14 неща, които трябва да знаете за своите клиенти и потенциални клиенти

14_Customer_Survey

Infusionsoft състави полезен списък със 7 неща, които трябва да знаете за клиентите си:

1. Тяхното име. Нищо не говори за даден човек по-бързо от първото му име. Използвайте го, за да изградите взаимоотношенията си с клиента.

2. Какво са закупили. Ако знаете какво са купували клиентите ви в миналото, имате добра представа какво ще купят отново. (И няма да губите време в промотиране на продукти, които не представляват интерес.)

3. Колко често купуват. Лицата, които купуват рядко от вас, може да се нуждаят от допълнително насърчаване... повече маркетинг. Докато постоянните клиенти може да не се нуждаят от допълнителни стимули за продажба, но могат да се възползват от бюлетин или купон.

4. Колко харчат (средно). Защо да прекарвате ценно време в предлагане на продукти на клиенти, които те не могат да си позволят? Това може да злепостави клиента, показва липсата на личен интерес и може да го накара да загуби интерес.

5. Последният път, когато са купували. Изгубили ли сте клиент, без дори да знаете за това? Кой все още е лоялен? Кой се е отклонил (и трябва да бъде върнат)?

6. Всяко взаимодействие, което сте имали с тях. Документирането е важно по очевидни причини. Но възможността да си "припомните" предишни разговори ще накара клиента ви да се почувства важен и ценен.

7. Как се отнасят към вашия бизнес. Обратната връзка с клиентите е най-добрият начин да подобрите продуктите/услугите си, да отговорите на нуждите на клиентите си и да привлечете още клиенти.

Номер 7 в техния списък не е изненада - изпращането на проучвания сред клиентите е чудесен начин да получите необходимата обратна връзка. За да научите повече за проучванията на клиенти, проверете нашите Кога да провеждате проучвания на клиенти и Десет причини за изпращане на проучвания на клиенти публикации.

Infusionsoft също така събра 7 неща, които задължително трябва да знаете за потенциалните си клиенти, като всички те могат лесно да бъдат събрани с помощта на просто онлайн проучване на клиентите:

1. Възраст. Всичко, което казвате и пишете, включително жаргонът, алюзиите, трудността на думите и темите, трябва да бъде съобразено с възрастовите особености.

2. Пол. Въпреки двойните роли, които мъжете и жените обикновено изпълняват, повечето хора могат да бъдат сегментирани (и продавани) въз основа на специфични за пола интереси или нужди.

3. Местоположение. Ценностите и културата обикновено се различават в зависимост от демографските характеристики. Ясното разбиране на регионалните различия ще подобри целевите ви послания.

4. Ниво на образование. Подобно на възрастовата целесъобразност, образователните нива трябва да определят начина, по който се обръщате към потенциалните потребители, и ползите, които те ще намерят във вашия продукт или услуга.

5. Доходи. Потребностите и желанията на различните социални класи трябва да бъдат ориентир за видовете продукти и услуги, които трябва да им продавате.

6. Семейно положение. Ценностите, нуждите и желанията на женените хора се различават значително от тези на неженените. Рекламирането на семейни послания за неженени лица (и обратно) може да доведе до загуба на сделката.

7. Какво ги държи будни през нощта. Това е най-важното. Трябва да познавате страховете, тревогите, притесненията, вълненията, надеждите и мечтите на вашия потенциален клиент. Когато познавате разговора в главата на вашия потенциален клиент, можете да влезете в него, да говорите с него и да изградите взаимоотношения, които водят до клиент.

С интересния съвет номер 7 "Какво ги държи будни през нощта?", потенциалните отговори на подобен въпрос дори не могат да се представят. Когато съставяте подобни въпроси за анкета, трябва да посочите няколко варианта за отговор (финанси, семейство, здраве и т.н.) и да предложите възможност за "изберете всичко, което се отнася", както и опция "друго". Когато включите опцията "друго", можете да съберете отворени отговори, за да получите допълнителна информация за вашите клиенти. Най-вероятно те ще споделят отговори, които дори не сте взели предвид.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски