Az online felmérések 10 pimasz előnye a B2B szervezetek számára: Ki mondta, hogy az adatok nem lehetnek szórakoztatóak?

Bevezetés: Miért beszélünk egyáltalán felmérésekről?

Felmérések, felmérések, felmérések! Nem, nem egy új kántálást állítunk össze a középiskolai szurkolói gyűlésen. A B2B marketing eszköztárának egyik legalulértékeltebb eszközéről beszélünk. Ha a "felmérés" szó unalmas, többszörös választási lehetőséggel ellátott tesztek vagy végtelen űrlapok képét idézi fel benned, itt az ideje, hogy kipukkaszd ezt a buborékot, és csatlakozz a modern korhoz.

De miért? Nagyszerű kérdés! Készüljön fel, hogy jegyzeteljen, vagy még jobb, ha könyvjelzőbe teszi ezt az oldalt (én nem bánom), mert most mélyen belemerülünk az online felmérések 10 legcsábítóbb előnyébe a B2B szervezetek számára.

1. Lépj be az ügyfeled fejébe anélkül, hogy ijesztő lennél

Akartad már tudni, hogy mit gondolnak az ügyfeleid? A felmérés olyan, mint az FBI az ügyfélkutatásban - minden információt megkaphat megfigyelések és lehallgatások nélkül.

Ez olyan, mintha mikrofont és színpadot adna az ügyfeleinek. Meghallgathatja szűretlen gondolataikat arról, hogy mit szeretnek, mit utálnak, vagy mi az, ami teljesen közömbös számukra, ha az Ön termékeiről vagy szolgáltatásairól van szó. De ne feledje, hogy a nagy hatalommal nagy felelősség is jár - használja bölcsen ezt az információt!

2. Spórolj a pénzzel, drágám!

Lássuk be, a személyes fókuszcsoportok és interjúk lefolytatása költséges lehet. Úgy értem, kinek van pénze arra, hogy mindenkinek kávét és fánkot adjon? Arról nem is beszélve, hogy kibéreljük azt a puccos konferenciatermet.

Az online felmérések az ügyfélkutatás "instant ramenje" - olcsó, egyszerű és meglepően kielégítő. Ez a legköltséghatékonyabb módja annak, hogy úgy szerezzünk használható információkat, hogy közben még marad elég az irodai pizza partira is.

Bővebben a Költséghatékony marketing stratégiákról

3. Az idő pénz, és a felmérések mindkettőt megtakarítják!

Emlékszik még a régi szép időkre, amikor heteket kellett várni a postán küldött kérdőívek visszaérkezésére? Én sem, mert kinek van erre ideje?

Az online felmérések az adatgyűjtés Usain Boltja - gyorsak és hatékonyak. A válaszokat valós időben gyűjtheti be, és gyorsabban kezdhet cselekedni az adatok alapján, minthogy azt mondhatná: "Miért vártunk ezzel ilyen sokáig?".

4. Üdvözöljük a globalizációt

Ahoy, nemzetközi haverok! Az online felmérésekkel a világ a te játszótereddé válik. Vagy legalábbis az adatgyűjtés terepévé.

A világ minden tájáról kapcsolatba léphet az ügyfelekkel anélkül, hogy ki kellene tennie a lábát a kényelmes irodájából. Csak nyomja meg a "küldés" gombot, és máris nemzetközi lett, barátom.

A világméretűvé válás előnyei

Picasso stílusában készült földgömb

5. Legyen a személyre szabás Picassója

Ha minden ügyfél egy egyedi hópehely, akkor az online felmérések segítségével mindegyiket a nyelvére veheti. Várj, ez furcsán hangzott. Úgy értem, hogy a kérdéseket a közönség különböző szegmenseire szabhatja, így biztosítva, hogy minden interakciót személyesnek és relevánsnak érezzen.

Személyre szabási technikák

6. Rugalmasság, mint egy jógaoktató

Szeretne kérdést feltenni? Eltávolítani egyet? Szeretne beilleszteni egy vicces GIF-et, amely összefoglalja a B2B ügyfélkapcsolat küzdelmét? Az online felmérésekkel megteheti.

A felmérések manapság olyan rugalmasak, mint egy Cirque du Soleil előadóművész, és könnyen alkalmazkodnak az Ön pontos igényeihez.

7. Annyira friss adatok, hogy még mindig perzselőek

A mindent valós időben történő megjelenítés korát éljük. Azonnal láthatod a kedveléseket, megosztásokat és kínos elgépeléseket. Miért lenne ez másképp az Ön üzleti adatainál is?

Az online felmérések valós idejű visszajelzést nyújtanak, így Ön menet közben is módosíthat. Felejtse el az elavult adatokat; itt most sütőfriss meglátásokról van szó, bébi!

8. A kritikusaidat változtasd rajongókká

A negatív visszajelzés nem szórakoztató, de hihetetlenül hasznos. Mint a tornatársad, aki ragaszkodik még egy ismétléshez, a negatív visszajelzés arra ösztönöz, hogy jobb legyél.

Az online felmérések csatornát teremtenek ennek az építő jellegű kritikának, és használható betekintést nyújtanak Önnek a javulás és a fejlődés érdekében.

9. Mindenki győztes, bébi!

Ha olyan ismeretekre tesz szert, amelyek jobbá teszik a termékeit vagy szolgáltatásait, ki nyer? Mindenki. Az ügyfelei boldogabbak. A csapata megerősödik. Még az irodai növények is felélénkülnek.

A felmérések olyan visszacsatolási hurkot hoznak létre, amely egy olyan ajándék, amely folyamatosan ad.

10. Az adatok soha nem hazudnak, de meglephetnek téged.

Néha az adatok olyan sokkoló igazságokat tárnak fel, amelyek olyanok, mint egy M. Night Shyamalan-féle fordulat. Akár egy új piaci szegmens felfedezéséről van szó, akár arról, hogy az, amiről azt hitte, hogy a legkevésbé fontos funkciója, valójában az ügyfelek kedvence, készüljön fel a felfedezésekre.

Az adatelemzés fontosságának megértése

Tehát itt van ez! Tíz nyomós ok, amiért a B2B szervezetének fel kell szállnia az online felmérés vonatára. Felszállás, következő megálló: Insightsville! Kérdése van, vagy szeretné megosztani saját online felmérési győzelmeit? Írjon egy megjegyzést az alábbiakban; szívesen hallanánk Önről.

Megjegyzések

Hagyj egy választ

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hu_HUMagyar