10 fräcka fördelar med att genomföra onlineundersökningar för B2B-organisationer: Vem sa att data inte kan vara roligt?

Inledning: Varför pratar vi ens om enkäter?

Enkäter, enkäter, enkäter! Nej, vi pratar inte om en ny ramsa för skolans peppmöte. Vi pratar om ett av de mest underskattade verktygen i din verktygslåda för B2B-marknadsföring. Om ordet "undersökning" för tankarna till tråkiga flervalstester eller oändliga formulär är det dags att slå hål på den bubblan och gå in i den moderna eran.

Men varför? Bra fråga! Gör dig redo att anteckna, eller ännu bättre, bokmärk den här sidan (jag har inget emot det), för vi ska djupdyka i de 10 absolut mest lockande fördelarna med att genomföra onlineundersökningar för B2B-organisationer.

1. Ta dig in i din kunds huvud utan att vara läskig

Har du någonsin velat veta vad dina kunder tänker? En enkät är som kundundersökningens FBI - den ger dig all information utan spaning och telefonavlyssning.

Det är som att ge dina kunder en mikrofon och en scen. Du får höra deras ofiltrerade tankar om vad de älskar, hatar eller är helt likgiltiga inför när det gäller dina produkter eller tjänster. Men kom ihåg att med stor makt kommer stort ansvar - använd denna information på ett klokt sätt!

2. Spara pengarna, älskling!

Det är bara att inse att det kan vara dyrt att genomföra personliga fokusgrupper och intervjuer. Jag menar, vem har råd med kaffe och munkar till alla? För att inte tala om att hyra ut det där fina konferensrummet.

Onlineundersökningar är kundundersökningens "instant ramen" - billigt, enkelt och förvånansvärt tillfredsställande. Det är det mest kostnadseffektiva sättet att få konkreta insikter och samtidigt ha tillräckligt med pengar över till kontorets pizzafest.

Läs mer om kostnadseffektiva marknadsföringsstrategier

3. Tid är pengar, och undersökningar sparar både tid och pengar!

Minns du den gamla goda tiden när du var tvungen att vänta i veckor på att få tillbaka utskickade frågeformulär? Inte jag heller, för vem har tid med det?

Onlineundersökningar är datainsamlingens Usain Bolt - snabba och effektiva. Du kan samla in svar i realtid och börja agera på uppgifterna snabbare än du kan säga: "Varför väntade vi så länge med att göra det här?"

4. Säg hej till globaliseringen

Ohoj, internationella kompisar! Med online-undersökningar blir världen din lekplats. Eller åtminstone din plats för datainsamling.

Du kan ha kontakt med kunder över hela världen utan att behöva lämna ditt mysiga kontor. Tryck bara på "skicka" så har du blivit internationell, min vän.

Fördelarna med att bli global

Glob i stil med Picasso

5. Bli Picasso av personalisering

Om varje kund är en unik snöflinga kan du med hjälp av onlineenkäter fånga varje snöflinga på tungan. Vänta, det där lät konstigt. Vad jag menar är att du kan anpassa frågor så att de passar olika segment av din publik, vilket säkerställer att varje interaktion känns personlig och relevant.

Tekniker för personlig anpassning

6. Flexibilitet som en yogainstruktör

Vill du lägga till en fråga? Ta bort en fråga? Lägga till en rolig GIF som sammanfattar hur svårt det är att engagera B2B-kunder? Med onlineundersökningar kan du göra det.

Dagens enkäter är lika flexibla som en Cirque du Soleil-artist och kan enkelt anpassas för att passa just dina behov.

7. Data som är så färska att de fortfarande är heta

Vi lever i en tid då allt sker i realtid. Du kan se likes, delningar och pinsamma stavfel direkt. Varför skulle det vara annorlunda med dina företagsdata?

Onlineundersökningar ger feedback i realtid, vilket gör att du kan göra justeringar direkt. Glöm inaktuella data; vi pratar om ugnsfärska insikter, baby!

8. Gör dina kritiker till fans

Negativ feedback är inte kul, men det är otroligt användbart. Precis som din gymkompis som insisterar på att du ska göra ytterligare en repetition, driver negativ feedback dig att bli bättre.

Onlineundersökningar skapar en kanal för denna konstruktiva kritik och ger er insikter som ni kan använda för att förbättra och utveckla er.

9. Alla är vinnare, Baby!

När ni får insikter som gör era produkter eller tjänster bättre, vem vinner då? Alla. Dina kunder blir nöjdare. Ditt team får nya krafter. Till och med växterna på kontoret verkar piggare.

Enkäter skapar en feedbackloop som är en gåva som fortsätter att ge.

10. Data ljuger aldrig, men de kan överraska dig

Ibland avslöjar data sanningar som är så chockerande att de känns som M. Night Shyamalans plot twist. Oavsett om det handlar om att upptäcka ett nytt marknadssegment eller att få veta att det du trodde var din minst viktiga funktion i själva verket är en kundfavorit, var beredd på avslöjanden.

Förstå vikten av dataanalys

Så där har ni det! Tio starka skäl till varför din B2B-organisation behöver hoppa på tåget med online-undersökningar. Alla ombord, nästa stopp: Insightsville! Har du frågor eller vill du dela med dig av dina egna vinster med onlineundersökningar? Skriv en kommentar nedan; vi skulle älska att höra från dig.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska