En titt på forskning om marknadsföring på nätet

Om du vill fortsätta att bedriva verksamhet måste du hålla koll på vad dina kunder vill ha, och marknadsundersökningar via internet är ett bra sätt att göra det. Om du tror att magkänsla och gissningar är ett bättre alternativ har du fel. Det är därför som företagsägare och marknadsförare har övergått till onlineundersökningar för att samla in de uppgifter som behövs för att hålla dem kvar i verksamheten. Dessa typer av undersökningar kan användas för att få fram produktfeedback, köpvanor, bedöma marknadsföringsstorlekar, mäta varumärkeskännedom och mycket mer.

HUR YRKESVERKSAMMA ANVÄNDER UNDERSÖKNINGAR PÅ NÄTET

Kontakta publiken

Om du vill få fram specifika uppgifter från din målgrupp är onlineundersökningar definitivt det mest effektiva sättet att utföra denna uppgift - så länge du har perfekta marknadsprover att leverera dina undersökningar till. Du kanske måste bygga upp en lista eller så har du redan en, men att ha kontakter att leverera undersökningar till är ett måste!

Revidera produktprissättning och attraktioner

Genom att ta emot kundfeedback från din onlineundersökningarDu kan bygga upp reflektioner som kommer att ge mer kundnöjdhet, produktförbättringar och i huvudsak försäljning. Om du vill ha optimal feedback måste du ställa frågor som: Hur skulle du kunna göra vår produkt bättre? Du kan också fråga kunderna vad de tycker om konkurrentens varor.

Konstruera tekniker och förfaranden för sociala medier

Med hjälp av onlineundersökningar kommer du snabbt att förstå hur viktigt det är med sociala medier. Om du integrerar dem i din företagsmarknadsföring kommer du att få stor hjälp med att förstå vilka mediekällor du bör följa. Att få en "retweet" på Twitter eller en "like" på Facebook kan inte visa så mycket, men onlineundersökningar hjälper dig att förstå "varför" och kan hjälpa dig att få en ny idé för din marknad. För att ta reda på om nuvarande kunder skulle vara intresserade av nyare produktfunktioner eller klassificeringar kan Twitter eller Facebook vara bra ställen att mäta nyfikenheten på.

endast undersöker sociala medier

Undersöka och bedöma en målinriktad marknadsplats.

En av ditt företags största utgifter kan vara marknadsföring. Du bör vara säker på att de marknadsföringsmetoder du överväger kommer att ge den förväntade avkastningen innan du börjar lägga ut pengar på nya kampanjer. Marknadsanalyser online hjälper dig att undersöka de bästa produktpriserna, idealiska platser för butiker och den möjliga storleken på den marknad du befinner dig på. Att mäta marknaden innan du går in på den är alltid det bästa sättet.

Lär dig de bästa platserna för att nå kunder

Behöver du särskilja möjliga kunder på en ny plats? Använd dessa undersökningar för att fråga potentiella köpare om deras ålder, kön, inkomst, läge, var de handlar, hobbyer, hur många barn de har eller något annat. På så sätt kan du ta reda på var din målgrupp är mest trolig och hur du ska rikta dig till dem!

Marknadsavdelning

Om du behöver mer vikt till din fördel kan du börja överväga segmentering av kundmarknaden. Detta innebär i huvudsak att du fokuserar på mindre konsumentgrupper som delar samma egenskaper, t.ex. geografi, produktanvändning, demografi eller livsstil. En onlineundersökning är det perfekta sättet att samla in all denna nödvändiga information genom att identifiera de olika divisionerna och vad de söker i en produkt eller tjänst.

Välj den bästa strategin att använda

Skulle din kundkrets vara mer mottaglig för en skylt på motorvägen eller en banner på nätet? Om du vill experimentera med ett nytt reklamformat kan onlineundersökningar hjälpa dig att dra en slutsats om vilka medier som är mest effektiva för att nå din målgrupp.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska