Top hatékony kommunikációs stratégiák kisvállalkozások számára

Elengedhetetlen, hogy stratégiai módon dolgozzon a kommunikációs készségein mindenkivel, aki kapcsolatban áll a vállalkozásával. Hatékony kommunikációs módszerek nélkül a hátrányok problémákra és félreértésekre terjednek ki, amelyek komolyan megviselhetik üzleti hírnevét.

Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan csiszolhatja a kommunikációs készségeket vállalkozásában, és hogyan előzhet meg minden olyan problémát, amely a kommunikáció hiányából vagy az üzenet nem megfelelő átadásából adódik.

Először hallgassa meg

A hallgatás minden kommunikáció alapja. Valójában egy jó módja annak, hogy jobb hallgatóvá váljunk, hogy korlátozzuk azokat a zavaró tényezőket, amelyek utat törnek maguknak a beszélgetésben, és amelyek megnehezítik a közölt üzenet teljes befogadását. Valójában az apró dolgokról van szó. Zárja le az e-mail fiókját, kapcsolja némára a telefonját, csukja be az ajtót egy megbeszélés alatt, és győződjön meg róla saját maga. Próbáljon meg nem elvonatkoztatni a saját gondolataitól; az Ön előtt ülő személy megérdemli a teljes figyelmét.

Figyeljen a rossz visszajelzésekre

A visszajelzések figyelmen kívül hagyása rossz lépés lenne, függetlenül attól, hogy mennyire jelentéktelennek tűnik. Lehet, hogy valakinek panasza van a termékével kapcsolatban, vagy lehet, hogy van egy kisebb konfliktus. Az Ön feladata, hogy azonnal reagáljon. Még ha csak egy rövid mondatról van is szó, mutasd meg ügyfeleidnek, hogy utánanézel az ügynek, hogy ne veszítsd el őket, és hogy tudják, érdekel a mondanivalójuk, és hogy komolyan veszed őket. Ellenkező esetben nem csak elégedetlen, hanem elégedetlen és dühös ügyfelei lesznek. Ráadásul ahhoz, hogy a működése hatékonyan működjön, fontos, hogy nyílt kommunikációs vonalakkal rendelkezzen. Így képes lesz fejleszteni vállalkozását és megfelelni a célpiac igényeinek. A visszajelzések összegyűjtésének bevált módszere, ha alkalmanként felmérést vagy kérdőívet küld ki ügyfeleinek.

Tudja, mit kell mondani

A hatékony kommunikáció része a megfelelő kérdések feltevése, hogy megkapja a szükséges válaszokat. Minden beszélgetésben mindig vannak támpontok arra vonatkozóan, hogy milyen kérdések vezetnek el a válaszokhoz, és mely kérdésektől kell tartózkodnia. Tegyük fel például, hogy van egy alkalmazottja, aki elmarad a csapat többi tagjától, és motivációra van szüksége. A megfelelő kérdések feltevésével segítenie kell, hogy megoldja a probléma hátterében rejlő problémát, ahelyett, hogy csak rontana rajta.

Tedd a legjobbat

A megbeszélések a klasszikus példa arra, hogyan lehet időt pazarolni. Ezen azonban változtathat, legalábbis az Ön vállalkozása számára. Tervezzen és szervezzen, ez a kulcs. Készítsen napirendet, és ossza ki azt minden résztvevőnek idő előtt. A legfontosabb dolog, amit tennie kell, hogy tiszteletben tartja mindenki idejét, és a lehető leghatékonyabbá teszi a megbeszéléseket, és a lehető leghatékonyabban közvetíti az üzenetét.

Kétirányú kommunikáció

Kommunikáció és visszajelzés

A kétirányú kommunikációval időt takaríthat meg, és biztosíthatja, hogy semmi sem marad a véletlenre. Gyorsabb, és mindkét félnek lehetőséget ad arra, hogy eloszlassa a félreértéseket, mivel megbizonyosodhat arról, hogy a másik fél megértette, amit mondani akar.

Ha Ön egy interaktív vállalkozás tulajdonosa, akkor valószínűleg naponta kap visszajelzést. Ez hasznos információ, és segíthet a fejlődésben, sőt, akár egy új stratégia kidolgozásában is.

Ne várjon addig, amíg egy ügyfél vagy alkalmazott egy régóta lappangó problémával fordul Önhöz. Legyen proaktív a potenciális nehézségek vagy konfliktusok felkutatásában.

Megjegyzések

  • Communication Effectiveness
    October 24, 2020 az 4:42 pm-nél

    Köszönöm a kiváló tartalmat. Kívánom, hogy hamarosan még többet lássunk. Még egyszer köszönöm, és folytassátok a nagyszerű munkát!

  • Zoe
    March 15, 2022 az 1:15 pm-nél

    Köszönöm, hogy megosztottad ezt a hasznos információt! Remélem, hogy folytatni fogod ezt a fajta dolgot, amit csinálsz.

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar