Verspreid uw enquête met een QR-code

We hebben onlangs een nieuwe manier toegevoegd voor uw respondenten om toegang te krijgen tot uw enquête. Telkens wanneer u een verdeler met een weblink aanmaakt, genereren wij nu automatisch een overeenkomstige QR-code. U kunt deze afbeelding gebruiken in marketing materiaal of in sociale media posts.

Een QR-code is een afkorting van Quick Response code, een streepjescode in de vorm van een vierkantje dat vaak voorkomt op productverpakkingen, reclamedrukwerk en kwitanties. Wanneer u de code scant met uw telefoon, wordt meestal een app of webpagina geopend. 

QR-codes werden voor het eerst gebruikt in Japan in 1994 om het productieproces te controleren. Sindsdien zijn QR-codes gegroeid en hebben ze hun bereik uitgebreid tot bijna elke industrie, dankzij hun gemakkelijk te begrijpen functionaliteit en de vele manieren waarop ze kunnen worden gebruikt.

Vandaag worden ze gebruikt om enquêtes over consumentenervaringen te delen, vrienden toe te voegen op sociale netwerken, betalingen te verrichten, en nog veel meer.

Aangezien iedereen tegenwoordig een mobiele telefoon in zijn zak of tas heeft, is het afdrukken en verspreiden van een QR-code met uw enquêtelink een uiterst gemakkelijke manier voor mensen om toegang te krijgen tot uw enquête.

Bekijk de QR Code in SurveyRock

Als u de code wilt zien, gaat u naar de pagina voor de distributeur van de enquête door op "Distribueren" te klikken in het menu boven aan de pagina. Maak een web link distributeur als u dat nog niet hebt gedaan. Er is nu een knop "QR-code" naast de URL van de enquête.

Klik op de QR code knop om de automatisch gegenereerde afbeelding te zien.

Om de code te zien, klik op de knop.

Klik op de download QR code knop om de afbeelding naar uw computer te downloaden.

Onder de QR-code staat een link om de afbeelding naar uw computer te downloaden of in een andere toepassing te openen.

Tips

Als u van plan bent dit als de primaire distributiemethode voor uw enquête te gebruiken, moet u de enquête kort houden. Respondenten zullen de enquête vanaf hun mobiele apparaten openen en zullen niet veel tijd willen besteden aan het invullen van de enquête.

Een perfect use case scenario is een NPS (Net Promotor Score) enquête om snel te bepalen hoe uw klant over uw product of dienst denkt. Een tandarts of dokter zou de code op hun deur of bij de receptie kunnen aanbrengen. Aan het einde van een bezoek zou een klant de afbeelding met zijn telefoon kunnen scannen en zijn feedback achterlaten.

Voorbeeld QR code met een feedback link

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands