Поглед към онлайн маркетинговите изследвания

Ако искате да останете в бизнеса, трябва да следите какво искат вашите клиенти, а маркетинговите проучвания в интернет са точно този начин. Ако смятате, че инстинктите и догадките са по-добър вариант, много се лъжете. Ето защо собствениците на компании и маркетолозите са преминали към онлайн проучвания, за да съберат необходимите данни, които да ги задържат в бизнеса. Тези видове проучвания могат да се използват за установяване на обратна връзка за продукти, навици на купуване, оценка на маркетинговите размери, измерване на разпознаваемостта на марката и много други.

КАК ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ОНЛАЙН ПРОУЧВАНИЯ

Свържете се с аудиторията

Ако искате да получите конкретни данни от целевата си аудитория, онлайн проучването определено е най-ефективният начин за изпълнение на тази задача - стига да разполагате с идеални пазарни извадки, на които да предоставите проучванията си. Може да се наложи да създадете списък или вече да имате такъв, но наличието на контакти, на които да доставите анкетите, е задължително!

Преразглеждане на цените на продуктите и атракциите

Като получавате обратна връзка от клиентите си онлайн проучвания, ще можете да изградите отражения, които ще донесат повече удовлетворение на клиентите, подобрения на продуктите и основно продажби. Ако искате да получите оптимална обратна връзка, ще трябва да зададете такива въпроси като: Как бихте направили нашия продукт по-добър? Можете също така да попитате клиентите какво харесват в стоките на конкурентите.

Изграждане на техники и процедури за социални медии

Онлайн проучванията бързо ще ви помогнат да разберете значението на сайтовете на социалните медии. Интегрирането им в бизнес маркетинга ви ще ви помогне да разберете кои медийни източници трябва да наблюдавате. Получаването на "ретуит" в Twitter или "лайк" във Facebook може да покаже само толкова много, но онлайн проучванията ви помагат да разберете "защо" и може да ви помогнат да предизвикате нова идея за вашия пазар. За да разберете дали настоящите клиенти биха се заинтересували от по-нови характеристики или класификации на продуктите, Twitter или Facebook могат да бъдат чудесни места за измерване на любопитството.

само проучвания в социалните медии

Проучване и оценка на целеви пазар

Един от най-големите разходи на вашата компания може да бъде маркетингът. Преди да започнете да отделяте средства за нови кампании, трябва да сте сигурни, че маркетинговите техники, които обмисляте, ще доведат до планираната възвръщаемост на инвестициите. Онлайн проучванията за анализ на пазара ще ви помогнат да проучите най-добрите цени на продуктите, идеалните места за магазини за търговия на дребно и възможния размер на пазара, на който се намирате. Проучването на пазара, преди да навлезете на него, винаги е най-добрият начин.

Научете кои са най-добрите места за насочване на клиенти

Нуждаете се от разграничаване на евентуални клиенти в ново населено място? Използвайте тези анкети, за да попитате потенциалните купувачи за тяхната възраст, пол, доходи, местоположение, места, където пазаруват, хобита, колко деца имат или нещо друго. По този начин можете да разберете къде е най-вероятно да се намира вашата аудитория и как да я насочите!

Пазарно подразделение

Ако трябва да увеличите тежестта си, започнете да обмисляте сегментиране на пазара на клиентите. По същество това означава, че ще се съсредоточите върху по-малки групи потребители, които имат общи характеристики, като например географско положение, употреба на продукта, демографски данни или начин на живот. Онлайн проучването е идеалният начин да съберете цялата тази необходима информация, като идентифицирате различните подразделения и това, което те търсят в даден продукт или услуга.

Изберете най-добрата стратегия за използване

Дали клиентите ви биха били по-възприемчиви към билборд на магистралата или към онлайн банер? Ако искате да експериментирате с нов рекламен формат, онлайн проучванията ще ви помогнат да направите извод за най-ефективните средства за достигане до целевата ви аудитория.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски