Többnyelvű felmérés és további nyelvek

Minden felhasználó kiválaszthatja a alapértelmezett nyelv amikor új felmérést hoznak létre vagy módosítanak egy meglévőt. Enterprise-fiókunk tulajdonosai mostantól többnyelvű felméréseket hozhatnak létre. Ez azt jelenti, hogy egyetlen felmérés több nyelven is tartalmazhat kérdéseket. Amikor a válaszadó először kattint a felmérés linkjére, kiválaszthatja, hogy melyik nyelven szeretné a felmérést kitölteni.

Többnyelvű felmérések létrehozása, hogy a válaszadó maga választhassa ki a felmérés nyelvét

Többnyelvű felmérés létrehozása

Kezdje a felmérés létrehozását az alapértelmezett nyelven. A legjobb, ha az összes kérdést megírja, mielőtt elkezdi a fordítási folyamatot. Ellenkező esetben a módosítások elvégzése után újra kell készítenie a fordítást. Ha a felmérés és a kérdések elkészültek, lépjen a felmérés beállításai oldalra, és görgessen le a "Felmérés nyelve" szakasz. Kattintson a "Változás" alatt "További nyelvek". Ez megnyitja a további nyelvi ablakot.

Menjen a felmérés beállításai oldalra, és kattintson a további nyelvek alatt a változtatásra.

Az oldal teteje közelében láthatja a felmérés elsődleges nyelvét. Kattintson az alatta lévő legördülő gombra, és válassza ki az első további nyelvet, majd a "+ Nyelv hozzáadása" gombra.

Ismételje meg ezt a lépést az összes olyan nyelv esetében, amelyet hozzá kíván adni a felméréshez. Ha kész van, az oldalnak valahogy így kell kinéznie.

A felméréshez hozzáadott összes nyelvet megjelenítő képernyő

Fordítsa le a felmérés szövegét

Ezután kattintson a "Letöltés" gombra kattintva letöltheti az egyes nyelvek fordítási fájlját. Az iparági szabványos ".po" fordítási fájlokat használjuk. A fájl neve tartalmazza a 2 karakteres nyelvi kód a végén, hogy segítsen elkülöníteni őket egymástól. Számos letölthető és online eszköz áll rendelkezésre a .po fájl lefordításához. Mi a következőket javasoljuk PoEdit. A fájl szerkesztése közvetlenül egy szövegszerkesztő programban is nagyon egyszerű. Valahogy így fog kinézni:

Fordítási fájl tartalma

Minden szövegblokk 3 sorból áll, amelyek így kezdődnek: msgctxt, msgid és msgstr. Az elsőt figyelmen kívül hagyhatod, de kérlek, ne változtass meg semmit itt. A 'msgid' az elsődleges nyelvre lefordítandó szöveg. A 'msgstr' maga a fordítás.

Bizonyos nyelvek esetében már lefordítottuk a hibaüzeneteket és a navigációs gombok szövegét, de ezt Ön is megváltoztathatja, ha szeretné. Bárhol, ahol ezt látja: msgstr "" le kell fordítania a fenti sor szövegét (msgid), és be kell írnia az idézőjelek közé.

Fordítási fájl feltöltése

Ha az összes szöveget lefordította, mentse el a fájlt, és töltse fel. Kattintson a "Fordítás feltöltése" gombot az adott nyelv mellett, válassza ki a .po nyelvi fájlt, és töltse fel.

Ha hiba van, vagy ha nem fordított le minden egyes bejegyzést, akkor egy ilyen üzenetet fog látni. Egyszerűen nyissa meg újra a fájlt, és nézze át a 30-32. sorban lévő blokkot (ebben a konkrét esetben).

Nyelvi fájl fordítási hiba

Ha a fordítás megfelelően elkészült, egy ilyen üzenetet fog látni.

A fordítási fájl helyesen elkészült és feltöltésre került

Azt is láthatja, hogy mely nyelvek állnak rendelkezésre, mert a nyelv automatikusan engedélyezve lesz.

A nyelvi fordítási fájl feltöltése után az adott nyelv automatikusan engedélyezve lesz, és elérhetővé válik a többnyelvű felmérésben.

Ha legalább egy további nyelv engedélyezve van, akkor a felmérésben részt vevő személy a felmérés megkezdésekor látni fogja a nyelvválasztó legördülő menüt. A nyelvek bármikor letilthatók. Felhívjuk figyelmét, hogy ha töröl egy nyelvet, az nem érinti az adott nyelven végzett felmérés adatait, de a kérdések fordításai nem lesznek többé elérhetők.

Többnyelvű felmérési jelentés

Amikor az egyéni válaszok jelentési oldalára látogat, az oldal alján láthatja a felmérés nyelvét.

A felmérés nyelve az egyéni jelentési oldalról

A felmérés nyelvét akkor is láthatja, amikor a felmérési válaszadatokat Excel, CSV vagy SPSS formátumba exportálja.

Felmérési nyelvezet a válaszok kivitelében

A felmérés nyelvéhez jelentéstételi szűrőt is hozzáadhat, hogy segítse az adatok áttekintését és elemzését.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar