Distribuera din undersökning med en QR-kod

Vi har nyligen lagt till ett nytt sätt för dina respondenter att få tillgång till din undersökning. När du skapar en webblänkfördelare genererar vi nu automatiskt en motsvarande QR-kod. Du kan använda den här bilden i marknadsföring material eller i inlägg i sociala medier.

En QR-kod är en förkortning för Quick Response Code och är en streckkod i form av en kvadrat som ofta placeras i produktförpackningar, tryckta annonser och kvitton. När du skannar den med din telefon öppnas vanligtvis en app eller webbsida. 

QR-koder användes för första gången i Japan 1994 för att övervaka tillverkningsprocessen. Sedan dess har QR-koder vuxit och fått större räckvidd i nästan alla branscher tack vare deras lättförståeliga funktionalitet och de många sätt på vilka de kan användas.

I dag används de för att dela med sig av undersökningar om konsumentupplevelser, lägga till vänner på sociala nätverk, göra betalningar och mycket mer.

Eftersom alla bär runt på en mobiltelefon i fickan eller väskan är det extremt enkelt att skriva ut och distribuera en QR-kod med din enkätlänk för att få tillgång till din enkät.

Se QR-koden i SurveyRock

För att se koden går du till sidan för enkätfördelare genom att klicka på "Distribute" i menyn högst upp på sidan. Skapa en distributör av webblänkar om du inte redan har gjort det. Det finns nu en QR-kod-knapp bredvid undersökningens webbadress.

Klicka på QR-koden för att se den automatiskt genererade bilden.

Klicka på knappen för att se koden.

Klicka på knappen Ladda ner QR-kod för att ladda ner bilden till din dator.

Under QR-koden finns en länk för att ladda ner bilden till din dator eller öppna den i ett annat program.

Tips

Om du planerar att använda detta som den huvudsakliga distributionsmetoden för din enkät bör du hålla enkäten kort. Respondenterna kommer att få tillgång till enkäten från sina mobila enheter och vill kanske inte ta lång tid på sig för att fylla i enkäten.

Ett perfekt användningsfall är en NPS (Net Promoter Score) för att snabbt ta reda på vad dina kunder tycker om din produkt eller tjänst. En tandläkare eller läkare kan sätta koden på dörren eller i receptionen. I slutet av besöket kan kunden skanna bilden med sin telefon och lämna sin feedback.

Exempel på en QR-kod med en länk för återkoppling

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska