Understøttelse af RTL-sprog (højre-til-venstre)

På engelsk skriver (og læser) vi fra venstre mod højre, men der er flere sprog, f.eks. arabisk, hebraisk, persisk og urdu, der skrives i den modsatte retning, nemlig fra højre mod venstre (eller RTL). Ud over de ca. 300 millioner mennesker, der har arabisk (295 millioner) og hebraisk (5 millioner) som modersmål, findes der ti større sprog baseret på det arabiske alfabet, som tales af yderligere 300 millioner mennesker. For at kunne understøtte dem alle tilbyder SurveyRock muligheden for at oprette undersøgelser på RTL-sprog.

Jeg vil vise dig de trin, der kræves for at oprette en RTL-sprogundersøgelse, men det er virkelig meget enkelt. Det er det samme som at oprette en hvilken som helst anden form for undersøgelse, bortset fra et enkelt ekstra trin.

Opret undersøgelse

Vores rejse starter ved dit Survey Dashboard. Klik enten på menuen i den sorte bjælke øverst eller på den grønne knap nederst på "+Opret" og derefter "Undersøgelse" for at oprette en fra bunden eller "Undersøgelse fra skabelon" til at bruge en af vores mange foruddefinerede undersøgelsesskabeloner.

Instrumentbrættet for undersøgelsen.  Du kan oprette en undersøgelse herfra.

Når du har klikket på denne knap, åbnes et nyt vindue. Indtast navnet på din nye undersøgelse og en beskrivelse, og klik på "Indsend“.

Indtast titel og beskrivelse af din nye undersøgelse.  Beskrivelsen er nødvendig, når du deler undersøgelsen på Twitter eller Facebook.

Nu er du nået frem til undersøgelsesredigeringsprogrammet, og du er klar til at tilføje spørgsmål eller andre undersøgelseselementer.

Ændre indstillinger - Vælg RTL

Men vent! Nu er det et godt tidspunkt at gennemføre det ekstra trin, som vi nævnte tidligere. Klik på "Indstillinger" øverst på siden og rul til bunden af siden.

Klik på Ja for at ændre undersøgelsens sprogretning til RTL.

Under overskriften "Sprog fra højre til venstre" skal du klikke på "Ja" og klik derefter på det grønne "Gem indstillinger" -knappen. Gå tilbage til undersøgelseseditoren ved at klikke på "Rediger" i toppen.

Inden vi tilføjer et spørgsmål, ændrer jeg dog titlen på undersøgelsen til noget på arabisk. Det kunne vi have gjort, da vi først indtastede titlen, men det glemte jeg. 😳

Jeg undskylder på forhånd over for alle vores arabiske læsere.  Jeg kender ikke sproget og må bruge Google Translate til at få teksten til denne eksempelundersøgelse.  

Den nemmeste måde at ændre titlen på er ved at klikke på "Rediger" ved siden af titlen øverst i grønt.

Opdater undersøgelsens titel.

Vi vil oprette en undersøgelse om feedback på et seminar, så indtast "ندوة استطلاع رأي الحدث" i titelfeltet, og klik på "Opdatering". Du vil bemærke, at teksten automatisk går fra højre til venstre. Er teknologien ikke fantastisk?!

Tilføj spørgsmål

Da formålet med denne øvelse blot er at vise dig, hvordan du kan oprette en RTL-undersøgelse, vil jeg kun tilføje et enkelt grundlæggende spørgsmål. Lad os spørge de adspurgte, hvad deres samlede indtryk af vores arrangement var. Dobbeltklik på "+" for at indsætte et spørgsmål og derefter dobbeltklikke på "Vurderingsskala", således at Tilføj Spørgsmål på vurderingsskalaen vindue åbnes.

Opret et spørgsmål på en vurderingsskala for at demonstrere den arabiske sprogfærdighed

Indtast dit første spørgsmål i feltet "Spørgsmål" øverst i feltet, f.eks. "بشكل عام ، ما مدى رضاك عن ندوتوتنا". (Hvor tilfreds var du generelt med vores seminar?).

I valgfeltet skal du skrive, hvad du gerne vil have i højre side af spørgsmålet ("mødested", "højttalere").

Dernæst vælger jeg skaleringsmuligheden for dette spørgsmål. Normalt ville jeg vælge noget som "Likert-skala 5 valgmuligheder (tilfreds -> utilfreds)", men lige nu er de foruddefinerede valgmuligheder alle på engelsk. Det er slet ikke noget problem! Fra dropdown-menuen skal du blot vælge "Brugerdefineret...", og i det nederste tekstfelt kan jeg indtaste den arabiske oversættelse af de 5 valgmuligheder:

راض جدا
راض
محايد
غير راض
مستاء جدا

Klik på "Tilføj", og du kan se dit første spørgsmål. Bemærk, at alle muligheder og titlen er fra højre mod venstre.

Spørgsmål på arabisk sprog med skriften fra højre til venstre.

Vi kan klikke på "Preview"-knappen øverst for at få et første kig på vores enkle undersøgelse.

Visning af undersøgelsen, men vi har stadig brug for at ændre statuslinjen og teksten til indsendelsesknappen.

Det ser ret godt ud indtil videre, men det er ikke perfekt endnu. Teksten "Survey Completed" øverst er stadig på engelsk, og det samme gælder for knappen "Submit" nederst på siden. Lad os ændre det nu.

Ændre tekst til undersøgelsen afsluttet og statuslinjen

Vi kan ændre begge disse ting ved at gå tilbage til siden Indstillinger for undersøgelse. Klik på "Indstillinger" på menulinjen øverst og rul ned til afsnittet Navigation. Under "Done/Submit Button Title" og "Progress Bar Title" indtastes den oversatte knaptekst. For statuslinjen skal du sørge for, at din tekst indeholder pladsholderen "{X%}". Dette er nødvendigt for at vise procenttallet for undersøgelsens afslutning.

Indtast titlerne på indsendelsesknappen og statuslinjen. Bemærk, hvordan sproget vises RTL (fra højre til venstre)

Rul til bunden af siden, og klik på "Gem indstillinger" og klik derefter på "Forhåndsvisning" yderst til højre i menulinjen øverst for at se vores ændringer.

Færdiggjort preview af undersøgelsen på arabisk i RTL.

Perfekt! Det er præcis sådan, vi ønsker, at vores undersøgelse skal se ud. Overskriften, spørgsmålsteksten, knappen og navigationen er alle på arabisk, og sprogretningen er fra højre til venstre. Hvis du har spørgsmål, så lad os vide det i kommentarerne nedenfor.

Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk