Online felmérések vs. papír alapú felmérések

A papír ára emelkedik, és mindenki zöldül. A közelmúltban bezárt postahivatalok és a tarifaemelések is ezt bizonyítják.

El tudják olvasni?

Az olvashatóság hatalmas tényező a felméréseknél, ezért a tervezőnek minden olvasó típusnak meg kell felelnie. Azt gondolhatja, hogy egy papír felmérés sugárfekete tintával hihető megoldás lehet, de a monitoron megjelenő, tisztán olvasható szöveg esetében ugyanez a helyzet. Azonban nem mindenki tud egy számítógép képernyője előtt ülni és egy számítógép képernyőjén dolgozni egy következetes időszakot. Ide tartoznak a látáskárosodásban szenvedők is. Ezért nagyszerű lehetőség lenne a papíralapú felmérés.

A tervezés

Gondolkodjon a tervezési elrendezésen. A papíralapú felméréseknek korlátozott a helyük, de az online felméréseknél a határ a csillagos ég. Ráadásul a legtöbb nyílt végű kérdésben nincs elég hely a résztvevők számára; a szűkös írásmód, amelyet el kell fogadniuk, olvashatatlanná teheti a válaszokat a felmérést végző és a felmérést felülvizsgáló személy számára. Ez nem csak a minőséget rontja, hanem a felmérést végző személy idejét is pazarolja, amelyet produktívabb célokra is felhasználhatna.

Időigényes

Minden tapasztalt földmérő elmondja, hogy a papíralapú felmérések elvégzése időigényes. Akár a helyszínen adják ki, akár postai úton küldik el a résztvevőnek, a sebesség nem mindegy. Emellett ne feledje, hogy bizonyos online felmérések esetében előnye, hogy olyan elemzőeszközökkel dolgozhat, amelyekkel nyomon követheti a felmérés előrehaladását. A SurveyRock felmérések azt a lehetőséget is felkínálják a felmérés résztvevőjének, hogy megszakítsa a felmérést, és később visszatérjen a kitöltéshez.

Felmérési ellenőrzőlista a papíralapú felméréshez

Rugalmasság

A webalapú felmérések sokkal rugalmasabbak, és így mind a felmérés készítője, mind a célcsoport számára nagyon kedvezőek. Lehetnek többszörös választási kérdések, egyválaszos kérdések, rácsos kérdések, listás kérdések stb. formájában.

Hozzáadott funkciók

Az online felmérések olyan fejlett logikai funkciókkal is rendelkeznek, amelyek a papíralapú felmérésekben általában nincsenek jelen vagy nehezen megvalósíthatóak. Ezen túlmenően a felmérés tervezése során könnyű e-mail címet is bevonni, hogy a szervezeteket értesíteni lehessen minden olyan problémáról, amelyre a résztvevőknek válaszra van szükségük.

Végül a döntése nagyban függ attól, hogy a célzott demográfiai vagy minta mihez illik leginkább. Lehet, hogy az egyszerű, egyoldalas, papíralapú felméréseket vagy az online felmérést részesítik előnyben. Lesznek olyan esetek, amikor mind a papíralapú, mind az online felmérések mellett döntenie kell. Ennek oka, hogy ha a felmérés nem éri el a célközönséget, akkor csak az idejét és a munkáját pazarolja. Prémium fiókunk lehetőséget kínál a felmérés egyszerű kinyomtatására/mentésére PDF-fájlként.

Rengeteg vállalat számára előnyös lesz, ha a papír alapú felmérésekről áttérnek az online felmérésekre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a papíralapú felmérések elvesztették volna a helyüket. Ettől függetlenül a technológia iránti folyamatos kereslet csökkenti a keresletüket is.

Mindig megnézheti a www.surveyrock.com az online felmérés elkészítéséhez. Legyen szó egyetemi projektről, ügyfélértékelő felmérésről vagy kiterjedt kutatási és fejlesztési tanulmányról, ők gondoskodnak arról, hogy pontos és releváns eredményeket kapjon.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar