10 дръзки ползи от провеждането на онлайн проучвания за B2B организации: Кой каза, че данните не могат да бъдат забавни?

Въведение: Защо изобщо говорим за проучвания?

Анкети, анкети, анкети! Не, не подготвяме нова песен за училищния митинг. Говорим за един от най-недооценените инструменти в маркетинговия ви инструментариум за B2B. Ако думата "проучване" предизвиква образи на досадни тестове с няколко отговора или безкрайни формуляри, време е да спукате този балон и да се присъедините към модерната ера.

Но защо? Страхотен въпрос! Пригответе се да си водите бележки или още по-добре - да отбележите тази страница (няма да имам нищо против), защото ще се потопим в 10-те най-съблазнителни ползи от провеждането на онлайн проучвания за B2B организации.

1. Влезте в главата на клиента си, без да бъдете страшни

Искали ли сте някога да знаете какво мислят клиентите ви? Проучването е като ФБР в проучването на клиенти - то ви дава цялата информация без следене и подслушване.

Това е като да дадете на клиентите си микрофон и сцена. Можете да чуете техните нефилтрирани мисли за това какво обичат, мразят или са напълно безразлични към вашите продукти или услуги. Но не забравяйте, че с голямата власт идва и голямата отговорност - използвайте тази информация разумно!

2. Спести тези пари, скъпи!

Нека си признаем, че провеждането на лични фокус групи и интервюта може да бъде скъпо. Кой има бюджет за кафе и понички за всички? Да не говорим за наемането на луксозна конферентна зала.

Онлайн проучванията са "бързият рамен" на проучванията на клиенти - евтини, лесни и изненадващо удовлетворяващи. Това е най-рентабилният начин да получите полезна информация и същевременно да ви остане достатъчно за пица в офиса.

Прочетете повече за рентабилни маркетингови стратегии

3. Времето е пари, а проучванията ви спестяват и двете!

Помните ли доброто старо време, когато трябваше да чакате със седмици, докато се върнат изпратените по пощата въпросници? Аз също, защото кой има време за това?

Онлайн проучванията са като Усейн Болт в събирането на данни - бързи и ефективни. Можете да събирате отговори в реално време и да започнете да действате по данните по-бързо, отколкото можете да кажете: "Защо чакахме толкова дълго, за да направим това?"

4. Кажете "Здравей" на глобализацията

Здравейте, международни приятели! С онлайн проучванията светът се превръща във ваша площадка за игра. Или поне място за събиране на данни.

Можете да се свържете с клиенти от цял свят, без да излизате от уютния си офис. Просто натиснете "изпрати" и ще станете международен потребител, приятелю.

Предимствата на глобализацията

Глобус в стила на Пикасо

5. Бъдете Пикасо на персонализацията

Ако всеки клиент е уникална снежинка, онлайн проучванията ви позволяват да уловите всяка от тях на езика си. Чакайте, това прозвуча странно. Това, което имам предвид, е, че можете да персонализирате въпросите, така че да отговарят на различните сегменти на вашата аудитория, като гарантирате, че всяко взаимодействие се усеща като лично и подходящо.

Техники за персонализиране

6. Гъвкавост като инструктор по йога

Искате да добавите въпрос? Да премахнете въпрос? Вмъкнете забавен GIF, който отразява борбата с ангажираността на B2B клиентите? С онлайн проучванията можете да.

Днес проучванията са толкова гъвкави, колкото и артистите от "Цирк дю Солей", и лесно се адаптират към вашите нужди.

7. Данните са толкова пресни, че все още са изпепеляващи

Живеем в ерата на всичко в реално време. Можете да видите харесвания, споделяния и смущаващи печатни грешки незабавно. Защо бизнес данните ви да са по-различни?

Онлайн проучванията предлагат обратна връзка в реално време, което ви позволява да правите корекции в движение. Забравете за застоялите данни; говорим за пресни прозрения, бейби!

8. Превърнете критиците си във фенове

Отрицателната обратна връзка не е забавна, но е изключително полезна. Подобно на приятеля ви от фитнеса, който настоява за още едно повторение, отрицателната обратна връзка ви подтиква да бъдете по-добри.

Онлайн проучванията създават канал за тази конструктивна критика, като ви предлагат полезни идеи за подобряване и развитие.

9. Всеки е победител, бейби!

Кой печели, когато получавате информация, която подобрява вашите продукти или услуги? Всеки. Вашите клиенти са по-доволни. Екипът ви има повече възможности. Дори растенията в офиса ви сякаш се раздвижват.

Проучванията създават цикъл за обратна връзка, който е подарък, който не спира да се дава.

10. Данните никога не лъжат, но могат да ви изненадат

Понякога данните разкриват истини, които са толкова шокиращи, че приличат на обрат в сюжета на М. Найт Шаямалан. Независимо дали става дума за откриване на нов пазарен сегмент или за узнаване, че това, което сте смятали за най-малко важна функция, всъщност е любима на клиентите, бъдете готови за разкрития.

Разбиране на значението на анализа на данни

И така, ето го! Десет неоспорими причини, поради които вашата B2B организация трябва да се качи на влака за онлайн проучвания. Всички на борда, следващата спирка: Insightsville! Имате въпроси или искате да споделите собствените си победи в онлайн проучването? Напишете коментар по-долу; ще се радваме да ви чуем.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски