Az online marketingkutatás áttekintése

Ha az üzleti életben akar maradni, akkor folyamatosan nyomon kell követnie, hogy mit akarnak az ügyfelei, és az interneten keresztül végzett marketingkutatás éppen a megfelelő módja ennek. Ha úgy gondolja, hogy a megérzések és a találgatás jobb megoldás, akkor nagyot téved. Ezért a cégtulajdonosok és a marketingesek áttértek az online felmérésekre, hogy összegyűjtsék a szükséges adatokat ahhoz, hogy az üzletben maradjanak. Ezek a felméréstípusok felhasználhatók a termék-visszajelzések, a vásárlási szokások, a marketingméretek felmérésére, a márka ismertségének mérésére és még sok másra.

HOGYAN HASZNÁLJÁK A SZAKEMBEREK AZ ONLINE FELMÉRÉSEKET

Kapcsolatfelvétel a közönséggel

Ha a célközönségétől szeretné megtudni a konkrétumokat, az online felmérés minden bizonnyal a leghatékonyabb módja a feladat elvégzésének - feltéve, hogy ideális piaci mintákkal rendelkezik, amelyekhez eljuttathatja a felméréseket. Lehet, hogy listát kell építenie, vagy lehet, hogy már rendelkezik ilyennel, de a felmérések kézbesítéséhez szükséges kapcsolatok megléte elengedhetetlen!

A termékek árazásának és vonzerejének felülvizsgálata

Azáltal, hogy vevői visszajelzéseket kap az Ön online felmérések, akkor képes leszel olyan reflexiókat kialakítani, amelyek több vevői elégedettséget, termékfejlesztést és lényegében eladásokat eredményeznek. Ha optimális visszajelzést szeretne, akkor olyan kérdéseket kell feltennie, mint például: Hogyan tenné jobbá a termékünket? Azt is megkérdezheti az ügyfelektől, hogy mit szeretnek a versenytársak árujában.

Közösségi média technikák és eljárások kidolgozása

Az online felmérések gyorsan megértetik Önnel a közösségi médiaoldalak fontosságát. Ezek integrálása üzleti marketingjébe nagyban segíti Önt abban, hogy felismerje, mely médiaforrásokat kell figyelnie. Egy "retweet" a Twitteren vagy egy "tetszik" a Facebookon csak ennyit mutathat meg, de az online felmérések segítenek megérteni a "miérteket", és segíthetnek egy új ötletet szítani a piacán. Annak kiderítésére, hogy a jelenlegi ügyfeleket érdekelnék-e az újabb termékjellemzők vagy osztályozások, a Twitter vagy a Facebook remek hely lehet a kíváncsiság mérésére.

csak a közösségi médiát vizsgálja

A megcélzott piac vizsgálata és értékelése

Vállalatának egyik legnagyobb kiadása lehet a marketing. Biztosnak kell lennie abban, hogy az Ön által fontolgatott marketingtechnikák meghozzák a tervezett megtérülést, mielőtt új kampányokra költene. Az online piacelemző felmérések segítenek megvizsgálni a legjobb termékárakat, a kiskereskedelmi üzletek ideális helyeit és a piac lehetséges méretét. A piac felmérése, mielőtt belépne a piacra, mindig a legjobb módszer.

Ismerje meg az ügyfelek megcélzásának legjobb helyeit

Szüksége van arra, hogy megkülönböztesse a lehetséges ügyfeleket egy új helyszínen? Használja ezeket a felméréseket, hogy megkérdezze a potenciális vásárlók korát, nemét, jövedelmét, lakóhelyét, a bevásárlási helyeket, hobbikat, hány gyermekük van, vagy bármi mást. Így megtudhatja, hogy hol van a legnagyobb valószínűséggel a célközönsége, és hogyan célozhatja meg őket!

Piaci osztály

Ha súlyt kell dobnia a javára, kezdje el fontolóra venni az ügyfélpiac szegmentálását. Ez lényegében azt jelenti, hogy olyan kisebb fogyasztói csoportokra összpontosít, amelyeknek közösek az uralkodó jellemzőik, például földrajzi, termékhasználati, demográfiai vagy életmódbeli jellemzőik. Egy online felmérés tökéletes módja annak, hogy összegyűjtse ezeket a szükséges információkat a különböző részlegek azonosításával, és azzal, hogy mit keresnek egy termékben vagy szolgáltatásban.

Válassza ki a legjobb stratégiát

Az Ön ügyfélköre inkább egy autópálya-plakátra vagy egy online bannerre lenne fogékony? Ha egy új hirdetési formátummal szeretne kísérletezni, akkor az online felmérések segítenek levonni a következtetést a célközönség elérésének leghatékonyabb médiumairól.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar