10 brutale voordelen van het uitvoeren van online enquêtes voor B2B-organisaties: Wie zegt dat gegevens niet leuk kunnen zijn?

Inleiding: Waarom praten we eigenlijk over enquêtes?

Enquêtes, enquêtes, enquêtes! Nee, we hebben het niet over een nieuw liedje voor de peptalk van uw middelbare school. We hebben het over een van de meest onderschatte tools in uw B2B marketing toolbox. Als het woord "enquête" beelden oproept van vervelende meerkeuzevragen of eindeloze formulieren, dan is het tijd om die zeepbel te laten knappen en deel te nemen aan het moderne tijdperk.

Maar waarom? Goede vraag! Maak je klaar om aantekeningen te maken, of nog beter, bookmark deze pagina (ik zal het niet erg vinden), want we duiken diep in de top 10 van uiterst prikkelende voordelen van het uitvoeren van online enquêtes voor B2B organisaties.

1. Kruip in het hoofd van je klant zonder griezelig te zijn

Heb je ooit willen weten wat je klanten denken? Een enquête is als de FBI van het klantenonderzoek - het geeft je alle informatie zonder de stakeouts en afluisterapparatuur.

Het is alsof je je klanten een microfoon en een podium geeft. Je krijgt hun ongefilterde gedachten te horen over waar ze van houden, wat ze haten of waar ze totaal onverschillig tegenover staan als het gaat om jouw producten of diensten. Maar vergeet niet dat grote macht een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt - gebruik deze informatie verstandig!

2. Spaar dat geld, schat!

Laten we eerlijk zijn, het houden van persoonlijke focusgroepen en interviews kan duur zijn. Ik bedoel, wie heeft het budget voor koffie en donuts voor iedereen? En dan heb ik het nog niet eens over het huren van die chique vergaderzaal.

Online enquêtes zijn de "instant ramen" van klantonderzoek - goedkoop, gemakkelijk en verrassend bevredigend. Het is de meest kosteneffectieve manier om bruikbare inzichten te krijgen en toch nog genoeg over te houden voor de pizzaparty op kantoor.

Lees meer over Kosteneffectieve marketingstrategieën

3. Tijd is geld en enquêtes besparen u beide!

Herinner je je de goede oude tijd nog toen je weken moest wachten tot je vragenlijsten per post terug kreeg? Ik ook niet, want wie heeft daar tijd voor?

Online enquêtes zijn de Usain Bolt van gegevensverzameling - snel en efficiënt. Je kunt in realtime reacties verzamelen en sneller op de gegevens reageren dan dat je kunt zeggen: "Waarom hebben we hier zo lang mee gewacht?".

4. Zeg hallo tegen globalisering

Ahoy, internationale vrienden! Met online enquêtes wordt de wereld jouw speeltuin. Of in ieder geval jouw terrein voor het verzamelen van gegevens.

Je kunt in contact komen met klanten over de hele wereld zonder een voet buiten je gezellige kantoor te zetten. Druk gewoon op "verzenden" en je bent internationaal gegaan, mijn vriend.

De voordelen van wereldwijd gaan

Wereldbol in de stijl van Picasso

5. Wees de Picasso van personalisatie

Als elke klant een unieke sneeuwvlok is, dan kun je met online enquêtes elke klant op je tong vangen. Wacht, dat klonk raar. Wat ik bedoel is dat je vragen kunt aanpassen aan verschillende segmenten van je publiek, zodat elke interactie persoonlijk en relevant aanvoelt.

Personalisatietechnieken

6. Flexibiliteit als een Yoga-instructeur

Wil je een vraag toevoegen? Er een verwijderen? Een hilarische GIF invoegen die de worsteling van B2B klantbetrokkenheid samenvat? Met online enquêtes kan dat.

Enquêtes zijn tegenwoordig net zo flexibel als een Cirque du Soleil-artiest en kunnen eenvoudig worden aangepast aan uw exacte behoeften.

7. Gegevens zo vers dat ze nog steeds bruisen

We leven in het tijdperk van realtime alles. Je kunt direct likes, shares en beschamende typefouten zien. Waarom zouden je bedrijfsgegevens anders zijn?

Online enquêtes bieden realtime feedback, zodat je meteen aanpassingen kunt maken. Vergeet muffe gegevens; we hebben het over ovenverse inzichten, baby!

8. Maak van je critici fans

Negatieve feedback is niet leuk, maar wel ontzettend nuttig. Net als je sportschoolvriendje dat erop staat dat je nog een rep doet, zet negatieve feedback je aan om beter te worden.

Online enquêtes creëren een kanaal voor deze opbouwende kritiek en bieden u bruikbare inzichten om te verbeteren en te evolueren.

9. Iedereen is een winnaar, baby!

Wie wint er als je inzichten krijgt die je producten of diensten beter maken? Iedereen. Uw klanten zijn tevredener. Uw team is sterker. Zelfs uw kantoorplanten lijken op te knappen.

Enquêtes creëren een feedbacklus die het geschenk is dat blijft geven.

10. Gegevens liegen nooit, maar kunnen je wel verrassen

Soms onthullen gegevens waarheden die zo schokkend zijn dat ze aanvoelen als een plotwending van M. Night Shyamalan. Of het nu gaat om het ontdekken van een nieuw marktsegment of het ontdekken dat wat je dacht dat je minst belangrijke functie was, eigenlijk de favoriet van de klant is, wees voorbereid op onthullingen.

Het belang van data analytics begrijpen

Dat zijn de redenen! Tien overtuigende redenen waarom uw B2B organisatie op de trein van online enquêtes moet springen. Allemaal instappen, volgende halte: Insightsville! Hebt u vragen of wilt u uw eigen successen op het gebied van online enquêtes delen? Laat hieronder een reactie achter; we horen graag van je.

Opmerkingen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

nl_NLNederlands