RTL (de la dreapta la stânga) Suport lingvistic

În limba engleză scriem (și citim) de la stânga la dreapta, dar există mai multe limbi, cum ar fi araba, ebraica, persana și urdu, care se scriu în direcția opusă, de la dreapta la stânga (sau RTL). Pe lângă cele aproximativ 300 de milioane de vorbitori nativi de arabă (295 de milioane) și ebraică (5 milioane), există zece limbi majore bazate pe alfabetul arab, vorbite de alte 300 de milioane de persoane. Pentru a le susține pe toate, SurveyRock oferă posibilitatea de a crea sondaje în limbi RTL.

Vă voi arăta pașii necesari pentru a crea un sondaj lingvistic RTL, dar este foarte simplu. Este la fel ca la crearea oricărui alt tip de sondaj, cu excepția unui singur pas suplimentar.

Creați un sondaj

Călătoria noastră începe de la tabloul de bord al sondajului dumneavoastră. Fie în meniul din bara neagră din partea de sus, fie în butonul verde din partea de jos, faceți clic pe "+Creare" și apoi "Sondaj" pentru a crea unul de la zero sau "Sondaj din șablon" pentru a utiliza unul dintre numeroasele noastre modele de sondaje predefinite.

Tabloul de bord al sondajului.  De aici puteți crea un sondaj.

După ce ați făcut clic pe acest buton, se va deschide o fereastră nouă. Introduceți un nume pentru noul sondaj, o descriere și faceți clic pe "Trimiteți“.

Introduceți titlul și descrierea noului dvs. sondaj.  Descrierea este necesară atunci când distribuiți sondajul pe Twitter sau Facebook.

Acum ați ajuns la editorul de sondaj și sunteți gata să adăugați întrebări sau alte elemente de sondaj.

Modificați setările - Alegeți RTL

Dar așteptați! Acum este un moment bun pentru a finaliza acel pas suplimentar pe care l-am menționat mai devreme. Faceți clic pe "Setări" din partea de sus a paginii și derulați până în partea de jos a paginii.

Faceți clic pe Yes (Da) pentru a schimba direcția limbii sondajului în RTL.

La rubrica "Limbi de la dreapta la stânga", faceți clic pe "Da" și apoi faceți clic pe butonul verde "Salvați setările". Reveniți la editorul de sondaje făcând clic pe "Editați" în partea de sus.

Totuși, înainte de a adăuga o întrebare, voi schimba titlul sondajului cu ceva în limba arabă. Am fi putut face acest lucru când am introdus prima dată titlul, dar am uitat. 😳

Îmi cer scuze în avans tuturor cititorilor noștri arabi.  Nu cunosc limba și va trebui să mă bazez pe Google Translate pentru a obține textul pentru acest exemplu de sondaj.  

Cel mai simplu mod de a schimba titlul este să faceți clic pe "Editați" lângă titlul din partea de sus, în verde.

Actualizați titlul sondajului.

Vom crea un sondaj de feedback pentru seminar, așa că introduceți "ندوة استطلاع رأي الحدث" în caseta de titlu și faceți clic pe "Actualizare". Veți observa că textul merge automat de la dreapta la stânga. Nu-i așa că tehnologia este uimitoare?!

Adăugați o întrebare

Deoarece scopul acestui exercițiu este pur și simplu de a vă arăta cum să creați un sondaj RTL, voi adăuga doar o întrebare de bază. Să întrebăm respondenții la sondaj care a fost impresia lor generală despre evenimentul nostru. Faceți dublu clic pe "+" pentru a insera o întrebare și apoi faceți dublu clic pe "Scala de evaluare", astfel încât Add Scala de evaluare Întrebare se deschide o fereastră.

Creați o întrebare pe o scală de evaluare pentru a demonstra capacitatea de utilizare a limbii arabe

În căsuța "Întrebare" din partea de sus, introduceți prima întrebare de sondaj, de exemplu "بشكل عام ، ما مدى رضاك عن ندوتنا". (În general, cât de mulțumit ați fost de seminarul nostru).

În căsuța de opțiuni, introduceți ceea ce doriți să aveți în partea dreaptă a întrebării ("locația locației", "vorbitori").

În continuare, voi alege opțiunea de scalare pentru această întrebare. În mod normal, aș alege ceva de genul "Scala Likert 5 Opțiuni (Satisfăcut -> Nemulțumit)", dar în acest moment opțiunile predefinite sunt toate în limba engleză. Nu este deloc o problemă! Din meniul derulant, nu trebuie decât să selectez "Definite de utilizator...", iar în caseta de text din partea de jos pot introduce traducerea în arabă a celor 5 opțiuni:

راض جدا
راض
محايد
غير راض
مستاء جدا

Faceți clic pe "Add" și veți vedea prima întrebare. Observați că toate opțiunile și titlul sunt de la dreapta la stânga.

Întrebare în limba arabă cu scrisul de la dreapta la stânga.

Putem face clic pe butonul "Preview" (Previzualizare) din partea de sus pentru a obține o primă imagine a sondajului nostru simplu.

Previzualizare sondaj, dar mai trebuie să modificăm bara de progres și textul butonului de trimitere.

Arată destul de bine până acum, dar încă nu este perfect. Textul "Survey Completed" din partea de sus este încă în limba engleză, la fel ca și butonul "Submit" din partea de jos. Să schimbăm asta acum.

Modificarea textului pentru sondajul finalizat și bara de progres

Putem modifica aceste două lucruri revenind la pagina Setări sondaj. Faceți clic pe "Setări" din bara de meniu din partea de sus și derulați în jos până la secțiunea Navigație. Sub "Done/Submit Button Title" (Titlul butonului Done/Submit) și "Progress Bar Title" (Titlul barei de progres) introduceți textul tradus al butonului. Pentru bara de progres, asigurați-vă că textul dvs. include marcajul "{X%}". Acest lucru este necesar pentru a afișa numărul procentului de finalizare a sondajului.

Introduceți titlurile butonului de trimitere și ale barei de progres. Observați cum limba este afișată RTL (de la dreapta la stânga)

Derulați până în partea de jos a paginii și faceți clic pe "Salvați setările" și apoi faceți clic pe "Previzualizare" din extrema dreaptă a barei de meniu din partea de sus pentru a revizui modificările.

Finalizat previzualizare sondaj în arabă în RTL.

Perfect! Este exact așa cum ne dorim să arate sondajul nostru. Titlul, textul întrebării, butonul și navigarea sunt toate în arabă, iar direcția limbii este de la dreapta la stânga. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în comentariile de mai jos.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomână