14 saker du måste veta om dina kunder och potentiella kunder

14_Customer_Survey

Infusionsoft har sammanställt en hjälpsam lista med 7 saker du måste veta om dina kunder:

1. Deras namn. Ingenting talar snabbare till en person än dennes förnamn. Använd det för att bygga upp en relation med din kund.

2. Vad de har köpt. Om du vet vad dina kunder har köpt tidigare har du en god uppfattning om vad de kommer att köpa igen. (Och du kommer inte att slösa din tid på att marknadsföra produkter som är av litet eller ointresse.)

3. Hur ofta de köper. Personer som sällan köper något från dig kan behöva ytterligare uppmuntran... mer marknadsföring. De kunder som är konsekventa behöver kanske inte extra säljinsatser, men kan ha nytta av ett nyhetsbrev eller en kupong.

4. Hur mycket de spenderar (i genomsnitt). Varför lägga dyrbar tid på att sälja produkter till kunder som de inte har råd med? Det kan göra kunden generad, visar på din brist på personligt intresse och kan leda till att kunderna tappar intresset.

5. Senaste gången de köpte. Har du förlorat en kund utan att veta om det? Vem är fortfarande lojal? Vem har avvikit (och behöver återknytas)?

6. Varje interaktion du har haft med dem. Dokumentation är viktigt av uppenbara skäl. Men att kunna "minnas" tidigare samtal får din kund att känna sig viktig och uppskattad.

7. Hur de känner för ditt företag. Feedback från dina kunder är det bästa sättet att förbättra dina produkter/tjänster, tillgodose dina kunders behov och locka fler kunder.

Nummer 7 på deras lista kom inte som en överraskning; att skicka ut kundundersökningar är ett utmärkt sätt att få den feedback du behöver. Om du vill veta mer om kundundersökningar kan du kolla in vår När ska du genomföra kundundersökningar? och Tio skäl att skicka kundundersökningar poster.

Infusionsoft har också sammanställt 7 saker som du absolut måste veta om dina kunder, som alla enkelt kan sammanställas med hjälp av en enkel kundundersökning online:

1. Ålder. Allt du säger och skriver, inklusive slang, anspelningar, ordsvårigheter och ämnen, bör anpassas till åldersanpassningen.

2. Genus. Trots de dubbla roller som män och kvinnor tenderar att fylla kan de flesta individer segmenteras (och säljas till) utifrån könsspecifika intressen eller behov.

3. Plats. Värderingar och kultur tenderar att variera beroende på demografiska förhållanden. Om du har en tydlig förståelse för regionala skillnader kan du förbättra dina riktade budskap.

4. Utbildningsnivå. På samma sätt som åldersanpassning bör utbildningsnivån avgöra hur du vänder dig till dina kunder och vilka fördelar de kommer att finna i din produkt eller tjänst.

5. Inkomst. Behoven och önskemålen från en social klass till en annan bör vara en vägledning för vilka typer av produkter och tjänster du bör sälja till dem.

6. Civilstånd. Gifta personers värderingar, behov och önskemål skiljer sig mycket från singlars värderingar, behov och önskemål. Att marknadsföra familjebudskap till ensamstående (och vice versa) kan leda till att du förlorar affären.

7. Vad håller dem vakna på natten. Detta är den viktigaste. Du måste känna till din prospekts rädsla, oro, bekymmer, upphetsning, förhoppningar och drömmar. När du känner till konversationen i din intressents huvud kan du gå in i den, tala till den och bygga upp en relation som leder till en kund.

Med det intressanta tipset nummer 7, "Vad håller dem vakna på natten?", kan man inte ens börja föreställa sig de möjliga svaren på en sådan fråga. När du skriver liknande enkätfrågor bör du ange några svarsalternativ (ekonomi, familj, hälsa osv.) och erbjuda möjligheten att "välja alla som gäller" samt ett alternativ "annat". När du inkluderar ett "annat"-alternativ kan du samla in öppna svar för att få ytterligare insikter om dina kunder. Troligtvis kommer de att dela med sig av svar som du inte ens hade tänkt på.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sv_SESvenska