Fordele ved at bruge onlineundersøgelser

Hvis du er virksomhedsejer og lige er begyndt, kan det være klogt at overveje at gennemføre online-undersøgelser. De er velegnede til markedsundersøgelser, fordi de ikke koster så meget som almindelige papirbaserede undersøgelser, fordi de er hurtigere at gennemføre og giver mulighed for at stille et meget bredere spektrum af spørgsmål. Nedenfor findes en liste, der går nærmere ind på fordelene ved at gennemføre undersøgelser via internettet.

Hurtigere

For dem, der ikke er klar over det, kan du gennemføre en onlineundersøgelse to tredjedele hurtigere end en konventionel undersøgelsesmetode. Du skal ikke vente på at få svar på papirspørgeskemaer, da de data, du søger, indsamles automatisk. Det betyder, at du vil få en næsten øjeblikkelig svarprocent. Det er blevet oplyst af dem, der er specialister inden for online markedsføring, at de svar, du søger, normalt kan opnås inden for de første tre dage af dit undersøgelsesprojekt.

Omkostningseffektivt

Forskningsomkostningerne kan bogstaveligt talt sænkes med 80% eller mere, når du bruger spørgeskemaer online. Du behøver ikke at ansætte personale eller bruge en masse ressourcer, når du bruger et online spørgeskema. Du kan også spare penge på porto. Forskningsresultaterne vil kunne nås når som helst, da tilbagemeldingerne behandles automatisk.

Ekstra præcis

Deltagernes svar på dine undersøgelser indtastes straks i systemet, hvilket betyder, at der er langt mindre risiko for fejl. De ældre undersøgelsesmetoder var afhængige af arbejdstagerens opmærksomhed for at kunne indsætte alle detaljer korrekt. Dette giver plads til mange menneskelige fejl, især fordi det er en så kedelig proces.

Hurtig undersøgelse

Det gode ved onlineundersøgelser er, at de er klar til brug når som helst. Tabeller og grafer kan bruges til at udstille dataene, og de fleste undersøgelsesværktøjer på internettet indeholder værktøjer til tabulering og analyse samt ressourcer til at lave tabeller, hvor det er nødvendigt.

Enkel brug af deltagere

Det er en kendsgerning, at ud over brugen af smartphones foretrækker 90% af de mennesker, der har adgang til internettet, at besvare undersøgelser online. For deltageren er det meget hurtigere at gennemføre undersøgelsen online, og den kan gennemføres når som helst, når det passer ham eller hende. Hvis deltagerne ikke bryder sig om nogle af spørgsmålene, kan de desuden blot springe dem over, hvis de ikke kan lide dem.

thumbs up for kun undersøgelsesværktøjer

Forskere kan nemt bruge dem

For forskeren kan man spare meget tid ved at bruge onlineundersøgelser. Det kan være meget nyttigt for en forsker at have øjeblikkelig adgang til værdifulde data, da dataene let kan overføres til specialiseret analysesoftware eller til et regneark. Dette kan være en hjælp ved evalueringen af dataene og kan også være en hjælp for forskeren.

Praktisk at style

Onlineundersøgelser kan nemt tilpasses til din virksomheds brand og website. Virksomhedens logoer kan tilføjes, og du kan også vælge dit eget valgte layout og farver til undersøgelsen. Video, lyd og billeder kan også anvendes til spørgsmålene i undersøgelsen. Men det er tilrådeligt at være forsigtig, da det at anvende for meget kan forlænge ventetiden mellem spørgsmålene og gøre dem for langsomme at indlæse. Mange mennesker betragter det som en stor afbrydelse og en hindring at vente for længe på det næste spørgsmål.

Betydeligt oprigtig

Længere og mere omfattende svar er blevet bemærket af markedsforskere i onlineundersøgelser. Det skyldes, at onlinebrugere føler sig mere sikre i en sådan anonym atmosfære, og derfor er de mere tilbøjelige til at svare mere sandfærdigt.

Mere eksklusivt

Deltagerne i onlineundersøgelser kan blive forhånds-screenet for at fjerne dem, der ikke har den perfekte profil til at deltage i deres undersøgelser. På denne måde kan du fjerne de deltagere, hvis data ikke vil være til gavn for dig.

Mere alsidig

Onlineundersøgelser kan nemt tilpasses til hver enkelt deltager, efterhånden som de fortsætter gennem undersøgelsen. Afhængigt af deltagerens svar på et tidligere spørgsmål kan rækkefølgen af spørgsmålene ændres, eller nogle spørgsmål kan helt udelades.

Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk