Onlineundersøgelser vs. papirbaserede undersøgelser

Prisen på papir er stigende, og alle er ved at blive grønne. De nylige lukninger af postkontorer og prisstigninger er et bevis herpå.

Kan de læse det?

Læsbarhed er en vigtig faktor, når det drejer sig om undersøgelser, så designeren skal tage højde for alle slags personer, der læser den. Du tænker måske, at en papirundersøgelse med kulsort blæk kan være en plausibel mulighed, men at det samme gælder for den tydelige tekst på skærmen. Det er dog ikke alle, der kan sidde gennem en sammenhængende periode foran en computerskærm og arbejde på en. Dette gælder også personer, der lider af synshandicap. Derfor ville det være en god mulighed at gå efter en papirundersøgelse.

Design

Tænk over designlayoutet. Papirundersøgelser har begrænset plads, men med onlineundersøgelser er der ingen grænser for, hvor meget plads der er til rådighed. Desuden har de fleste åbne spørgsmål ikke nok plads til, at deltagerne kan arbejde med dem; den trange skrift, de skal anvende, kan gøre deres svar ulæselige for den person, der gennemfører og gennemgår undersøgelsen. Dette vil ikke kun gå ud over kvaliteten, men også spild af den undersøgendes tid, som kan bruges til mere produktive opgaver.

Tidskrævende

Enhver erfaren landmåler vil fortælle dig, at papirundersøgelser tager tid at gennemføre. Uanset om det er en undersøgelse, der gennemføres på stedet eller sendes med posten til deltageren, er hastighed et problem. Husk desuden på, at du med visse onlineundersøgelser kan få fordelene ved at arbejde med analyseværktøjer, der kan følge udviklingen. SurveyRock-undersøgelser giver også deltageren mulighed for at afbryde undersøgelsen og vende tilbage senere for at fuldføre den.

Tjekliste til papirundersøgelse

Fleksibilitet

Webbaserede undersøgelser er langt mere fleksible og dermed meget fleksible for både den, der har lavet undersøgelsen, og hans/hendes målgruppe. De kan være i form af multiple choice-spørgsmål, spørgsmål med enkelt svar, spørgsmål i form af gitter, spørgsmål i form af lister osv.

Tilføjede funktioner

Onlineundersøgelser har også avancerede logikfunktioner, som normalt ikke findes eller er vanskelige at implementere i papirundersøgelser. Desuden er det let at inkludere en e-mail-adresse i undersøgelsens design for at give organisationer besked om eventuelle problemer, som deltagerne har brug for svar på.

I sidste ende vil din beslutning i høj grad afhænge af, hvad din målgruppe eller stikprøve er mest egnet til. De foretrækker måske enkle papirundersøgelser på én side eller en onlineundersøgelse. Der vil være tidspunkter, hvor du bliver nødt til at vælge både papir- og onlineundersøgelser. Det skyldes, at hvis undersøgelsen ikke når ud til målgruppen, spilder du din tid og dit arbejde. Vores Premium-konto giver dig mulighed for nemt at udskrive/spare din undersøgelse som en PDF-fil.

Tonsvis af virksomheder vil drage fordel af at gå over til onlineundersøgelser i stedet for papirbaserede undersøgelser. Det betyder dog ikke, at papirundersøgelser har mistet deres plads. Når det er sagt, mindsker den fortsatte efterspørgsel efter teknologi også deres efterspørgsel.

Du kan altid tjekke www.surveyrock.com til at oprette din online-undersøgelse. Uanset om det er et universitetsprojekt, en kundeundersøgelse eller en omfattende forsknings- og udviklingsundersøgelse, vil de sikre, at du får præcise og relevante resultater.

Kommentarer

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

da_DKDansk