Toppeffektiva kommunikationsstrategier för småföretag

Det är viktigt att du arbetar med din kommunikationsförmåga med alla som har med ditt företag att göra på ett strategiskt sätt. Utan effektiva kommunikationsmetoder kan det leda till problem och missförstånd som allvarligt kan skada ditt företags rykte.

Här är hur du kan förbättra kommunikationsförmågan i ditt företag och se till att du förebygger problem som uppstår när kommunikationen inte fungerar eller när budskapet inte förmedlas korrekt.

Lyssna först

Att lyssna är grunden för all kommunikation. Ett bra sätt att bli en bättre lyssnare är faktiskt att begränsa de distraktioner som banar väg in i ett samtal och som gör det svårt att helt och hållet ta till sig det budskap som förmedlas. Det är de små sakerna som är viktiga. Stäng ditt e-postkonto, sätt telefonen på tyst, stäng dörren under ett möte och se själv. Försök dessutom att inte låta dig distraheras av dina egna tankar; personen framför dig förtjänar din fulla uppmärksamhet.

Ta hänsyn till dålig feedback

Att ignorera feedback skulle vara ett dåligt drag, oavsett hur obetydlig den än är. Någon kan ha ett klagomål på din produkt eller en mindre konflikt. Det är ditt jobb att svara omedelbart. Även om det bara är en kort mening, visa dina kunder att du undersöker saken så att du inte förlorar dem och så att de vet att du är intresserad av vad de har att säga och att du tar dem på allvar. Annars kommer du inte bara att ha missnöjda kunder, utan missnöjda och arga kunder. Dessutom är det viktigt att du har öppna kommunikationsvägar för att din verksamhet ska fungera effektivt. På så sätt kan du förbättra din verksamhet och uppfylla kraven från din målmarknad. Att då och då skicka ut en enkät eller ett frågeformulär till dina kunder är en bra metod för att samla in feedback.

Vet vad du ska säga

En del av effektiv kommunikation är att ställa rätt frågor för att få de svar du behöver. I varje samtal finns det alltid ledtrådar till vilken typ av frågor som leder till svar och vilka frågor du bör undvika. Säg till exempel att du har en anställd som släpar efter resten av teamet och behöver motiveras. Genom att ställa rätt frågor bör du kunna hjälpa till att lösa underliggande problem i stället för att bara göra det värre.

Gör ditt bästa

Möten är det klassiska exemplet på hur man slösar bort tid. Men du kan ändra på det, åtminstone för ditt företag. Planera och organisera, det är nyckeln. Skapa en dagordning och distribuera den till alla deltagare i förväg. Det viktigaste du bör göra är att respektera allas tid och göra diskussionerna så effektiva som möjligt och förmedla ditt budskap så effektivt som möjligt.

Tvåvägskommunikation

Kommunikation och återkoppling

Tvåvägskommunikation kan hjälpa dig att spara tid och se till att inget lämnas åt slumpen. Det går snabbare och ger båda parter en chans att undanröja eventuella missuppfattningar genom att försäkra sig om att den andra personen har förstått vad du försöker säga.

Om du är ägare till ett interaktivt företag får du förmodligen feedback dagligen. Detta är nyttig information som kan hjälpa dig att förbättra dig och till och med att arbeta på en ny strategi.

Vänta inte tills en kund eller anställd kommer till dig med ett problem som länge legat och pyrt. Var proaktiv när du söker efter potentiella svårigheter eller konflikter.

Kommentarer

  • Communication Effectiveness
    October 24, 2020 på 4:42 pm

    Tack för det utmärkta innehållet. Önskar att få se ännu mer inom kort. Tack igen och fortsätt med det fina arbetet!

  • Zoe
    March 15, 2022 på 1:15 pm

    Tack för att du delar med dig av denna nyttiga information! Jag hoppas att du kommer att fortsätta med det du gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska