Разпространете проучването си с QR код

Наскоро добавихме нов начин за достъп на респондентите до вашето проучване. Всеки път, когато създавате дистрибутор на уеб връзка, вече автоматично генерираме съответния QR код. Можете да използвате това изображение в маркетинг материали или да ги включвате в публикации в социалните медии.

QR кодът е съкращение от Quick Response code (код за бърз отговор) и представлява баркод с формата на квадрат, който се поставя често в опаковките на продукти, в печатни реклами и разписки. Когато го сканирате с телефона си, обикновено се отваря приложение или уеб страница. 

QR кодовете са използвани за първи път в Япония през 1994 г. за наблюдение на производствения процес. Оттогава насам QR кодовете се разрастват и разширяват обхвата си до почти всяка индустрия поради лесната им за разбиране функционалност и многото начини, по които могат да се използват.

Днес те се използват за споделяне на проучвания на потребителския опит, добавяне на приятели в социалните мрежи, извършване на плащания и много други.

Тъй като сега всеки носи мобилен телефон в джоба или чантата си, отпечатването и разпространението на QR код, съдържащ връзката към вашето проучване, е изключително лесен начин за достъп на хората до вашето проучване.

Вижте QR кода в SurveyRock

За да видите кода, отидете на страницата за разпространение на проучването, като кликнете върху "Разпространение" в менюто в горната част на страницата. Създаване на дистрибутор на уеб връзки, ако все още не сте го направили. До URL адреса на проучването вече има бутон "QR код".

Щракнете върху бутона QR код, за да видите автоматично генерираното изображение.

За да видите кода, щракнете върху бутона.

Щракнете върху бутона за изтегляне на QR код, за да изтеглите изображението на компютъра си.

Под QR кода има връзка, чрез която можете да изтеглите изображението на компютъра си или да го отворите в друго приложение.

Съвети

Ако планирате да използвате този метод като основен за разпространение на вашето проучване, трябва да го направите кратко. Респондентите ще имат достъп до проучването от мобилните си устройства и може да не искат да отделят много време за попълването му.

Перфектният сценарий за използване е NPS (Net Promoter Score), за да определите бързо какво е мнението на клиентите ви за вашия продукт или услуга. Зъболекар или лекар може да постави кода на вратата си или на рецепцията. В края на посещението клиентът ще сканира изображението с телефона си и ще остави своето мнение.

Пример за QR код с връзка за обратна връзка

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски