RTL (van rechts naar links) Taalondersteuning

In het Engels schrijven (en lezen) we van links naar rechts, maar er zijn verschillende talen, zoals Arabisch, Hebreeuws, Perzisch en Urdu, die in de omgekeerde richting worden geschreven, van rechts naar links (of RTL). Naast de ongeveer 300 miljoen moedertaalsprekers van het Arabisch (295 miljoen) en het Hebreeuws (5 miljoen), zijn er tien grote talen gebaseerd op het Arabische alfabet, die door nog eens 300 miljoen mensen worden gesproken. Om ze allemaal te ondersteunen, biedt SurveyRock de mogelijkheid om enquêtes te maken in RTL talen.

Ik zal u de stappen tonen die nodig zijn om een enquête in RTL-taal te maken, maar het is echt heel eenvoudig. Het is hetzelfde als het maken van elk ander soort enquête, behalve één extra stap.

Enquête maken

Onze reis begint op uw Enquêtedashboard. Ofwel in het menu in de zwarte balk bovenaan of de groene knop onderaan klikt u op "+Maken" en dan "Enquête" om er een vanaf nul te maken of "Enquête van sjabloon"om een van onze vele voorgedefinieerde enquêtesjablonen te gebruiken.

Enquête dashboard.  Van hieruit kunt u een enquête maken.

Nadat u op die knop hebt geklikt, wordt een nieuw venster geopend. Voer de naam voor uw nieuwe enquête in, een beschrijving en klik op "Indienen“.

Voer de titel en beschrijving van uw nieuwe enquête in.  De beschrijving is nodig als u de enquête deelt op Twitter of Facebook.

U bent nu aangekomen bij de enquête-editor en u bent klaar om vragen of andere enquête-elementen toe te voegen.

Instellingen wijzigen - Kies RTL

Maar wacht! Nu is een goed moment om die ene extra stap te voltooien die we eerder noemden. Klik op de "Instellingen" knop bovenaan en scroll naar de onderkant van de pagina.

Klik op Ja om de enquêtetaalrichting te wijzigen in RTL.

Onder de rubriek "Talen van rechts naar links", klik op "Ja" en klik dan op de groene "Instellingen opslaan" te klikken. Ga terug naar de enquête-editor door op "Bewerken" aan de bovenkant.

Voordat we echter een vraag toevoegen, ga ik de titel van de enquête veranderen in iets in het Arabisch. We hadden dit kunnen doen toen we de titel voor het eerst invoerden, maar ik ben het vergeten. 😳

Ik verontschuldig me bij voorbaat aan al onze Arabische lezers.  Ik ken de taal niet en zal moeten vertrouwen op Google Translate om de tekst voor deze voorbeeld-enquête te krijgen.  

De eenvoudigste manier om de titel te veranderen is door te klikken op "Bewerken" naast de titel bovenaan in het groen.

Actualiseer de titel van de enquête.

We gaan een seminarie feedback enquête maken, dus voer "ندوة استطلاع رأي الحدث" in het titelvak en klik op "Update". U zult zien dat de tekst automatisch van rechts naar links gaat. Is technologie niet geweldig?!

Vraag toevoegen

Aangezien het doel van deze oefening eenvoudigweg is om u te laten zien hoe u een RTL-enquête maakt, zal ik slechts één basisvraag toevoegen. Laten we de respondenten van de enquête vragen wat hun algemene indruk van ons evenement was. Dubbelklik op de "+" knop om een vraag in te voegen en dubbelklik dan op "Beoordelingsschaal", zodat de Add Beoordelingsschaal Vraag venster wordt geopend.

Stel een vraag op een beoordelingsschaal om de Arabische taalvaardigheid aan te tonen

Voer in het vak "Vraag" bovenaan uw eerste enquêtevraag in, bijvoorbeeld "بشكل عام ، ما مدى رضاك عن ندوتنا". (In het algemeen, hoe tevreden was u met ons seminar).

Typ in het keuzevak wat u aan de rechterkant van de vraag wilt hebben ("locatie van de zaal", "sprekers").

Vervolgens ga ik de schalingsoptie voor deze vraag kiezen. Normaal gesproken zou ik iets kiezen als "Likert-schaal 5 Opties (Tevreden -> Ontevreden)", maar op dit moment zijn de voorgedefinieerde keuzes allemaal in het Engels. Geen enkel probleem! Selecteer in het dropdown menu gewoon "Door gebruiker gedefinieerd..." en in het onderste tekstvak kan ik de Arabische vertaling van die 5 keuzes invoeren:

راض جدا
راض
محايد
غير راض
مستاء جدا

Klik op "Toevoegen" en u ziet uw eerste vraag. Merk op dat alle opties en de titel van rechts naar links lopen.

Arabische taalvraag met het schrift van rechts naar links.

Wij kunnen bovenaan op de knop "Voorbeeld" klikken om een eerste blik te werpen op onze eenvoudige enquête.

Enquête preview, maar we moeten nog steeds de voortgangsbalk en de verzendknop tekst wijzigen.

Tot nu toe ziet het er goed uit, maar het is nog niet perfect. De tekst "Enquête voltooid" bovenaan is nog steeds in het Engels, evenals de knop "Indienen" onderaan. Laten we dat nu veranderen.

Enquête voltooid & Voortgangsbalk Tekst wijzigen

Wij kunnen deze beide zaken wijzigen door terug te gaan naar de pagina Enquête-instellingen. Klik op "Instellingen" op de menubalk bovenaan en scroll naar beneden naar het onderdeel Navigatie. Voer onder "Titel van de knop Gereed/verzonden" en "Titel van de voortgangsbalk" de vertaalde knoptekst in. Voor de voortgangsbalk moet u ervoor zorgen dat uw tekst de plaatshouder "{X%}" bevat. Dit is nodig om het percentage van de voltooide enquête weer te geven.

Voer de submit knop en voortgangsbalk titels in. Merk op hoe de taal wordt weergegeven RTL (van rechts naar links)

Scroll naar de onderkant van de pagina en klik op "Instellingen opslaan" en klik dan op "Voorbeeld" helemaal rechts in de menubalk bovenaan om onze wijzigingen te bekijken.

Voltooide enquête preview in het Arabisch in RTL.

Perfect! Dit is precies hoe we willen dat onze enquête eruit ziet. De titel, vraagtekst, knop en navigatie zijn allemaal in het Arabisch en de taalrichting is van rechts naar links. Als u vragen heeft, laat het ons dan weten in de opmerkingen hieronder.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands