Voordelen van het gebruik van online enquêtes

Als u een bedrijf hebt en net begint, kan het verstandig zijn om serieus te overwegen om online vragenlijsten. Zij zijn geschikt voor marktonderzoek omdat zij niet zoveel kosten als standaard enquêtes op papier, sneller uit te voeren zijn en een veel breder scala aan vragen mogelijk maken. Hieronder volgt een lijst die dieper ingaat op de voordelen van het houden van enquêtes via het internet.

Sneller

Voor wie het niet weet: u kunt een online-enquête uitvoeren tegen twee derde van de normale snelheid van een conventionele onderzoeksmethode. U hoeft niet te wachten tot u papieren vragenlijsten ontvangt, aangezien de gegevens die u zoekt automatisch worden verzameld. Dit betekent dat u een bijna onmiddellijke respons zult hebben. Specialisten op het gebied van online marketing hebben verklaard dat de antwoorden die u zoekt normaal gesproken binnen de eerste drie dagen van uw onderzoeksproject te verkrijgen zijn.

Kosteneffectief

De onderzoekskosten kunnen letterlijk met 80% of meer worden verlaagd wanneer u online vragenlijsten gebruikt. U hoeft geen personeel in dienst te nemen of veel middelen te gebruiken wanneer u een online vragenlijst gebruikt. Ook kunt u besparen op portokosten. De onderzoeksresultaten zijn op elk moment beschikbaar, omdat de feedback automatisch wordt verwerkt.

Extra nauwkeurig

De antwoorden van de deelnemers aan uw enquêtes worden meteen in het systeem ingevoerd, waardoor de kans op fouten veel kleiner is. De oudere technieken voor enquêtes waren afhankelijk van de oplettendheid van de medewerker om elk detail goed in te voeren. Dit laat veel ruimte voor menselijke fouten, vooral omdat het zo'n moeizaam proces is.

Snel Onderzoek

Het mooie van online enquêtes is dat ze op elk moment klaar zijn voor gebruik. Tabellen en grafieken kunnen worden gebruikt om de gegevens weer te geven en de meeste enquêtetools op het internet bieden hulpmiddelen voor tabellering en analyse, alsmede hulpmiddelen voor het maken van tabellen waar nodig.

Eenvoudig gebruik door deelnemers

Het is een feit dat, afgezien van het gebruik van smartphones, 90% van de mensen met toegang tot het web er de voorkeur aan geeft enquêtes online in te vullen. Voor de deelnemer is het veel sneller om de enquête online in te vullen en dat kan op elk moment wanneer het hem uitkomt. Bovendien, als deelnemers sommige vragen niet leuk vinden, kunnen ze die gewoon overslaan.

duimen omhoog voor alleen enquête-instrumenten

Onderzoekers kunnen ze gemakkelijk gebruiken

Voor de onderzoeker kan veel tijd worden bespaard door gebruik te maken van online enquêtes. Onmiddellijke toegang tot waardevolle gegevens kan zeer nuttig zijn voor een onderzoeker, aangezien de gegevens gemakkelijk kunnen worden overgebracht naar gespecialiseerde analytische software of naar een spreadsheet. Dit kan helpen bij de evaluatie van de gegevens en ook de onderzoeker helpen.

Handig in stijl

Voor uw bedrijfsmerk en website kunnen online enquêtes gemakkelijk worden gestyled zodat ze daarbij passen. Bedrijfslogo's kunnen worden toegevoegd, evenals uw eigen gekozen lay-out en kleuren voor de enquête kunnen ook worden geselecteerd. Video, audio en afbeeldingen kunnen ook worden toegepast op de enquêtevragen. Maar het is raadzaam om voorzichtig te zijn, omdat te veel toepassen de wachttijd tussen de vragen kan verlengen, waardoor ze te traag laden. Veel mensen beschouwen te lang wachten op de volgende vraag als een grote afknapper en een belemmering.

Aanzienlijk Oprecht

Marktonderzoekers hebben bij online enquêtes langere en uitgebreidere antwoorden vastgesteld. Dit komt omdat online gebruikers zich veiliger voelen in zo'n anonieme sfeer en daarom eerder geneigd zijn eerlijker te antwoorden.

Meer exclusief

Deelnemers aan online enquêtes kunnen vooraf worden gescreend om degenen te elimineren die niet het perfecte profiel hebben om mee te doen aan de enquêtes. Op deze manier kunt u die deelnemers uitsluiten van wie de gegevens niet van nut zullen zijn.

Veelzijdiger

Online enquêtes kunnen gemakkelijk worden aangepast aan elke deelnemer terwijl ze door de enquête gaan. Afhankelijk van het antwoord van de deelnemer op een vorige vraag, kan de volgorde van de vragen worden veranderd of kunnen sommige vragen helemaal worden weggelaten.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands