Onlineundersökningar jämfört med pappersbaserade undersökningar

Kostnaderna för papper ökar och alla blir gröna. Den senaste tidens nedläggningar av postkontor och prishöjningar är ett bevis på detta.

Kan de läsa den?

Läsbarhet är en viktig faktor när det gäller undersökningar, så designern måste tillgodose alla typer av personer som läser dem. Du kanske tror att en pappersenkät med kolsvart bläck kan vara ett rimligt alternativ, men det är samma sak med den tydliga texten på skärmen. Det är dock inte alla som kan sitta under en konsekvent tidsperiod framför en datorskärm och arbeta på en sådan. Detta gäller även personer som lider av synskador. Därför skulle det vara ett utmärkt alternativ att välja en pappersundersökning.

Designen

Tänk på utformningen av designen. Pappersundersökningar har begränsat utrymme, men med onlineundersökningar är det fritt fram. Dessutom har de flesta öppna frågor inte tillräckligt med utrymme för deltagarna att arbeta med; den trånga skrivstilen som de måste använda kan göra deras svar oläsliga för den person som genomför och granskar undersökningen. Detta kommer inte bara att försämra dess kvalitet utan också att slösa bort den undersökandes tid, som kan användas till mer produktiva insatser.

Tidskrävande

Alla erfarna besiktningsmän kommer att säga att pappersundersökningar tar tid att genomföra. Oavsett om det handlar om en enkät som genomförs på plats eller om den skickas till deltagaren är hastigheten ett problem. Tänk dessutom på att du med vissa onlineundersökningar kan få fördelen av att arbeta med analysverktyg som kan spåra framstegen. SurveyRock-undersökningar ger också deltagaren möjlighet att avbryta undersökningen och komma tillbaka senare för att slutföra den.

Checklista för pappersenkät

Flexibilitet

Webbaserade undersökningar är mycket mer flexibla och därför ganska smidiga för både den som skapar undersökningen och hans eller hennes målgrupp. De kan vara i form av flervalsfrågor, frågor med ett enda svar, rutnätfrågor, listfrågor osv.

Tillagda funktioner

Onlineundersökningar har också avancerade logikfunktioner som vanligtvis inte finns eller är svåra att genomföra i pappersundersökningar. Dessutom är det lätt att inkludera en e-postadress i utformningen av enkäten för att meddela organisationer om problem som deltagarna vill ha svar på.

I slutändan kommer ditt beslut att vara starkt beroende av vad din målgrupp eller ditt urval är mest lämpat för. De kanske föredrar enkla pappersenkäter på en sida eller en online-enkät. Det kommer att finnas tillfällen då du måste välja både pappers- och onlineundersökningar. Om undersökningen inte når målgruppen slösar du nämligen bort din tid och ditt arbete. Vårt Premium-konto erbjuder möjligheten att enkelt skriva ut/spara din enkät som en PDF-fil.

Massor av företag kommer att gynnas av att övergå från pappersbaserade undersökningar till onlineundersökningar. Detta betyder dock inte att pappersenkäter har förlorat sin plats. Med detta sagt minskar den fortsatta efterfrågan på teknik också deras efterfrågan.

Du kan alltid kolla in www.surveyrock.com för att skapa din online-enkät. Oavsett om det är ett skolprojekt, en kundundersökning eller en omfattande forsknings- och utvecklingsstudie ser de till att du får korrekta och relevanta resultat.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska