Terjessze felmérését QR-kóddal

Nemrégiben új módot adtunk a válaszadóknak arra, hogy hozzáférjenek a felméréshez. Amikor létrehoz egy webes linkelosztót, mostantól automatikusan generálunk egy megfelelő QR-kódot. Ezt a képet használhatja a marketing anyagok vagy a közösségi médiában közzétett bejegyzések.

A QR-kód a Quick Response kód rövidítése, amely egy négyzet alakú vonalkód, amelyet általában termékcsomagolásokon, nyomtatott hirdetésekben és nyugtákon helyeznek el. Ha beolvassa a telefonjával, általában egy alkalmazás vagy weboldal nyílik meg. 

A QR-kódokat először Japánban használták 1994-ben a gyártási folyamat ellenőrzésére. Azóta a QR-kódok elterjedtek és szinte minden iparágra kiterjesztették hatókörüket, köszönhetően könnyen érthető funkcionalitásuknak és a sokféle felhasználási módjuknak.

Ma már a fogyasztói tapasztalatokról szóló felmérések megosztására, barátok hozzáadására a közösségi hálózatokon, fizetésre és még sok másra használják őket.

Mivel ma már mindenki hordja a mobiltelefont a zsebében vagy a táskájában, a felmérés linkjét tartalmazó QR-kód kinyomtatása és terjesztése rendkívül egyszerű módja annak, hogy az emberek hozzáférjenek a felméréshez.

A QR-kód megtekintése a SurveyRock-ban

A kód megtekintéséhez lépjen a felmérés terjesztő oldalára, ha az oldal tetején található menüben a "Terjesztés" gombra kattint. Hozzon létre weblink-forgalmazó, ha még nem tette volna meg. A felmérés URL címe mellett mostantól egy "QR-kód" gomb található.

Kattintson a QR-kód gombra az automatikusan generált kép megtekintéséhez.

A kód megtekintéséhez kattintson a gombra.

Kattintson a letöltés QR-kód gombra a kép letöltéséhez a számítógépére.

A QR-kód alatt található egy link, amellyel letöltheti a képet a számítógépére, vagy megnyithatja egy másik alkalmazásban.

Tippek

Ha ezt tervezi a felmérés elsődleges terjesztési módjaként használni, akkor a felmérést rövidre kell fognia. A válaszadók a felmérést mobilkészülékeikről fogják elérni, és nem biztos, hogy sokáig akarják majd kitölteni a kérdőívet.

A tökéletes felhasználási forgatókönyv egy NPS (Net Promoter Score) felmérés segítségével gyorsan megállapíthatja, hogy ügyfelei hogyan vélekednek termékéről vagy szolgáltatásáról. Egy fogorvos vagy orvos feltüntetheti a kódot az ajtaján vagy a recepción. A látogatás végén az ügyfél a telefonjával beolvashatná a képet, és visszajelzést hagyhatna.

Példa QR-kód egy visszajelző linkkel

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar