Sondaje online vs. Sondaje pe suport de hârtie

Costul hârtiei este în creștere, iar toată lumea devine ecologică. Recentele închideri de oficii poștale și creșteri de tarife sunt o dovadă în acest sens.

Pot să o citească?

Lizibilitatea este un factor important atunci când vine vorba de sondaje, așa că designerul trebuie să se adapteze la fiecare tip de persoană care le citește. S-ar putea să credeți că un sondaj pe hârtie cu cerneală neagră cu jet de cerneală poate fi o opțiune plauzibilă, dar că este același lucru pentru textul clar definit de pe monitor. Cu toate acestea, nu toată lumea poate sta o perioadă consistentă de timp în fața unui ecran de calculator și să lucreze la unul. Aceasta include persoanele care suferă de deficiențe de vedere. Prin urmare, ar fi o opțiune excelentă să optați pentru un sondaj pe hârtie.

Designul

Gândiți-vă la aspectul designului. Sondajele pe suport de hârtie au un spațiu limitat, dar în cazul celor online, spațiul este nelimitat. În plus, majoritatea întrebărilor deschise nu au suficient spațiu de lucru pentru participanți; scrisul înghesuit pe care trebuie să-l adopte poate face ca răspunsurile lor să fie ilizibile pentru persoana care conduce și analizează sondajul. Acest lucru nu numai că va compromite calitatea acestuia, dar va irosi și timpul celui care efectuează sondajul, care poate fi utilizat pentru activități mai productive.

Consumatoare de timp

Orice inspector cu experiență vă va spune că realizarea sondajelor pe suport de hârtie necesită timp. Indiferent dacă este administrat la fața locului sau este trimis prin poștă participantului, viteza este o problemă. În plus, țineți cont de faptul că, în cazul anumitor sondaje online, puteți beneficia de avantajul de a lucra cu instrumente de analiză care pot urmări evoluția acestuia. Sondajele SurveyRock oferă, de asemenea, participantului la sondaj opțiunea de a întrerupe sondajul și de a reveni mai târziu pentru a-l finaliza.

Lista de verificare pentru sondajul pe hârtie

Flexibilitate

Sondajele bazate pe internet sunt mult mai flexibile și, prin urmare, sunt foarte convenabile atât pentru creatorul sondajului, cât și pentru grupul demografic țintă. Acestea pot fi sub formă de întrebări cu alegere multiplă, întrebări cu un singur răspuns, întrebări tip grilă, întrebări tip listă etc.

Caracteristici adăugate

De asemenea, sondajele online vin cu funcții logice avansate care, de obicei, nu sunt prezente sau sunt dificil de implementat în cazul sondajelor pe hârtie. În plus, este ușor de inclus o adresă de e-mail în proiectarea sondajului pentru a notifica organizațiile cu privire la orice problemă la care participanții au nevoie de răspuns.

În cele din urmă, decizia dvs. va depinde în mare măsură de ceea ce se potrivește cel mai bine grupului demografic sau eșantionului dvs. țintă. Aceștia pot prefera sondaje simple pe hârtie, pe o pagină, sau un sondaj online. Vor exista momente în care va trebui să optați atât pentru sondaje pe hârtie, cât și pentru sondaje online. Acest lucru se datorează faptului că, dacă sondajul nu ajunge la publicul țintă, atunci vă pierdeți timpul și munca. Contul nostru Premium oferă opțiunea de a imprima/salva cu ușurință sondajul dvs. ca fișier PDF.

O mulțime de companii vor beneficia de pe urma tranziției de la sondajele pe hârtie la sondajele online. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că sondajele pe suport de hârtie și-au pierdut locul. Acestea fiind spuse, cererea continuă în tehnologie diminuează și ea cererea acestora.

Puteți verifica întotdeauna www.surveyrock.com pentru crearea sondajului dvs. online. Fie că este vorba de un proiect universitar, de un sondaj de opinie al clienților sau de un studiu amplu de cercetare și dezvoltare, ei se vor asigura că veți primi rezultate exacte și relevante.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână