeau de atenția lucrătorului pentru a introduce fiecare detaliu în mod corespunzător. Acest lucru lasă loc pentru o mulțime de erori umane, mai ales că este un proces atât de plictisitor.

Examinare rapidă

Partea bună a sondajelor online este că acestea sunt gata de utilizare în orice moment. Tabelele și graficele pot fi folosite pentru a prezenta datele, iar majoritatea instrumentelor de sondaj de pe internet oferă instrumente pentru tabulare și analiză, precum și resurse pentru realizarea de tabele ori de câte ori este necesar.

Utilizarea simplă a participanților

Este un fapt că, în afară de utilizarea smartphone-urilor, 90% dintre persoanele cu acces la internet preferă să răspundă la sondaje online. Pentru participant, realizarea sondajului online este mult mai rapidă și poate fi realizată oricând, în funcție de propriul confort. În plus, în cazul în care participanților nu le plac unele dintre întrebări, aceștia pot pur și simplu să le sară.

Degetele mari pentru instrumente de sondaj

Cercetătorii le pot folosi cu ușurință

Pentru cercetător, se poate economisi mult timp prin utilizarea sondajelor online. Accesul imediat la date valoroase poate fi foarte util pentru un cercetător, deoarece datele pot fi transferate cu ușurință către un software analitic specializat sau către o foaie de calcul. Acest lucru poate ajuta la evaluarea datelor și, de asemenea, îl poate ajuta pe cercetător.

Convenabil pentru a stilului

Pentru brandul și site-ul web al companiei dumneavoastră, sondajele online pot fi ușor de stilizat pentru a se potrivi cu acestea. Se pot adăuga logo-uri ale companiei, precum și un aspect și culori proprii pentru sondaj. De asemenea, se pot aplica imagini video, audio și imagini la întrebările sondajului. Dar este recomandabil să fiți precauți, deoarece aplicarea unei cantități prea mari poate prelungi timpul de așteptare între întrebări, făcându-le să se încarce prea lent. Mulți oameni consideră că așteptarea prea lungă a următoarei întrebări este o mare dezamăgire și un obstacol.

Considerabil de sinceră

Cercetătorii de piață au observat răspunsuri mai lungi și mai cuprinzătoare în cadrul sondajelor online. Acest lucru se datorează faptului că utilizatorii online se simt mai în siguranță într-o astfel de atmosferă anonimă și, prin urmare, sunt mai predispuși să răspundă mai sincer.

Mai multe exclusivități

Participanții la sondajele online pot fi preselectați pentru a-i elimina pe cei care nu au profilul perfect pentru a participa la sondajele lor. În acest fel, puteți elimina acei participanți ale căror date nu vor fi benefice.

Mai versatilă

Sondajele online pot fi ușor de personalizat pentru fiecare participant pe măsură ce acesta parcurge sondajul. În funcție de răspunsul participantului la o întrebare anterioară, ordinea întrebărilor poate fi schimbată sau unele întrebări pot fi ignorate cu totul.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână