Онлайн проучвания срещу проучвания на хартиен носител

Цената на хартията се увеличава и всички се ориентират към екологията. Неотдавнашното затваряне на пощите и повишаването на тарифите са доказателство за това.

Могат ли да го прочетат?

Четивността е огромен фактор, когато става въпрос за проучвания, така че дизайнерът трябва да се погрижи за всеки тип хора, които ги четат. Може да си мислите, че хартиена анкета с черно мастило може да е правдоподобен вариант, но това важи и за ясно изписания текст на монитора. Въпреки това не всеки може да седи през постоянен период от време пред екрана на компютъра и да работи върху такъв. Това включва и хората, които страдат от зрителни увреждания. Ето защо би било чудесен вариант да се избере проучване на хартиен носител.

Дизайнът

Помислете за оформлението на дизайна. Проучванията на хартиен носител са с ограничено пространство, но при онлайн проучванията пространството е неограничено. Освен това повечето въпроси с отворен край не разполагат с достатъчно място за работа на участниците; стегнатото писане, което те трябва да приемат, може да направи отговорите им нечетливи за лицето, което провежда и преглежда проучването. Това не само ще компрометира качеството на анкетата, но и ще загуби времето на анкетьора, което може да бъде използвано за по-продуктивни начинания.

Отнемане на време

Всеки опитен геодезист ще ви каже, че попълването на хартиените проучвания отнема време. Бързината е проблем, независимо дали анкетата се попълва на място или се изпраща по пощата на участника. Освен това имайте предвид, че при някои онлайн проучвания можете да се възползвате от предимството да работите с инструменти за анализ, които могат да проследяват напредъка му. Проучванията на SurveyRock също така предлагат на участника в проучването възможността да прекъсне проучването и да се върне по-късно, за да го завърши.

Контролен списък за проучване на хартиен носител

Гъвкавост

Уеб базираните проучвания са много по-гъвкави и по този начин са доста по-удобни както за създателя на проучването, така и за неговата/нейната целева група. Те могат да бъдат под формата на въпроси с избор между няколко отговора, въпроси с един отговор, въпроси от тип "мрежа", въпроси от тип "списък" и др.

Добавени функции

Онлайн проучванията също така разполагат с усъвършенствани логически функции, които обикновено не присъстват или са трудни за прилагане в проучванията на хартиен носител. Освен това е лесно да се включи имейл адрес в дизайна на проучването, за да се уведомят организациите за всеки проблем, на който участниците трябва да отговорят.

В крайна сметка решението ви ще зависи в голяма степен от това, за какво е най-подходяща вашата целева демографска група или извадка. Те може да предпочитат обикновени хартиени проучвания с една страница или онлайн проучване. Ще има моменти, когато ще трябва да изберете и хартиени, и онлайн проучвания. Това е така, защото ако проучването не достига до целевата аудитория, тогава губите времето и труда си. Нашият Premium акаунт предлага възможност за лесно отпечатване/записване на вашето проучване като PDF файл.

Много компании ще се възползват от преминаването към онлайн проучвания от проучвания на хартиен носител. Това обаче не означава, че хартиените проучвания са загубили своето място. При все това, продължаващото търсене на технологии намалява и тяхното търсене.

Винаги можете да проверите www.surveyrock.com за създаване на онлайн проучване. Независимо дали става въпрос за университетски проект, проучване на мнението на клиентите или обширно проучване и разработка, те ще гарантират, че ще получите точни и подходящи резултати.

Коментари

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

bg_BGБългарски