Az online felmérések használatának előnyei

Ha Ön vállalkozó, és csak most kezdte el, akkor bölcs dolog lehet komolyan megfontolni, hogy végezzen-e online felmérések. Ezek azért alkalmasak piackutatásra, mert nem kerülnek annyiba, mint a hagyományos papír alapú felmérések, gyorsabban elvégezhetők, és sokkal szélesebb körű kérdéseket tesznek lehetővé. Az alábbiakban egy listát talál, amely részletesebben ismerteti az interneten keresztül végzett felmérések előnyeit.

Gyorsabb

Azok számára, akik nem tudják, hogy online felmérést végezhet a hagyományos kutatási módszerhez képest kétharmados sebességgel. Nem kell várni a papír kérdőívek visszaküldésére, mivel a keresett adatok automatikusan összegyűjtésre kerülnek. Ez azt jelenti, hogy szinte azonnali válaszadási arányt kap. Az online marketing területén dolgozó szakemberek azt állítják, hogy az Ön által keresett válaszok általában már a kutatási projekt első három napján belül megszerezhetők.

Költséghatékony

A kutatási költségek szó szerint csökkenthetők 80% vagy több, ha online kérdőíveket használ. Nem kell személyzetet foglalkoztatnia vagy sok erőforrást felhasználnia, ha online kérdőívet használ. A postaköltségen is spórolhat. A kutatási eredmények bármikor elérhetők lesznek, mivel a visszajelzések automatikusan feldolgozásra kerülnek.

Extra precíz

A résztvevők által a felméréseire adott válaszok azonnal bekerülnek a rendszerbe, ami azt jelenti, hogy sokkal kisebb a hibalehetőség. A régebbi felmérési technikák a dolgozó figyelmétől függtek, hogy minden részletet megfelelően be tudjon illeszteni. Ez sok emberi hibának hagy teret, különösen mivel ez egy ilyen fárasztó folyamat.

Gyors vizsgálat

Az online felmérésekben az a nagyszerű, hogy bármikor felhasználhatók. Az adatok bemutatásához táblázatok és grafikonok használhatók, és az interneten található felmérési eszközök többsége eszközöket biztosít a táblázatba rendezéshez és elemzéshez, valamint forrásokat a táblázatok elkészítéséhez, ahol szükséges.

Egyszerű résztvevői használat

Tény, hogy az okostelefonok használata mellett az internet-hozzáféréssel rendelkező emberek 90%-je inkább online válaszol a felmérésekre. A résztvevő számára az online felmérés sokkal gyorsabb, és a saját kényelme szerint bármikor elvégezhető. Ráadásul, ha a résztvevőknek nem tetszik néhány kérdés, egyszerűen kihagyhatják azokat.

hüvelykujj fel a csak felmérési eszközökért

A kutatók könnyen használhatják őket

A kutató számára az online felmérések használatával sok időt lehet megtakarítani. Az értékes adatokhoz való azonnali hozzáférés nagyon hasznos lehet a kutató számára, mivel az adatok könnyen átvihetők speciális elemző szoftverekbe vagy táblázatkezelőbe. Ez segíthet az adatok kiértékelésében és a kutatónak is.

Kényelmes stílus

Az online felmérések könnyen hozzáigazíthatók az Ön cégének márkájához és weboldalához. Céges logók adhatók hozzá, valamint az Ön által választott elrendezés és a felmérés színei is kiválaszthatók. A felmérési kérdésekhez videó, hang és képek is alkalmazhatók. Azonban tanácsos óvatosan eljárni, mivel a túl sok alkalmazás meghosszabbíthatja a kérdések közötti várakozási időt, és így túl lassan töltődnek be. Sokan úgy vélik, hogy a túl hosszú várakozás a következő kérdésre hatalmas kikapcsolódás és akadály.

Jelentősen őszinte

Az online felmérésekből a piackutatók hosszabb és átfogóbb válaszokat állapítottak meg. Ennek oka, hogy az online felhasználók biztonságosabbnak érzik magukat egy ilyen anonim légkörben, és ezért nagyobb valószínűséggel válaszolnak őszintébben.

Exkluzívabb

Az online felmérések résztvevőit előzetesen át lehet szűrni, hogy kizárják azokat, akik nem rendelkeznek a felmérések elvégzéséhez szükséges tökéletes profillal. Így ki lehet gyomlálni azokat a résztvevőket, akiknek az adatai nem lesznek hasznosak.

Sokoldalúbb

Az online felmérések könnyen testreszabhatók minden résztvevőre, ahogy a felmérés során haladnak előre. Attól függően, hogy a résztvevő milyen választ adott egy korábbi kérdésre, a kérdések sorrendje megváltoztatható, vagy egyes kérdések teljesen figyelmen kívül hagyhatók.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar