Online enquêtes vs. enquêtes op papier

De kosten van papier stijgen en iedereen wordt groener. De recente sluitingen van postkantoren en tariefstijgingen zijn daar het bewijs van.

Kunnen ze het lezen?

Leesbaarheid is een enorme factor wanneer het gaat om enquêtes, dus de ontwerper moet inspelen op elk soort persoon die de enquête leest. U denkt misschien dat een papieren enquête met gitzwarte inkt een aannemelijke optie is, maar dat dit niet geldt voor de duidelijke tekst op het beeldscherm. Niet iedereen kan echter een consistente periode voor een computerscherm zitten en eraan werken. Dit geldt ook voor mensen die aan een visuele handicap lijden. Daarom zou het een goede optie zijn om voor een papieren enquête te kiezen.

Het ontwerp

Denk na over de lay-out van het ontwerp. Bij papieren enquêtes is de ruimte beperkt, maar bij online enquêtes is de sky the limit. Bovendien hebben de meeste open vragen niet genoeg ruimte voor de deelnemers om mee te werken; het krappe schrift dat ze moeten gebruiken kan hun antwoorden onleesbaar maken voor de persoon die de enquête uitvoert en controleert. Dit gaat niet alleen ten koste van de kwaliteit, maar ook van de tijd van de enquêteur, die hij beter kan gebruiken voor meer productieve zaken.

Tijdrovend

Elke ervaren enquêteur zal u vertellen dat het invullen van papieren enquêtes tijd kost. Of ze nu ter plaatse worden afgenomen of per post naar de deelnemer worden gestuurd, snelheid is een probleem. Houdt u er bovendien rekening mee dat u bij bepaalde online enquêtes het voordeel heeft te kunnen werken met analyse tools die de voortgang kunnen bijhouden. SurveyRock enquêtes bieden de onderzoeker ook de mogelijkheid om de enquête te onderbreken en later terug te komen om de enquête in te vullen.

Enquêtechecklist voor papieren enquête

Flexibiliteit

Webgebaseerde enquêtes zijn veel flexibeler en dus heel geschikt voor zowel de opsteller van de enquête als voor zijn/haar doelgroep. Ze kunnen de vorm aannemen van meerkeuzevragen, vragen met één antwoord, rastervragen, lijstvragen, enz.

Toegevoegde functies

Online enquêtes zijn ook voorzien van geavanceerde logische functies die meestal niet aanwezig zijn of moeilijk te implementeren zijn in papieren enquêtes. Bovendien is het gemakkelijk om een e-mailadres op te nemen in het ontwerp van de enquête om organisaties op de hoogte te brengen van problemen die deelnemers beantwoord willen zien.

Uiteindelijk zal uw beslissing sterk afhangen van waar uw doelgroep of steekproef het meest geschikt voor is. Zij kunnen de voorkeur geven aan eenvoudige papieren enquêtes van één pagina of aan een online enquête. Er zullen momenten zijn dat u voor zowel papieren als online enquêtes zult moeten kiezen. Dit is omdat als de enquête het doelpubliek niet bereikt, u uw tijd en werk aan het verspillen bent. Ons Premium account biedt de mogelijkheid om uw enquête gemakkelijk af te drukken/op te slaan als een PDF bestand.

Heel wat bedrijven zullen voordeel halen uit de overschakeling van papieren enquêtes naar online enquêtes. Dit betekent echter niet dat papieren enquêtes hun plaats hebben verloren. Dat gezegd zijnde, de voortdurende vraag naar technologie doet ook hun vraag afnemen.

U kunt altijd kijken naar www.surveyrock.com voor het maken van uw online enquête. Of het nu gaat om een collegeproject, een klantenenquête of een uitgebreide studie over onderzoek en ontwikkeling, zij zullen ervoor zorgen dat u nauwkeurige en relevante resultaten ontvangt.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands