Предимства на използването на онлайн проучвания

Ако сте собственик на бизнес и тепърва започвате, може би е разумно да обмислите сериозно провеждането на онлайн проучвания. Те са подходящи за пазарни проучвания, тъй като не струват толкова скъпо, колкото стандартните проучвания на хартиен носител, провеждат се по-бързо и позволяват много по-широк набор от въпроси. По-долу е представен списък, в който се разглеждат по-подробно ползите от провеждането на проучвания по интернет.

По-бързо

За тези, които не са наясно, можете да проведете онлайн проучване с две трети по-бързо от обичайния метод на изследване. Не е необходимо да чакате хартиените въпросници да ви се върнат, тъй като търсените от вас данни ще бъдат събрани автоматично. Това означава, че ще имате почти незабавен процент на отговори. Специалистите в областта на онлайн маркетинга твърдят, че отговорите, които търсите, обикновено могат да бъдат получени в рамките на първите три дни от вашия проект за проучване.

Икономически ефективен

Разходите за изследвания могат да бъдат буквално намалени с 80% или повече, когато използвате онлайн въпросници. Няма да е необходимо да наемате персонал или да използвате много ресурси, когато използвате онлайн въпросник. Можете също така да спестите средства за пощенски разходи. Резултатите от изследването ще бъдат достъпни по всяко време, тъй като обратната връзка се обработва автоматично.

Изключителна прецизност

Отговорите на участниците в проучванията ще бъдат въведени веднага в системата, което означава, че вероятността от грешки е много по-малка. По-старите техники за анкетиране зависеха от вниманието на работника, за да вмъкне правилно всеки детайл. Това оставя място за много човешки грешки, особено след като това е толкова досаден процес.

Бърз преглед

Хубавото на онлайн проучванията е, че те са готови за използване по всяко време. При представянето на данните могат да се използват таблици и графики, а повечето инструменти за провеждане на проучвания в интернет предоставят инструменти за съставяне на таблици и анализ, както и ресурси за изготвяне на таблици, когато е необходимо.

Обикновено използване от участниците

Факт е, че освен използването на смартфони, 90% от хората с достъп до интернет предпочитат да отговарят на анкети онлайн. За участника попълването на анкетата онлайн е много по-бързо и може да се направи по всяко време в удобно за него време. Освен това, ако някои от въпросите не се харесват на участниците, те могат просто да ги пропуснат.

палци нагоре само за инструменти за проучване

Изследователите могат лесно да ги използват

За изследователя използването на онлайн проучвания може да спести много време. Незабавният достъп до ценни данни може да бъде много полезен за изследователя, тъй като данните могат лесно да бъдат прехвърлени в специализиран аналитичен софтуер или в електронна таблица. Това може да помогне при оценката на данните, а също и да помогне на изследователя.

Удобен за стил

Онлайн проучванията могат лесно да бъдат съобразени с марката и уебсайта на вашата компания. Могат да се добавят фирмени лога, както и да се избере собствено оформление и цветове за проучването. Към въпросите на проучването могат да се прилагат и видео, аудио и изображения. Но е препоръчително да се внимава, тъй като прилагането на твърде много може да удължи времето за изчакване между въпросите, като ги направи твърде бавни за зареждане. Много хора смятат, че твърде дългото чакане на следващия въпрос е огромно прекъсване и пречка.

Значително искрен

Проучвателите на пазара отбелязват по-дълги и по-изчерпателни отговори при онлайн проучвания. Това се дължи на факта, че онлайн потребителите се чувстват по-сигурни в такава анонимна атмосфера и поради това са по-склонни да отговарят по-вярно.

Повече ексклузивни

Участниците в онлайн проучванията могат да бъдат предварително прегледани, за да се елиминират тези, които нямат идеален профил за участие в проучванията. По този начин можете да изкорените онези участници, чиито данни няма да бъдат полезни.

По-голяма гъвкавост

Онлайн проучванията могат лесно да бъдат персонализирани за всеки участник, докато той преминава през проучването. В зависимост от отговора на участника на предишен въпрос, редът на въпросите може да се промени или някои въпроси могат да се пренебрегнат напълно.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски